Antalya / Alanya

Alanya'da işler kesat geçti! Kasım'da tamamen kapanıyor

Alanya'da 2023 turizm sezonu, maliyetler ve kalifiye eleman yetersizliği gibi nedenlerden dolayı beklentilerin altında kaldı. Kış aylarında ise rezervasyonlar yok denecek kadar az.

Alanya'da işler kesat geçti! Kasım'da tamamen kapanıyor

Alanya’da 2023 turizm sezonu beklentinin altında geçti. İlçeye beklenen turist girişi sağlansa da bu durum özellikle esnaf başta olmak üzere kazanç olarak fazla yansımadı. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kış dönemi rezervasyonlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu kış bu akın yok, yaprak kımıldamıyor. Kışı geçirmeye gelen yaşlı turistler dışında bir rezervasyon yoğunluğu yok. 2024 yaz sezonunu erken başlatmak ve yoğun geçirmek öncelikli amacımız” dedi.

KASIM BAŞI TAMAMEN KAPANACAK

“Milyonlarca turisti, minik şehrimizde layığıyla ağırlayıp gönderdik” şeklinde konuşan Dahaoğlu, “Yoğun geçen bir yaz sezonunun ardından yorgun ama mutluyuz. Milyonlarca turisti, minik şehrimizde layığıyla ağırlayıp gönderdik. Maliyetler bizi çok zorladı, kalifiye eleman yetersizliği bezdirdi. Ama sürdürülebilir turizmin peşindeki yolculuğumuz devam edecek. Tesislerin önemli bir kısmı, büyük otellerin neredeyse tamamı, Kasım başı itibariyle kapanmış olacak. Küçük şehir otelleri ise her kış olduğu gibi, sınırlı sayıdaki misafirimizi ağırlamaya devam edecek. Sınırlı diyorum çünkü yine bir savaş çemberiyle karşı karşıyayız. Çok yakınımıza gelmemesi umudumuz sonsuz. Savaş tabloları çok üzücü, ölen yaralanan insanların görüntüleri tüm şevkimizi kırıyor. Türkiye’yi bu savaş çılgınlığının içine sokmadan, tarafsızlığımızı ve yardımseverliğimizi gösterme konusunda devlet büyüklerimize güveniyoruz” diye konuştu.

‘YAPRAK KIMILDAMIYOR’

Dahaoğlu kışın sönük geçeceğini belirterek, “Bizim için kış sönük geçecek. Yabancı yerleşimcilere ikamet verilmemesi, inşaat ve emlak sektörünü, zincirleme olarak diğer sektörleri de etkiledi. Geçen kış yaşanan yoğun Rus ve Ukraynalı misafir akını, Alanya esnafını mutlu etmişti. Ama bu kış bu akın yok, yaprak kımıldamıyor. Kışı geçirmeye gelen yaşlı turistler dışında bir rezervasyon yoğunluğu yok. 2024 yaz sezonunu erken başlatmak ve yoğun geçirmek öncelikli amacımız. Yeni pazarlar bulmak, eskileri canlandırmak, savaşa yakın olmadığımızı anlatmakla geçecek kış aylarımız. Umarım başarıya ulaşırız, çevremizdeki savaştan nasibimizi almadan, kaliteli turizm, marka kent odaklı olmaya devam ederiz” dedi.

alanyapostası

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Turizm Haftası'nda Kibyra Antik Kenti'nde Medusa Mozaiği Ziyaretçilerle Buluştu!
Yerel

Turizm Haftası'nda Kibyra Antik Kenti'nde Medusa Mozaiği Ziyaretçilerle Buluştu!

2009 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan ve yüzde 95 oranda orijinal olması sebebiyle dünyada bir tek Kibyra Antik Kenti’nde bulunan, “opus sectile” tekniğiyle renkli mermerlerden inşa edilen Medusa mozaiği, Turizm Haftası’nın ilk gününde tekrar ziyarete açıldı.

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı!
Yerel

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı!

Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.

Antalya Kaş’ta Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması düzenlendi
Yerel

Antalya Kaş’ta Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları, muhtarlar, turizm ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri de katıldı.

Slovenyalı Rehberler Eğirdir'de
Yaşam

Slovenyalı Rehberler Eğirdir'de

SLOVENYALI REHBERLER EĞİRDİR'DE. Türkiye'ye gelen 35 Slovenyalı tur rehber adayı, Eğirdir'i Anadolu turu kapsamında ziyaret etti.

Turizmci Nesrin Burut  Antalya'da  Defnedildi
Yaşam

Turizmci Nesrin Burut Antalya'da Defnedildi

Başarıları ile kendinden söz ettiren Turizmci Nesrin Barut 'un vefatı sevenlerini üzdü.

 Palaz, Afyonkarahisar’da seyirci ile buluşacak
Yaşam

Palaz, Afyonkarahisar’da seyirci ile buluşacak

Türkiye’nin ilk şehit pilotlarının hayatlarının anlatıldığı ‘Palaz’ isimli tiyatro oyunu Afyonkarahisar’da sergilene