Antalya / Konyaaltı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Tarımına Yön Veren 40 firmaya ödül verildi.

Antalya'nın önemli değerlerinden olduğunu belirten rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesinden mezun öğrencilerin çok sayıda tarım firması kurduğunu ve ihracata imza attığını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde  Antalya Tarımına Yön Veren 40 firmaya ödül verildi.

Akdeniz Üniversitesinde "Antalya Tarımına Yön Verenler Onur Ödülleri" Verildi
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 40. yılı etkinlikleri kapsamında verilen Antalya Tarımına Yön Verenler Onur Ödülleri sahiplerini buldu.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'ndaki etkinliğe katılan rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesinin üniversitenin ikinci fakültesi olduğunu söyledi.
Fakültenin Türkiye'nin en fazla tercih edilen Antalya'nın önemli değerlerinden olduğunu belirten Özkan, mezun öğrencilerin çok sayıda tarım firması kurduğunu ve ihracata imza attığını kaydetti.
Yaşam ve insan olduğu sürece tarımsal üretimi geliştirmek zorunda olduklarına dikkati çeken Özkan, "Artan nüfusu beslemek için dünyanın gıda üretiminin 2050 yılına kadar yüzde 70 oranında artması gerekiyor. Buna ulaşmak için ikinci bir tarım devriminden başka yol görünmüyor. Tarım sektörünün bilimsel temele dayanması çok önemli." dedi.
Törende, 40 firmaya ödül verildi.
Törene Özkan'ın yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu ile akademisyenler ve tarım firmaları temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Yerel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Yerel

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
İş Dünyası

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya'da Tarımsal öğretiminin 178. yıl dönümü kutlandı
Yaşam

Antalya'da Tarımsal öğretiminin 178. yıl dönümü kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde Türkiye’de tarımsal eğitim-öğretiminin 178. yıl dönümü yoğun katılımla kutlandı.

Akdeniz Üniversitesi’nde 50 bin öğrenci iş dünyasıyla buluşturulacak
Yaşam

Akdeniz Üniversitesi’nde 50 bin öğrenci iş dünyasıyla buluşturulacak

Akdeniz Üniversitesi Güney Kariyer Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Üniversiteliler ASAT'ta
Yerel

Üniversiteliler ASAT'ta

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın işbirliğiyle genç mühendis adayları Serik Belkıs İçme Suyu Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu.