Antalya / Korkuteli

30 Ağustos Zafer Bayramı Korkuteli’nde Kutlandı

Korkuteli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

30 Ağustos  Zafer Bayramı Korkuteli’nde Kutlandı

KORKUTELİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Korkuteli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.Korkuteli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.İlk olarak Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
Ardından şehitler anıtında çelek sunma programı gerçekleşti.
Şehitler anıtında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Vedat Kılınç, İlçe Emniyet Müdür vekili Uğur Efe, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, gaziler ile daire müdürleri katıldı.
Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Korkuteli Askerlik Şubesi Başkanı Vekili Personel Asteğmen Oğuzhan Aygün yaptı.
Aygün konuşmasında, “30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.
30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan tarihimi, korkusuzluğun, yurt severliğin bir efsanesi bir destanı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitleriz, temiz kanları ile suladığınız ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz, emanetinizin bekçisiyiz” dedi.
Konuşmanın ardından Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrencileri şiirler okumasının ardından tören sona erdi. ADEM DURMAZ 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türk Yıldızları 23 Nisan’da Antalya’da
Yaşam

Türk Yıldızları 23 Nisan’da Antalya’da

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da Konyaaltı Sahili semalarında gösteri yapacak.

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi
Yaşam

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi

Türkiye'nin en çok turist ağırlayan üçüncü ülkesi Antalya'da Ramazan Bayramı'nda antik kentler yoğun ilgi gördü. Olympos, Aspendos, Side ve Phaselis'i 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Burdur Belediyesi, 23 Nisan'da Ceylan Ertem'i Ağırlıyor
Yerel

Burdur Belediyesi, 23 Nisan'da Ceylan Ertem'i Ağırlıyor

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Bucak'ta 23 Nisan Şenliği! Başkan Gümüş Uçurtma Şenliğine Davet Etti!
Yerel

Bucak'ta 23 Nisan Şenliği! Başkan Gümüş Uçurtma Şenliğine Davet Etti!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Hülya Gümüş, uçurtma şenliğine davet etti.

Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ü Ziyaret Etti!
Yerel

Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ü Ziyaret Etti!

Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ü ziyaret etti.

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi
Yerel

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinde yapılan bayramlaşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.