Antalya

Zirveye pedal çevirdiler

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı anısına Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndan 1853 metre yükseklikteki Feslikan Yaylası’na bisiklet tırmanış yarışı düzenledi. Devamı haberimizde....

Zirveye pedal çevirdiler

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı anısına Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndan 1853 metre yükseklikteki Feslikan Yaylası’na bisiklet tırmanış yarışı düzenledi. 22 kilometrelik zorlu tırmanış yarışının şampiyonu 17 yaşındaki Deniz Örnek oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Bisiklet Derneği, Antalya Bisiklet Festivali Derneği, Leo ve Uğur Bisiklet firmalarının destekleriyle gerçekleşen ‘Toros Keçisi Dağ Tırmanış Yarışı’, 2 etaptan oluştu. Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndan başlayan yarışın ilk etabına vatandaşlar da katıldı. Yarışa startı Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı verdi.

Vatandaşların da katıldığı ilk etap Konyaaltı Çakırlar’da sona erdi. 10 dakikalık bir molanın ardından ikinci etapta lisanslı sporcuların zirveye zorlu yarışması başladı. 173 lisanslı sporcunun pedal çevirdiği yarışmada 22 kilometrelik dağ tırmanışı gerçekleşti.  

Yarışmanın ilk etabında pedal çeviren Meral Tolunay, bu heyecanlı yarışma için Toros keçisinin çok iyi bir sembol olduğunu söylerken Antalyaspor bisikletçisi Adil Deniz Karacagil, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olduğu için yarışmada ayrı bir heyecan yaşadığını söyledi.

Zorlu yarışmanın birincisi aynı zamanda en genç sporcu olan 17 yaşındaki Deniz Örnek oldu. Örnek, “Çok kaliteli bir organizasyondu. Türkiye’deki en zor tırmanışlardan biri. Gerçekten çok uzun bir tırmanış. Özellikle son 5 kilometresi çok zordu” dedi. Bitiş çizgisini ilk geçen kadın sporcu ise 35 yaşındaki Şeniz Pamuk oldu. Pamuk, “Herhalde Türkiye’ de ki en zor yarışlardan birisi. Çünkü 22 kilometre ve özellikle son 5 kilometresi yarışın en öldürücü kısmı” dedi. Yarış organizatörü Ogün Çavuş ise Antalya’nın bisiklet sporuna çok uygun olduğunu belirtirken “Bisiklet turizmini Antalya’ya kazandırmaya çalışıyoruz. Muratpaşa Belediyemiz sağ olsun bize destek oluyor” diye konuştu.

Yarışmanın sonunda kategorilerine kürsü yapan sporculara hatıra madalyası, 100’üncü yıl logolu forma, kitap ve bandana hediye edildi.

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı
Yerel

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı

19 Mayıs, 105 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür.

 Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak
Yerel

Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak

Türkiye'de 80 yıllık kenevir üretim yasağı kalktı! Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak. Kenevirin tekstil, ilaç, gıda ve birçok alanda kullanımı olacak. Kenevirin faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgi edinin.

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Büyük Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor
Yerel

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Büyük Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede yeni düzenlemeleri açıkladı. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere 1 milyon TL'ye kadar ceza, stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara ise kapatma cezası verilecek.

Tünektepe Turizm Tesisleri  Kiraya Çıkıyor!
Yerel

Tünektepe Turizm Tesisleri Kiraya Çıkıyor!

Antalya Tünektepe'deki otel ve lokanta 2035 yılına kadar kiralanacak. Tünektepe turizm tesis alanı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılıyor.

Hukukun Duayenleri Antalya'da Buluştu
Yerel

Hukukun Duayenleri Antalya'da Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla "Duayenler Buluşması" gerçekleştirildi.

Burdur'da yarın bu yollar kapalı olacak! Valilik Duyurdu!
Yerel

Burdur'da yarın bu yollar kapalı olacak! Valilik Duyurdu!

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak. Detaylar haberimizde...