İstanbul / Tuzla

Tuzla'da Açık Veri Portalı vatandaşın hizmetinde

Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanan Açık Veri Portalının tanıtım lansmanı Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde, yapıldı.

Tuzla'da Açık Veri Portalı vatandaşın hizmetinde

Tuzla Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen ve vatandaşların kullanımına açılacak Açık Veri Portalının tanıtım lansmanı Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirildi. Lansman sonrası konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Bilginin daha farklı hizmetlere dönüşebildiği bir Tuzla hayal ettik” dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından Açık Veri ve Teknoloji Derneği işbirliği ile uygulanması planlanan Açık Veri Portalı tanıtım lansmanı, Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç katılım sağladı. Hizmete girecek açık veri portalı ile vatandaşlar 65 veri seti üzerinden 10 kategoride istedikleri belgelere ulaşabilecek. Türkiye'deki ilçeler arasında bir ilk olma özelliği taşıyan Açık Veri Portalı tanıtım programı sonrası Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi alanına girerek proje çalışmaları yürüten gençleri ziyaret etti, çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

“Bilginin daha farklı hizmetlere dönüşebildiği bir Tuzla hayal ettik”

Lansman sonrası konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Açık veri ile beraber bilgiye dair belediyecilik ortaya koyarken aynı zamanda bu bilgiyi vatandaşıyla kullanan ve vatandaşın katılımını sağladığı gibi yeni aplikasyonlarla daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalar yürüttük. Bilginin paylaşıldığı, paylaşıldıkça daha da değerlendiği ve bilginin daha farklı hizmetlere dönüşebildiği bir Tuzla hayal ettik. Açık veri portalımız Tuzlamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

“Tuzla Belediyemiz bir portal ile bu verilerini açmaya başladı”

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Türkiye'nin ilk ilçesi olması anlamında çok değerli. Açık veri portalı birçok veri setini vatandaşlarımızın kullanıma açıyor Tuzla Belediyesi. Bu verilerle, inşallah girişimcilerimiz, akademisyenlerimiz, araştırmacılarımız, uygulamalar gerçekleştirecekler ve bu uygulamalarla vatandaşımızın belediye hizmetlerine daha hızlı daha şeffaf ve daha kolay almasını sağlayacaklar. Bu bağlamda veri çok değerli. Şu ana kadar biz bu verileri depoluyorduk ama bugün Tuzla Belediyemiz bir portal ile bu verilerini açmaya başladı” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

“Üreten Kadınlar Festivali” 15-20 Nisan arasında Tuzla’da kapılarını açıyor
Yerel

“Üreten Kadınlar Festivali” 15-20 Nisan arasında Tuzla’da kapılarını açıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleri ile el emeği ürünlerini kendi markası altında üretmek isteyen kadınlar destekleniyor.

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk !
Dünya

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk !

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk ! Karsan'ın Avrupa’da ilk kez şehir içinde otonom (sürücüsüz) şekilde biletli yolcu taşıma hizmeti sunan araç unvanını alan Otonom e-ATAK modeli

Rıza Kayaalp: "Bir anlık bir boşluğuma geldi”
Spor

Rıza Kayaalp: "Bir anlık bir boşluğuma geldi”

Bir Avrupa Şampiyonası’na daha katılmak artık boynumuzun borcu oldu” Final müsabakasını tribünden izleyen kızı için de gücünü kullanmak istediğini ancak ani 

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı  Saldırıda  şehit edildi
Türkiye

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı Saldırıda şehit edildi

Diyarbakır’da halk arasında “Filozof Ramazan” diye bilinen Ramazan Pişkin hoca, İstanbul'da namaz kıldığı sırada uğradığı bıçaklı saldırıda şehit edildi

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz"
Yerel

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz"

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz" CHP’nin İstanbul’daki kalelerinden biri olan Kadıköy’de başkan adayı açıklanmazken Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik ile projelerini

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İstanbul'da 27 Ocak Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..