Tuz Gölü'nde Şifanızı Bulun!

Türkiye'nin tuz ihtiyacının %60'ını karşılayan Tuz Gölü, şifa turizminin de yeni gözdesi haline geliyor. Tuzlu suda çıplak ayakla yürümek birçok hastalığa iyi geliyor.

Tuz Gölü'nde Şifanızı Bulun!

Türkiye'nin yüzde 60'lık tuz ihtiyacını karşılayan ve ülkenin ikinci büyük gölü unvanını taşıyan Tuz Gölü şifa turizminin de merkezi haline geliyor.

Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sınırlarını birleştiren ve Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü havaların ısınmasıyla birlikte şifa turizmine kapılarını açtı. Türkiye'nin 2 milyon ton tuz hasadı ile yüzde 60'lık tuz ihtiyacını karşılayan göl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Plaj havasında Tuz Gölü'nde yürüyüş yapan ziyaretçilerin kimisi doğa hobisini gidermek, kimisi de tuzlu suda şifa bulmak için çıplak ayakla yürüyor. Son yıllarda yürüme turizmi adıyla sıkça ziyaret edilen Tuz Gölü, ayak mantarı, ayak kokusu sorunu ve egzama gibi hastalıklara karşı şifalı olarak biliniyor. Özellikle havaların ısınması ile birlikte her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist Tuz Gölü'nün eşsiz manzarasını izlemek ve şifalı olduğuna inanılan tuzlu suda çıplak ayakla yürüyebilmek için geliyor. 7'den 70'e her yaştan ziyaretçinin geldiği Tuz Gölü eşsiz manzarasıyla da ziyaretçilerine eşsiz bir görsel sunuyor. Küçük çocuklar tuzlu suda oyunlar oynarken, aileler ise Tuz Gölü'nde fotoğraf çektiriyor.

Belçika'dan memleketi Kırıkkale'ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü'nü araştırdıktan sonra ilgi duyarak ziyaret ettiğini söyledi.

Gök, "Bayram tatilini geçirmek için Belçika'dan geldim. Gezmek için bugünde Tuz Gölü'ne gidelim dedik. Kırıkkale'den sırf burası için geldim. Su çok güzel ve sağlıklı olduğunu duydum. Göçmen kuşlarını ,flamingoları duyunca hoşuma gitti. Buranın ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması da çok güzel" diye konuştu.

Tuz Gölü kıyısında yaşadığını belirten Tolga Aksoy da, "Buralı olduğumuz için geldik ve geziyoruz. Burayı herkese tavsiye ediyoruz. Göl çok güzel olduğu kadar şifalı su ayak hastalıklarına iyi geliyor" dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 ‘Diken otu' bin bir derde deva
Yerel

‘Diken otu' bin bir derde deva

Bu bitki, kan temizleyici özelliği ile öne çıkıyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olduğunu, romatizma ve iltihaplara iyi geldiğini, kanseri önlemede etkili olduğunu ve cilt sorunlarını iyileştirdiğini belirtiyor.

Şifa deposu mantarına ilgi büyük! Peki çıntar mantarı neye iyi gelir?
Yerel

Şifa deposu mantarına ilgi büyük! Peki çıntar mantarı neye iyi gelir?

Burdur'un Bucak ilçesinde, sonbahar yağmurlarıyla birlikte çıntar mantarı (kanlıca mantarı) yoğun ilgi görüyor. Kanlıca mantarı kilo ne kadar? Kanlı mantarı faydaları nelerdir?

Afyon'un Şifalı Suları: Doğanın Hediyesi ve Sağlık Kaynağı
Yaşam

Afyon'un Şifalı Suları: Doğanın Hediyesi ve Sağlık Kaynağı

Afyon'un eşsiz termal suları, zengin mineral içerikleri ve tarihi boyunca çektiği ilgi ile sağlığa doğal çözümler sunar. Romatizma, cilt problemleri ve stresle mücadelede etkili bir deneyim için keşfedin. Doğayla bütünleşin, kültür ve tarihle buluşun, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayın.

Afyonkarahisar: Tarih ve Lezzetin Buluşma Noktası
Yaşam

Afyonkarahisar: Tarih ve Lezzetin Buluşma Noktası

Keşfedilmeyi bekleyen doğasıyla, tarih kokan sokaklarıyla ve enfes kaymağıyla ünlü Afyonkarahisar. Türkiye'nin batısındaki bu eşsiz şehir, lezzetin ve tarihin mükemmel bir uyumunu sunuyor

Akciğeri temizleyen doğal şifa kaynağı: Kozalak şurubu
Yaşam

Akciğeri temizleyen doğal şifa kaynağı: Kozalak şurubu

Kozalak Şurubu Nedir? Akciğeri temizleyen Kozalak Şurubu Faydaları Nelerdir? Kozalak şurubuna dair her şey...Balgam söktürücü, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip kozalak şurubu, solunum yolu enfeksiyonları, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi
Yerel

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi

Demre'de bulunan 12- 13 dereceye kadar düşen şifalı su kaynağı Burguç yurtdışından gelen tatilcilerin akınına uğruyor. Detaylar haberimizde...