Antalya

Türkiye’nin en yenilikçi ürünleri ödülleri sahiplerine kavuştu

2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nde "En Yenilikçi Arı Ürünü" kategorisinde ödülün sahibi Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu. Devamı haberimizde..

Türkiye’nin en yenilikçi ürünleri ödülleri sahiplerine kavuştu

2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nde "En Yenilikçi Arı Ürünü" kategorisinde ödülün sahibi Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu.
2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi, Türkiye’nin en yenilikçi ürünlerine ev sahipliği yaparak tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren kamu, sektör, akademi, sağlık çalışanları, finans uzmanları ve gastronomi sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. Zirvede düzenlenen ödül gecesinde, Agri Plus Ödülleri kapsamında 32 firmanın 37 ürünü/girişimi ve ve Gıda Plus Ödülleri kapsamında 72 firmanın 179 ürünü/girişimi değerlendirilerek toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu.



2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nde ödüller


Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren pek çok paydaşı buluşturdu. Alanında uzman 73 konuşmacının yer aldığı; 16 panel ve dual panel, 17 sunum ile; 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi dopdolu geçti. Katma değerli ürün üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen, gıdanın "TEKNOFEST"i olan zirvede; Gıda İnovasyon Sergi Alanı’nda firmalar tarafından üretilen yenilikçi ürünlerin tadımı da yapıldı. Agri Plus Ödülleri bünyesinde 32 firmanın 37 ürünü/girişimi, 18 jüri üyesi tarafından 9 farklı kategoride değerlendirildi. Gıda Plus Ödülleri bünyesinde ise, 72 firmanın 179 ürünü/girişimi 70 jüri üyesi tarafından 33 kategoride değerlendirildi. Zirvenin 2. gününde düzenlenen ödül gecesinde toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu.



"En Yenilikçi Arı Ürünü Ödülü Anadolu Propolisli burun spreyi oldu"


En Yenilikçi Arı Ürünü kategorisinde ödülün sahibi ürün Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu. Formülün geliştiricisi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ödül töreninde yaptığı konuşmada yenilikçi ürünlerin önemine vurgu yaparak, “Sprey, Anadolu propolisi, okaliptus, gliserin, deniz tuzu ve deiyonize su içeren yüzde 100 doğal bir ürün. Türkiye’nin ilk Anadolu propolisli burun spreyi olma özelliğini taşıyan bu ürün aynı zamanda Sağlık Bakanlığından tıbbi cihaz sertifikalı. Sprey 4 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ürünüdür ve şu ana kadar yapılan 2 bilimsel çalışması mevcut” dedi.



"Tarladan Çatala İnovasyon"


Bu yılın zirve teması, "Tarladan Çatala İnovasyon" olarak belirlendi ve sektördeki geleceği şekillendirmek üzere markalaşma, inovasyon ve fikri mülkiyet konularını ele aldı. Panel ve sunumlar aracılığıyla sektördeki kilit konuları tartışan uzmanlar, gıda ürünlerinin kalitesini yükseltme, markalaşma stratejileri, ürünlere katma değer ekleme ve sektördeki ihracat potansiyeli gibi konularda değerli bilgiler paylaştı. Öncü firmaların başarılarını anlamak ve sektördeki yenilikçi adımları değerlendirmek amacıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Aslı Elif Tanuğur Samancı, deneyimleri üzerinden sektördeki kilit konuları ele aldı. Zirve, her yıl sektörün öncü isimlerini bir araya getirerek, inovasyonun ve ilerlemenin yol haritasını çizmeye devam edecek.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Yerel

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret
Yerel

Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte Bucak Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Burdur Tarım Fuarı'nda Heyecan Dolu Anlar: Keziban Kabaş'ın Teke'si 2. Oldu!
Yerel

Burdur Tarım Fuarı'nda Heyecan Dolu Anlar: Keziban Kabaş'ın Teke'si 2. Oldu!

Burdur'un tarım ve hayvancılık alanındaki önemli etkinliklerinden biri olan Tarım Fuarı'nda düzenlenen Teke Yarışması'nda Kızılkaya Belediyesi'nden katılan Keziban Kabaş, özverili çalışmasıyla ve hayvanlarına olan özel ilgisiyle dikkatleri üzerine çekti

Bucak'ta Tarım Sorunları Ele Alındı
Yerel

Bucak'ta Tarım Sorunları Ele Alındı

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte Bucak Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Başkan Ercengiz 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda
Yerel

Başkan Ercengiz 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu yıl 9.düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tüm paydaşlara katkı sağlayacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve fuarın Burdur için hayırlı olmasını diledi.

Başkan Meçikoğlu Tarım ve Hayvancılık Fuarında
Yerel

Başkan Meçikoğlu Tarım ve Hayvancılık Fuarında

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılış törenine katıldı.