İstanbul

Orhan Baba öldü mü ? Orhan Gencebay öldü iddiası gerçek mi ?

Orhan Gencebay öldü iddiasının sosyal medyada gündem olması üzerine Orhan Gencebay öldü mü sorusu gündeme taşındı. Peki Orhan Gencebay öldü mü? Orhan Gencebay öldü iddiası doğru mu?

Orhan Baba öldü mü ? Orhan Gencebay öldü iddiası gerçek mi ?

Orhan Gencebay öldü mü? Sosyal medyada gündem olan Orhan Gencebay öldü iddiası üzerine Orhan Gencebay öldü mü sorusu gündeme taşındı. Peki Orhan Gencebay öldü mü? Orhan Gencebay öldü iddiası doğru mu? Detaylar...

ORHAN GENCEBAY ÖLDÜ MÜ?

Sosyal medyada Orhan Gencebay'ın öldüğü yönünde iddialar yer aldı. Ancak konu ile ilgili teyitli bir bilgi bulunmamaktadır.

Gelen ilk bilgilere göre, Orhan Gencebay'ın hayatını kaybettiği iddialarının gerçek dışı olduğu yönünde.

ORHAN GENCEBAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay, 4 Ağustos 1944 Samsun doğumlu Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncudur.

Arabesk müzik olarak adlandırılan, fakat kendisinin bu terimi "yanlıştır ve eksiktir" gerekçesiyle reddedip Serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği gibi kavramlarla adlandırdığı, 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerindendir. Gencebay, 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görülmüştür.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Yerel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
Yaşam

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören Azra Ahsen Büyükyorulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu
Yerel

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu

Çalıştaya, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kırklareli'nin Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Burdur'un Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kılıç katıldı

Korkuteli Traktör  Altında Kaldı  Hayatını kaybetti
Yerel

Korkuteli Traktör Altında Kaldı Hayatını kaybetti

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesinde tarlasını sürerken traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Antalya Kumluca'da Kaza Ramazan Ergin Araç içinde Yandı
Türkiye

Antalya Kumluca'da Kaza Ramazan Ergin Araç içinde Yandı

Antalya ili Kumluca ilçesi Bağlık Mahallesinde meydana gelen kazada 1 kişi yanarak can verdi.

8 ilde terör örgütüne ağır darbe! 82 mağara ve sığınak imha edildi
Türkiye

8 ilde terör örgütüne ağır darbe! 82 mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 338 tim, 4 bin 283 jandarma personeli ve J- SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay'da "Bozdoğan-28" Operasyonlarının gerçekleştirildiğini duyurdu.