Burdur

Milletvekili Mustafa Oğuz, Milli değerlere dikkat çekti

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine vurgu yaptığı bir açıklama yaptı. Oğuz, milli değerlerin korunması ve yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Milletvekili Mustafa Oğuz, Milli değerlere dikkat çekti

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'dan Milli Değerlere Dikkat Çeken Açıklama

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, yaptığı açıklamada, Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yatan değerlerin önemine dikkat çekti.

Milletvekili Oğuz, açıklamasında şunları söyledi:

"Türk Milleti, Kelime-i Tevhid sancağı yere düşmesin diye asırlardır canını veren millettir. Türkiye Cumhuriyeti ise, Kelime-i Tevhid sancağını esir almak isteyenlere karşı imanla verilmiş bir mücadelenin sonunda, ebedi yurdumuzun üstünde günde beş vakit Kelime-i Tevhid sadaları inlesin diye kurulan devlettir.

Ay yıldızlı al bayrağımız Kelime-i Tevhid'i yükseltmek için şehit olan ecdadımızın kanından rengini alır, ordumuzun adı bu yüzden Peygamber Ocağıdır.

Anayasa'mızın 3. maddesi, Türkiye Devleti'nin temelini oluşturan değerleri açıkça ortaya koymaktadır. Bu maddeye göre, Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

İstiklal Marşı'mızda da bu değerlere vurgu yapılmaktadır. Marşımızın ilk kıtasında, "Bu ezanlar ki şehâdetleri dînin temeli, Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli" ifadeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yatan değerlerin önemini göstermektedir.

Bu değerleri unutturmak isteyen etki ajanlarına karşı uyanık olmalıyız. Gençlerimizi bu değerlerden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı mücadele etmeliyiz.

Milletvekili Oğuz, açıklamasında ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini korumak ve yaşatmak, hepimizin ortak görevidir" dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Milletvekili Mustafa Oğuz'dan  1 Mayıs mesajı
Yerel

Milletvekili Mustafa Oğuz'dan 1 Mayıs mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'dan Seçim Sonrası Açıklama
Yerel

Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'dan Seçim Sonrası Açıklama

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, dün yapılan seçim sonrasında mesaj yayımladı. Oğuz mesajında, 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız' dedi.

Kocaaliler'de 112 112 Acil Yardım İstasyonu Faaileyete Başladı
Yerel

Kocaaliler'de 112 112 Acil Yardım İstasyonu Faaileyete Başladı

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nde hizmete giren 112 Acil Yardım İstasyonu'nda açıklamada bulundular.

Burdur'a Müjde! Aile Sağlığı Merkezi Geliyor!
Yerel

Burdur'a Müjde! Aile Sağlığı Merkezi Geliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur'a 3 yeni aile sağlık merkezi kazandırılması için yatırım onayı verildi. Detaylar haberimizde...

Taşkın riski ortadan kalkacak
Yerel

Taşkın riski ortadan kalkacak

Burdur Bucak'a bağlı Kocaaliler Köyü'nde 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı'nda çalışmalar başladı. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'un müjdelediği proje ile 300 dekar tarım arazisi ve yerleşim yeri taşkın riskinden korunacak.

 Burdur'a kaç sağlık personeli alınacak?
Yerel

Burdur'a kaç sağlık personeli alınacak?

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 27 bin sözleşmeli personel alımı için yayımladığı ilana Burdur'dan da 65 pozisyon dahil edildi. Alımlar KPSS sonucuna göre yapılacak ve başvurular 21-28 Şubat tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılabilecek.