Merakla bekleniyordu! Murat Kurum, AK Parti'nin İstanbul adayı oldu

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. #Murat Kurum kimdir? #Murat Kurum #İstanbul adayı

Merakla bekleniyordu! Murat Kurum, AK Parti'nin İstanbul adayı oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi yaptığı açıklamada partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi.

Ancak toplantıya saatler kala sosyal medyaya düşen bir video ile AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul milletvekili Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından yaptığı paylaşımla Murat Kurum’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunun AK Parti tarafından bildirildiğini açıkladı.

Saymaz'ın paylaşımı şu şekilde:

"Murat Kurum’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu AK Parti tarafından bildirildi. Tevfik Göksu, aday bile olmadan kaybederek, tarihe geçti."

MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'dan ilk açıklama geldi.

Murat Kurum şunları söyledi:

"İnsanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız."

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekilidir. Ayrıca Türk siyasetçi, mühendis, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi İlk Çevre, Şehircilik Bakanı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olan Murat Kurum, Ankara'da doğmuştur.

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 yılında Ankara Çankaya'da dünyaya geldi.memur bir ailenin oğlu olan Murat Kurum'un Annesi Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum, babası Konyalı inşaat mühendisi Mehmet Kurum'dur. Murat Kurum'un Dilek isminde ablası, Didem isminde de bir kız kardeşi bulunuyor. Şengül Hanım ile evli olan Kurum'un 3 çocuğu var.

EĞİTİM HAYATI

Gazi İlkokulu'ndan başladığı eğitim hayatını, Mardin Atatürk İlkokulu'nda devam ettikten sonra Ankara'ya taşınan ve Seyranbağları İlkokulu'nu bitiren Murat Kurum, ortaokul ve lise eğitimini Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladı. Spora olan ilgisiyle dikkat çeken Kurum, lisede basket takımında aktif olarak yer aldı. Üniversite tercihini inşaat mühendisliğinden yana kullanan Kurum, Selçuk Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen, gerçek tutkusunu takip ederek bir sene sonra İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne geçiş yaptı.

Başkan Erdoğan'dan Filistin mesajı

Dünya’nın takip ettiği görüşmede neler oldu?

Başkan Erdoğan Antony Blinken'ı kabul etti

Irak'ın kuzeyine hava harekatı!

İntikam yemini devrede! Varan 1...

1999 Marmara Depremi'nin yaşandığı bir dönemde üniversite eğitimini tamamlayan Kurum, o tarihten itibaren eğitim ve öğretim hayatına olan bağlılığıyla biliniyor. Bu zorlu dönemde öğretmen eşi Şengül Hanım ile birlikte yaşam mücadelesi veren Murat Kurum, sürekli kendini geliştirme çabası içinde oldu. Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamlayan Kurum, şu anda Türkiye'nin çeşitli sorunlarına çözüm bulma noktasında önemli bir role sahip olarak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda görevine devam etmektedir.

MESLEKİ KARİYERİ

Murat Kurum'un kariyeri, 1999-2005 yılları arasında Türkiye genelinde birçok farklı şantiyede geçti. 2005 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı TOKİ'de Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak göreve başlamasıyla kamu sektörüyle tanıştı. Kariyerindeki başarıları ile adından söz ettiren Kurum, 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 yılları arasında ise T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü gibi önemli görevleri üstlendi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Murat Kurum'dan kiracılara çağrı Bunu yapın sizi çıkaramazlar
Yerel

Murat Kurum'dan kiracılara çağrı Bunu yapın sizi çıkaramazlar

Murat Kurum kiracılara seslendi: Ev sahibi yüzde 25'ten fazla zam yaparsa bankaya kiranızı yatırın, sizi çıkaramazlar

Ev kiraları düzenlemesi uzatılıyor
Yerel

Ev kiraları düzenlemesi uzatılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün akşam TRT Haber ekranlarında merak edilen konuları değerlendirdi.

Ersoy'dan itiraf gibi sözler! Bakana bakın neler söyledi
Türkiye

Ersoy'dan itiraf gibi sözler! Bakana bakın neler söyledi

HaberTürk ekranlarındaki canlı yayın sırasında Ersoy'un TOKİ'yle ilgili daha önce çokça olumsuz cümle kurup ardından pişman olduğunu söylediği anlar gündem oldu.

Burdur ve Isparta'da kentsel dönüşüm kira desteği arttı
Yerel

Burdur ve Isparta'da kentsel dönüşüm kira desteği arttı

Kentsel dönüşümde kira yardımının artırıldığının açıklanması ile beraber Burdur ve Isparta'da bin 100 TL olan kira yardımı 2 bin liraya çıktı.

Depremden etkilenen 11 ilde fiyatlar sabitlendi
Türkiye

Depremden etkilenen 11 ilde fiyatlar sabitlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Devletin gücünü bugün vatandaşa gösterme, her türlü imkanı vatandaşa verme günü” dedi.

İstanbul’da Riskli binalar Taşınacak
Türkiye

İstanbul’da Riskli binalar Taşınacak

Yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya depremlerinin ardından İstanbul depremi ne zaman? sorusu ..