Antalya / Manavgat

MATSO’dan iş adamlarına yeşil pasaport talebi

MATSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) müracaat ederek, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması talebinde bulundu. Devamı haberimizde..

MATSO’dan iş adamlarına yeşil pasaport talebi

MATSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) müracaat ederek, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması talebinde bulundu.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yapılan projelerin yanı sıra üyelerden gelen talep ve öneriler rapor haline getirilerek, ilgili kurumlara
girişimde bulunup sonuca ulaşması için yakından takip ediliyor. Oda üyelerine ve iş dünyasına katkı sağlayacak çalışmalara imza atmak için yoğun çaba gösteren MATSO, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi için resmi yazı ile TOBB’a müracaat ederek, ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması için talepte bulundu. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör imzası ile TOBB’a gönderilen resmi yazıda, yurt dışında yeni ticari bağlantılar kurmak, yeni pazarlara açılmak ve yurt dışında
düzenlenen fuarlara katılmak isteyen iş adamlarının vize almakta bazı zorluklar yaşadığı belirtilerek, TOBB üyesi iş adamlarına birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere yeşil pasaport uygulamasından yararlanarak vizesiz giriş imkânı sağlanması gerektiği kaydedildi.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş adamlarının yurt dışında yapacakları iş bağlantılarında vize başvurularında sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yurt dışında iş bağlantıları kurmak isteyen iş dünyası için yeşil pasaportun çok önemli olduğunu söyledi. Ülke olarak son yıllarda ihracat bakımından önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Güngör, “Dünya pazarlarında artan payımız, iş adamlarımızın yurt dışında kurdukları ticari ilişkiler nedeniyle AB ülkeleri ve diğer ülkelere yaptıkları ziyaret sayılarında artış yaşanmaktadır. Bu artış göz önüne bulundurulduğu zaman iş adamlarımızın yeşil pasaport sahibi olmaları yurt dışı ile kuracakları ticari ilişkilerde büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.
Yeşil pasaportun birçok avantajı bulunduğunu hatırlatan Güngör, “Yeşil pasaport, çeşitli meslek grubu mensupları ile belirli kriterleri sağlayan ihracatçılara verilmektedir. Yeşil pasaport, birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere vizesiz giriş imkânı sağlamaktadır. İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karara göre son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin ABD doları ve üzeri miktarlarda olan firmaların
yetkililerine hususi damgalı pasaport verilebilmektedir. İlgili kurumlarca belirlenecek kriterleri sağlayan TOBB üyesi iş adamlarının da yeşil pasaport uygulamasından yararlanabilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerin yapılması için TOBB’a resmi bir yazı ile müracaat ettik” diye konuştu.

“Üyelerimizden gelen sorun talepleri çözmek için çaba gösteriyoruz”
MATSO üyelerinden gelen talep ve sorunların çözümü konusunda yakından ilgilendiklerini ifade eden Güngör, “Üyelerimizden gelen talep ve sorunların çözülmesi için ilgili kurumlar ve bakanlıklara girişimde bulunuyoruz. Sorun ve taleplerin çözülmesi için takipçi oluyoruz. Güçlü bir Manavgat ekonomisi için durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İHA 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MATSO, üyelerini fiyat etiketi yönetmeliğiyle ilgili bilgilendirdi

MATSO, üyelerini fiyat etiketi yönetmeliğiyle ilgili bilgilendirdi

Manavgat Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, fiyat etiketi yönetmeliği değişikliğinin işletmeler ve tüketiciler için önemli olduğunu kaydederek oda üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Güngör: “Bölgemizde çok ciddi bir konut sıkıntısı var”
Yerel

Başkan Güngör: “Bölgemizde çok ciddi bir konut sıkıntısı var”

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, turizm sektöründe çalışan personelin “lojman-konut sorunu” yaşaması nedeniyle bölgede nitelikli iş gücünün sağlanamadığını belirterek hazırlanacak kapsamlı bir “sosyal konut projesi” ile sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Güngör turizm sektörünü ele aldı
Yerel

Başkan Güngör turizm sektörünü ele aldı

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 2023 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “2024 yılında iyi bir turizm sezonu bekliyoruz.

MATSO Başkanı Uyarıyor, Turist Kalitesi Düşüyor
Yaşam

MATSO Başkanı Uyarıyor, Turist Kalitesi Düşüyor

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, D-400 kara yolunda yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı uzun kuyruklar oluştuğunu belirterek, sorunun hem zaman kaybına hem de ekonomik kayba neden olduğunu söyledi.

MATSO'ya bakanlıktan olumlu cevap
İş Dünyası

MATSO'ya bakanlıktan olumlu cevap

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, şantiyeler için şube açılışı yapmadan ilave iş yeri olarak gösterilmesi taleplerinin Maliye Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu açıkladı.

MATSO'da belgeler verildi
Yerel

MATSO'da belgeler verildi

MATSO’da Galericilik Seviye 5 Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olanlara belgeleri MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör tarafından verildi.