Burdur

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Etik Topluluğu tarafından ‘Akademik Yaşamda Etik’ konulu bir panel düzenlendi.

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Etik Topluluğu tarafından ‘Akademik Yaşamda Etik’ konulu bir panel düzenlendi. Avşarhan’da gerçekleşen etkinlikte, moderatörlüğü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner yaptı. Panelde, Doç. Dr. Volkan Savaş Genç ve Doç. Dr. Gökmen Arslan sunumlarını gerçekleştirdi.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, akademik dürüstlük ve etik ihlallerin önlenmesinin önemine değindi. Öner, “Yükseköğretimde akademik dürüstlük ve bilimsel etik oluşturmak önemlidir ve akademide etik kültürün geliştirilmesi en önemli öncelik olmalıdır. Akademik dürüstlük olmazsa, akademik dünyadaki kişi ve kurumlar güvenirliliklerini ve itibarlarını yitirirler. Bu nedenle bir üniversite, akademik usulsüzlük ve hatalı davranışlara müsamaha göstermemelidir.” dedi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Savaş Volkan Genç, ‘Etiğin Serüveni, Nereden Nereye’ başlıklı sunumunda, etik kavramının tarihsel gelişimini ve günümüzdeki önemini anlattı. Genç, “İnsanın kendini bilmesi, etik soruların ortaya çıktığı noktadır. Bilgisizlik, günümüz etik çıkmazlarının kaynağıdır. Etik, insanlar arası ilişkilerde değer sorunlarını inceler ve insanca yaşamın koşuludur.” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökmen Arslan, ‘Neden Etik İhlal Yaparız? Etik İhlallerin Psikolojik Temelleri’ başlıklı sunumunda, etik ihlallerin psikolojik nedenlerini ele aldı ve deneylerden örnekler verdi.
Panel, Prof. Dr. Hakan Öner'in panelistlere teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi. Bu etkinlik, akademik camiada etik kuralların hatırlatılması ve uygulanmasının teşvik edilmesi açısından büyük önem taşıdı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Tefenni 'de  Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi
Yerel

Tefenni 'de Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi

Tefenni MYO'da Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli

 "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi
Yerel

"İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Doç. Dr. Gökmen Arslan tarafından öğrencilere yönelik "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Yerel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Yerel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi
Yerel

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Su Altı Sporları ve Dağcılık Topluluğu (MAKÜ-SAT), Antalya/Kaş bölgesinde yeni dönemin ilk dalışını gerçekleştirdi. 20 öğrenci, iki gün süren eğitimlerin ardından CMAS 1 Yıldız sertifikası aldı.

Tefenni Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler açılacak
Yerel

Tefenni Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler açılacak

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve MAKÜ Genel Sekreteri Ümit Yavuz'u ziyaret etti.