Nevşehir

Köy halkı yıllardır kaya düşebilir korkusuyla yaşıyor

Deprem sonrası Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde dağlardan kopan kaya parçaları yerleşim yerine yuvarlandı.

Köy halkı yıllardır kaya düşebilir korkusuyla yaşıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde dağlardan kopan kaya parçaları yerleşim yerine kadar yuvarlandı.
Köy halkı yıllardır kaya düşebilir korkusuyla yaşıyor. Geçmişte zaman zaman kayaların dağdan koparak yuvarlandığını söyleyen köy halkı, köylerinin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini istiyor. Şahinefendi Köyü Muhtarı Fatih Mehmet Çınar da köylerinde bulunan dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Çınar, “Köyümüz vadinin en son köyüdür. Köyümüz 1995 yıllarında afet köyü olarak ele alınmış. Köyümüzün yaslanmış olduğu dağdaki kaya uçmaları nedeniyle dağın ıslah edilmesi kararı alınmış. Fakat son depremde de gördüğümüz gibi bu kayalar ilk depremde indi. Gündüz inen bölgeler oldu. Dört yerden köyümüze kayalar geldi. Son depremde düşen kayalar köyümüzün yakınına kadar indi. Daha önceki kaya düşmelerinde evlerde zararlar oluştu. Bu durumu gerekli yerlere bildirdik. Bir takım çalışmalar yapılıyor ama acilen Şahinefendi köyünün bu tehlikeden biran önce kurtarılması gerekiyor. Kayalar kesilerek, ya da köy taşınarak bu tehlikeden kurtarılması gerekiyor. Köyümüzün arazileri verimli olduğu için atalarımız güney cepheye yani bu dağın eteklerine yerleşmiş. Bu nedenle verimli tarım arazileri nedeniyle köyü taşıyamıyoruz. Bir an önce bu sorunun giderilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "birinci derece deprem bölgesi" olan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi'ni açıkladı.

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı
Yaşam

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı

Konyaaltı Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Ekipleri tarafından Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel öğrencilere Deprem Haftası nedeniyle acil durum eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde
Türkiye

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde depremİzmir güne depremle başladı İzmir saat 08.19'de bir depremle sarsıldı.

Burdur'daki İlkokulun Durumunu TBMM'de Eleştirdi
Yerel

Burdur'daki İlkokulun Durumunu TBMM'de Eleştirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada Burdur'daki Özboyacı İlkokulu'nun depreme dayanıksız olması ve öğrencilerin zor şartlarda eğitim almasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Antalya'da deprem mi oldu? İşte Antalya deprem şiddeti
Türkiye

Antalya'da deprem mi oldu? İşte Antalya deprem şiddeti

Antalya'da deprem mi oldu? Antalya Kumluca'da deprem! Antalya'daki deprem kaç şiddetinde? Antalya Kumluca'da meydana gelen deprem sonrasında AFAD tarafından bilgilendirme yapıldı. Detaylar haberimizde...