Kayseri

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kocasinan Belediyesinin ‘Sıfır Atık Projesi’ destek veriyor.

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’

Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kocasinan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor. Bu doğrultuda örnek çalışmalar gerçekleştirerek, 2020 yılında ‘Sıfır Atık Belgesi’ni alan Kocasinan Belediyesi, geri dönüşümle hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Geri dönüşüm çalışmalarına belediyenin tüm imkanlarını seferber eden Kocasinan Belediyesi, 2019 yılında atık yağların ayrı toplanması için ilçenin farklı noktasına yerleştirdiği ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kutusu’ ve ‘Elektronik Atık Toplama Noktaları’ hizmetlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan lisansını almış atık işleme şirketiyle geri dönüşüm çalışmalarını yürütüyor. Çevre konusundaki duyarlılığı ve hassasiyetiyle dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın özellikle 2016 yılında hizmete açtığı geri dönüşüm tesisi KAYÇEV ile örnek hizmetler yapılmaya devam ediyor. Teknolojiyle donatılmış günlük 40 ton atık işleme kapasitesine sahip KAYÇEV’de kaynağında ayrışmış olarak toplanan ambalaj atıklar, tasnif edilerek yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Günlük hayatta sık kullanılan ve atık hale gelen; pet şişeler, renkli ve şeffaf naylonlar, alüminyum, bakır, krom gibi metaller, cam şişeler ve her türlü kağıt ve karton kutular gibi ürünler tesis de işlem görüyor ve bunlar geri dönüşüme kazandırılıyor.
İlçe sınırlarında geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını, evlerde mavi poşet dağıtım uygulamasıyla toplayan Kocasinan Belediyesi, iş yerleri ve kamu kurumlarında; iç mekan kutularıyla marketlerde ise büyük kafes sistemi ve büyük kutularla atıkları topluyor.Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’ Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

75 yaşındaki nine dualarla hazırladığı sarmaları Cumhurbaşkanına Erdoğanı bekliyor
Yerel

75 yaşındaki nine dualarla hazırladığı sarmaları Cumhurbaşkanına Erdoğanı bekliyor

Zülfiye nine hazırladığı yaprak sarmalarını ikram etmek için Cumhurbaşkanını bekliyor.

Emine Erdoğan, “Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve Ödül Töreni“ne katıldı
İş Dünyası

Emine Erdoğan, “Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve Ödül Töreni“ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye’nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. " dedi.

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık
Yaşam

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek tarafından başlatılan “Her Ev Bir Okul” projesi kapsamında üretimi tamamlanan çalışma masaları ve kitaplıkların ilçelere dağıtımı yapıldı.

Kayseri Pınarbaşı'nda Derilen yolcu otobüsünde  8’i ağır 38 yolcu yaralandı
Türkiye

Kayseri Pınarbaşı'nda Derilen yolcu otobüsünde 8’i ağır 38 yolcu yaralandı

Kayseri-Malatya kara yolunun 91. kilometresi Karaboğaz Mevkii’nde Muş’tan İstanbul’a giden Burhan D. idaresindeki 34 KG 4949 plakalı Muş Ovası firmasına ait yolcu otobüsü,

Kayseri Pınarbaşı yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var
Türkiye

Kayseri Pınarbaşı yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı.

Kent Başkan Ödülleri Sahiplerini Buluyor
İş Dünyası

Kent Başkan Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Kent & Başkan Dergisi’nin her yıl düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan online anketi ile Türkiye’nin başarılı büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi.