Antalya

Kabartma Tozunun faydaları marifetleri işte yemekten sağlığa ve temizliğe kadar

Kabartma Tozunun Hiç tahmin etmeyeceğiniz daha bir sürü yararı daha var. işte yararlarının bir kısmını sizler için derledik

Kabartma Tozunun faydaları marifetleri işte yemekten sağlığa ve  temizliğe kadar

Kabartma Tozu  Mutfağınızı temizleyip kokulardan arındırmak için

Kabarma tozu çok etkili ve doğal bir temizleyici olduğu için sünger veya nemli bir beze uygulayarak mutfağınızda bulunan çoğu şeyi temizleyebilirsiniz.

Kabartma tozu: Mikrodalga ve fırın içini temizler.
Tahta zeminlerde ve ocakta bulunan yağ lekelerini çıkarır. Kesme tahtasının kokusunu giderip ve dezenfekte eder. Boyasını çıkartmadan makinaların kontrol düğmelerini temizler. Cam dolapları temizler. Çay ve kahve lekelerini çıkarır. Sebze ve meyveleri yıkarken pestisitlerden arındırır. Buzdolabı ve buzluğun içini temizler. Mutfağı inatçı yemek kokularından kurtarır. Tava ve tencereleri temizler..

Kabartma Tozu Kirli Çamaşırlarınızı temizlemek için

 Suda eritilmiş kabartma tozunu direk çamaşırlarınızın üzerinde ya da çamaşır makinanıza katarak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu: Çamaşırlarınızı yumuşatır ve kokulardan arındırır. Çamaşır ve iç çamaşırlarınızda ki sarı lekeleri çıkarır. Yaka ve kolluk lekelerini çıkarır. Durulama aşamasında makinaya eklediğinizde deterjan ve beyazlatıcınızın performansını yükseltir. Meyve ve şarap lekelerini çıkarır. Yağ lekelerini çıkarır. Mürekkep lekelerini çıkarır.

Kabartma Tozunu Cilt ve saç bakımı için

Kimyasal ürünler yerine kullanabilirsiniz.


Kabartma tozu: Tıraş sonrası cilt tahrişini önler. Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu önler. Derinizi toksin ve ölü deriden arındırır. Saçınızı şampuan kullanmadan temizler. Saç kepeğini önler. Koltuk altlarında koyulaşmayı beyazlatır. Dirsek ve dizlerini nemlendirip yumuşatır.

 

 Kabartma Tozunun Hiç tahmin etmeyeceğiniz daha bir sürü yararı daha var. Acil durum anında yangın söndürücü olarak. Mantar önleyici ve böcek öldürücü olarak. Karıncalardan kurtulmak için kabartma tozunu pudra şekerle karıştırıp sprey olarak kullanabilirsiniz.

Kabartma Tozu  Her türlü kokuyu gidermek için

Nemli bir beze uygulayarak ya da su dolu bir bardağın içinde eritip köşede tutarak koku giderici olarak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu: Ayakkabı kokusunu giderir. Ellerinizi kokulardan arındırır. Mikrodalga ve buzdolabı kokularını giderir. Çöp kutunuzun kokusunu ortadan kaldırır. Kedi ve köpek çişi kokusunu giderir. Yatağınızı kokulardan arındır. Arabanızın kokusunu giderir.

Kabartma Tozu Yemek pişirmek için

 Kabartma Tozu Genelde her mutfakta bulunur ama sırf hamur işlerinde kullanmanıza gerek yok.

Kabartma tozu: Tavuk ve kırmızı eti yumuşatır. Patates püresini kabartır. Portakal suyunun asit seviyesini düzenler. Karnabaharın beyaz rengini koruyup kokusunu giderir. Yemeklerde istenmeyen sirke tadı ve kokusunu giderir. Sütün kesilmesini önler.

Kabartma Tozu Bazı rahatsızlıklara ilaç olarak Suda eritip sıcak kompres veya gargara yaparak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu: Hazımsızlık ve şişkinliğe yardımcı olur. Zehirli sarmaşık veya deniz anası çarpmalarının etkilerini azaltır. Su çiçeğinin yarattığı kaşıntıyı azaltır. Bademcik iltihabının acısını dindirir ve iyileşme sürecini hızlandırır. Geniz tıkanıklığını giderir. Eklem ağrılarını dindirir. Yanmış dilin acısını yatıştırır. Ağız yaralarını iyileştirir.

 Kabartma Tozu Diş ve ağız bakımı için

Ağız bakımı için diş fırçanıza uygulayarak ya da gargara yaparak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu: Diş lekelerini çıkarıp tartar ve plak oluşumunu önler. Ağız kokusunu giderir. Diş eti iltihabını önler. Uçuk ve ağız kenarında oluşan yaraları iyileştirir.

-Kabartma tozu Ev eşyalarınızı temizleyip korumak için

Çok amaçlı bir temizleyici arıyorsanız karbonat tozunu suya karıştırmanız yeterli olacaktır. Sonrasında direk spray olarak ya da bez veya süngere uygulayarak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu: Takı, gümüş ve metal aksesuarlarınızı temizler. Tuvalet ve yerleri dezenfekte eder ve duş perdesinde ki küfleri giderir. Tıkanmış boruları açar. Tahta zemin ve eşyaları lekelerden arındırır. Cam ve kristal parçaları temizler. Renkli kalem, mürekkep ve keçeli kalem lekelerini çıkarır. Şömine taşlarında ki is lekelerini temizler. Izgarayı kuru yanmış yemek kalıntılarından arındırır. Spor ayakkabılarınızı beyazlatır. Ütünüzün metal tabanını lekelerden arındırır. Hasır ev eşyalarını temizler. Peluş oyuncakları temizler. Metal aletlerin pasını giderir.

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kediler hakkındaki bu detayı biliyor musunuz? Herkes temizlik sanıyor işte sebebi
Yaşam

Kediler hakkındaki bu detayı biliyor musunuz? Herkes temizlik sanıyor işte sebebi

"Kedilerin dışkılarını gömme alışkanlığı, temizlik alışkanlıklarıyla sınırlı olmayan temel bir davranış biçimidir. Bu davranış, kedilerin avcılık geçmişinden kaynaklanan doğal bir içgüdüdür ve avcı atalarından gelen miraslarını yansıtır. Bu makalede, kedilerin neden dışkılarını gömdüğü ve bu davranışın arkasındaki sebepler ele alınıyor.

Antalya'da Fırtına Sonrası Yat Limanı ve Konyaaltı Sahili Temizlendi
Yaşam

Antalya'da Fırtına Sonrası Yat Limanı ve Konyaaltı Sahili Temizlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu etkili olan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle Yat Limanı’nda ve Konyaaltı Sahili’nde oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için temizlik çalışması yaptı.

Temizlik tedarik sektöründe dev büyüme
Yaşam

Temizlik tedarik sektöründe dev büyüme

Temizlik tedarik sektörünün önemli isimlerinden Bozgeyik Holding 2024 yılı büyüme hedefleri doğrultusunda Tepe Kurumsal A.Ş ve Hayal Temizlik Ltd. Şti. yanı sıra Akdeniz Bölgesinde bulunan Ertuğrul Temizlik Ltd.Şti.’ni de bünyesine kattı.

Burdur Çayı'ndaki kirlilik temizleniyor
Yerel

Burdur Çayı'ndaki kirlilik temizleniyor

Burdur Çayı'nda biriken kirlilik, belediye ekiplerinin çalışmalarıyla temizleniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Burdur Çayı'nın daha güzel ve temiz bir görünüme kavuşması bekleniyor.

BELPAŞ yakıt tankı bakımı ve temizliği yapıyor
Yerel

BELPAŞ yakıt tankı bakımı ve temizliği yapıyor

Bucak Belediyesi, akaryakıt istasyonlarında bulunan yakıt tanklarının düzenli olarak bakım ve temizliğini yaptırarak, vatandaşların kaliteli ve güvenli akaryakıt almasını sağlıyor.

Gölhisar Belediyesi, yaşlı ve engellilere evde temizlik hizmeti sunuyor
Yerel

Gölhisar Belediyesi, yaşlı ve engellilere evde temizlik hizmeti sunuyor

Gölhisar Belediyesi, bakıma muhtaç, kimsesiz, maddi durumu yetersiz, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik evde temizlik hizmeti başlattı.