İzmir / Menemen

İzmir Menemen CHP Aday Adayı Av. Deniz Karakurt Kimdir

Menemen'de kura seçimiyle belediye başkan vekilliği elinden alınan Deniz Karakurt CHP’den Menemen Belediyesi aday adaylığını açıkladı

İzmir Menemen CHP Aday Adayı Av. Deniz Karakurt Kimdir

Menemen'de kura seçimiyle belediye başkan vekilliği elinden alınan Deniz Karakurt CHP’den Menemen Belediyesi aday adaylığını açıkladı

YARIM KALAN HİKAYEYİ TAMALAMAK İÇİN ADAYIM…
CHP Menemen ilçe başkanlığı dışına taşan Basın açıklamasında Başkan aday adayı Av. Deniz Karakurt ilçede toplanan kalabalığa şöyle seslendi.


Av. Deniz Karakurt, 28 Kasım 2023 tarihinde CHP Menemen Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Karakurt, 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olarak Menemen Belediye Başkanlığına seçilen Serdar Aksoy'un görevden alınmasından sonra, 1 Aralık 2019 tarihinde yapılan kura çekimi sonucu belediye başkan vekili seçilmişti. Ancak, 2022 yılındaki yerel seçimlerde yeniden seçilen Serdar Aksoy'un göreve başlaması üzerine, Karakurt'un belediye başkan vekilliği sona ermişti.

Karakurt, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Menemen’den Belediye Başkan Aday adaylığı için CHP İlçe binasında yoğun bir kalabalık tarafından desteklenen Karakurt Adaylık başvuru dosyasını CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özbey’e teslim etti.
Başkan Özbey’de Başkan adayı Karakurt’a başarılar diledi.

CHP Menemen ilçe başkanlığında gerçekleşen Başkan adaylığı Basın toplantısına yoğun bir ilgi vardı sivil toplum kuruluşları STK’lar muhtarlar Menemen belediye meclis üyeleri dernek başkanları ulusal ve yerel basın mensupları, Atatürkçü düşünce derneği temsilcileri kadın hakları savunucu dernekleri Hayvan hakları savunucuları menemen belediyesi çalışan emekçileri ve Foça Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Bahadır Koçak'da Deniz Karakurt’a destek amaçlı basın açıklamasına destek vermek için oradaydı.
Karakurt yaptığı açıklamada, Menemen'in hak ettiği hizmeti alabilmesi için yeniden belediye başkanı olmak istediğini söyledi. Karakurt, açıklamasında şunları söyledi:
"Menemen'in hak ettiği hizmeti alabilmesi için yeniden belediye başkanı olmak istiyorum. Menemen, Cumhuriyet değerlerine bağlı, laik ve demokratik bir şehirdir. Biz, bu değerleri korumak ve Menemen'i daha yaşanabilir bir şehir yapmak için mücadele edeceğiz. Menemen'i, hak ettiği yere getireceğiz."
Karakurt, CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından yapılacak ön seçimde aday gösterilmesi halinde, 2024 yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanlığı için yarışacak.
KARAKURT kürsüden Menemenli CHP’li partililere şöyle seslendi.
“Yarım kaldığı sanılan yerel hikâyeyi tamamlamak üzere yola çıktığımız bugünde bizi yalnız bırakmayarak varlığınızla güç kattınız, onur verdiniz hoş geldiniz.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahali İdareler Seçimlerinde Menemen belediye Başkanlığına Partimden Aday Adaylığına başvuru yapan arkadaşlarınızdan biriyim.

Hiçbir partide olmayan demokrasi örneğini partimizde yaşamaktayız, Partimiz Menemende şu ana kadar 10’a varan Aday Adayı çıkarttı. Belki bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak.
Bu süreçte 10 Değişik gözden ilçe siyaseti, ilçe sorunları gözlemleniyor ve çözümleri de
Projelerle gündeme getiriliyor.
Bu bir ilçe için çok büyük bir zenginliktir, bu zenginliği sağlayan bir partinin üyesi olmaktan onur duyuyor, benimle birlikte bu yola çıkan
Arkadaşlarıma başarılar diliyorum…

Bu bir hizmet yarışıdır, bu hizmeti partimize layık bir şekilde verebilecek Popülizmden uzak, birikime, liyakata, şeffaflığa ve öz güvene ve özgün duruşa sahip her arkadaşıma saygı duyar birlikte yol yürümekten onur duyarım.

Ben 26 yıldır bu ilçede avukatlık yapan bir kardeşinizim. Bu süreç içinde pek çok toplumsal davayı üstlendiğim gibi gönüllü avukat olarak pek çok görev aldım.

2019 yerel seçimlerinde Menemen halkının teveccühü ile Belediye meclis üyesi olarak seçildim.
Biliyorsunuz kısa bir süre başkan vekilliği yaptım. Gerek meslek hayatımda ve gerekse belediye meclisinde görev aldığım süreç içerisinde duruşum duruşumun yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.

Yine biliyorsunuz ki hukuki değil siyasi bir kararla belediye başkan vekilliği elimizden alındı. Millet iradesine kayyum atandı.

Bir hukukçu olarak o kurumun bir parçası olarak başkan vekilliği gasp edildi demeye utanıyorum…
Bu yaşadıklarımızı ne ben, ne diğer belediye meclis üyeleri ne de Siz değerli Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım. Hiçbirimiz, hiçbirimiz unutmadık.
Unutmayacağız da…
Şair Ataol Behramoğlu’nun dizelerinde dediği gibi Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şeyler var o yaşadıklarımızdan çıkarımlar sağlayıp doğru, dürüst, adil, halka yönelik kurumsal bir belediyenin temelini atacağız.

Çocuklarımıza harçlık vererek onların gönlünü kazanmak yerine kendi ayaklarının üzerinde duracak bilgi birikime ulaşabilmeleri için Yerel Yönetim olanaklarını onlar adına seferber edeceğiz. Birçok konuda kurslarla Eğitimlerini destekleyeceğiz.

Biliyoruz ki yardıma muhtaçlar ne kadar çok olursa Siyasi beslenme kaynakları da o doğrultuda çoğalacak.

Yerel yönetimler, ülke sınırları içinde yerleşik değişik büyüklüklerdeki köy, kasaba, kent gibi yerleşim yerlerinde yaşayan başta insan olmak üzere tüm canlıların ortak ve yerel nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belli bir hukuk düzeni içinde oluşturulmuş anayasal kuruluşlardır.

Günümüz toplum yaşamının en önemli özelliklerinden birisi, toplum halindeki yerleşme birimlerinden olan kentlerin giderek büyümesidir. Menemenimizde bu anlamda İzmir’in en çok göç alarak büyüyen ilçelerden biridir.
Kentleşmenin bu boyutu yerel yönetimlerin de önemini artırmıştır. Çünkü kentleşmenin ulaştığı boyutlar tahminleri alt-üst etmiştir diyebiliriz.

Toplum yaşantısı açısından ürkütücü yönleri de bulunmaktadır. İvedi bir şekilde çözülmesi gereken, iktisadi, sosyal, teknik ve mali nitelikteki birçok problemi de barındırmaktadır.

Biz bunların hepsinin üstesinden gelecek bir kadro ile Çağdaş bir kent yapısı oluşturacağız.
Özellikle de şunu da belirtmekten geçmek istemiyorum:
İnsana, tarıma, doğaya, çevreye, canlılara saygılı, depreme dayanıklı yaşanılası konut üreten
firmaların tercih edileceği bir düzen sağlanacak, denetimler ve yasaların aksaksız uygulanmasıyla tarım alanları rant simsarlarına peşkeş çekilmeyecek, rantiyecilere göz açtırılmayacaktır.” Diye konuştu.

 

AV. DENİZ KARAKURT KİMDİR?
Karakurt, 1975 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılından itibaren Menemen'de avukatlık yapıyor.
Karakurt, CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanlığı, Menemen Belediye Meclis Üyeliği ve CHP Menemen Belediye Başkan vekilligi görevlerinde bulundu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İzmir elektrik kesintisi! 22 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

İzmir elektrik kesintisi! 22 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler!
Yerel

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler!

20 Nisan Cumartesi İzmir'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 20 Nisan 2024 Cumartesi günü elektrik İzmir'de elektrik kesintisi! 06 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak? Elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu işte  CHP izmir İlçe Adayları
Türkiye

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu işte CHP izmir İlçe Adayları

Son dakika haberi... CHP Parti meclisindeki oylama sonuçlandı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Cemil Tugay'ın adaylığı onaylandı.

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde
Türkiye

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde depremİzmir güne depremle başladı İzmir saat 08.19'de bir depremle sarsıldı.

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İzmir'de 27 Ocak 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir'de yarın elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.