Isparta

Isparta'ya 2023 yılında 14 milyar yatırım yapıldı

Isparta’da 2024 yılının birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.

Isparta'ya 2023 yılında 14 milyar yatırım yapıldı

Isparta’da 2024 yılının birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, ilçe ve belde Belediye Başkanları, üniversite temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasında, kamu kurum ve kuruluşlarının 2023 yılında Isparta’da uyguladıkları projeler ile ilgili değerlendirmelerin yanı sıra, sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüleceğini söyleyen Vali Baruş, “Koordinasyon kurulunun değerli üyeleri; kamu kurum ve kuruluşlarımız ile belediyelerimizin il yatırım takip sistemine girdikleri verilere göre 1 Ocak 2023 - 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle, 12 aylık dönemde yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi şöyledir; 2023 yılında ilimizde kamu kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimizce proje bedelleri toplamı 14 milyar 106 milyon 301 bin 840 TL olan 854 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Belediyelerimiz 2023 yılı Aralık ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamı 1 milyar 149 milyon 472 bin 240 TL olan 155 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Belediyelerimiz bu projeler için 2023 yılında toplam 962 milyon 601 bin 450 TL ödenek ayırmış, bu ödeneğin de 664 milyon 626 bin 370 TL’sini harcayarak %69 maddi gerçekleşme sağlamışlardır. Bölge müdürlerimizin, daire amirlerimizin ve belediye başkanlarımızın azami gayretleri sarf ettiklerine inanıyorum. Kamu kuruluşlarımız, bundan sonraki çalışmalarında da yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkanların seferber edilerek, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde sorunları çözmeye yönelik projelerin hazırlanmasına, ilimiz ve ilçelerimizin ekonomik ve alt yapı olarak gelişmesine destek vereceklerdir. Yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarda da tüm yatırımcı kuruluşlarımızın vatandaşımıza daha etkin hizmet verme anlayışı içinde olacağına inanıyorum” dedi.
Ardından kamu kuruluşları 2023 yılında yapmış oldukları çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yürütülecek çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştirerek, koordinasyonu gerektiren konular üzerinde fikir alış verişinde bulundu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!
Yerel

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde müşterilerin hesaplarından 205 milyon TL çalınmasına yönelik başlatılan soruşturmada aralarında banka şube müdürü, müdür yardımcısı ve 2'si banka çalışanı olmak üzere gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

D-400'de Korkunç Kaza! Araçlar Hurdaya Döndü, 6 Kişi Yaralandı!
Yerel

D-400'de Korkunç Kaza! Araçlar Hurdaya Döndü, 6 Kişi Yaralandı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde aynı istikamette seyir halindeki otomobilin arkadan çarptığı diğer otomobil, yol kenarındaki mermer blok ve betonarme aydınlatma direğine çarptı. Kaza yapan otomobiller hurdaya dönerken, 3’ü yabancı uyruklu 6 kişi yaralandı.

Burdur'da Jandarma Başarısı: 10 Şüpheli Tutuklandı, Kaçakçılığa Darbe!
Yerel

Burdur'da Jandarma Başarısı: 10 Şüpheli Tutuklandı, Kaçakçılığa Darbe!

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucunda 10 şüpheliyi yakaladı.

Ruhsatsız Silahlarla Mücadele: Burdur'da Başarılı Operasyon!
Yerel

Ruhsatsız Silahlarla Mücadele: Burdur'da Başarılı Operasyon!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, H.T, A.T ve O.T isimli şahısların ikametlerinde yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirdi.

Burdur'da Kamyon Cayır Cayır Yandı!
Yerel

Burdur'da Kamyon Cayır Cayır Yandı!

Burdur'da bir kamyonette henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kamyonette maddi hasar meydana geldi.

Antalya'da Kamyonet Yangını Panik Yarattı!
Yerel

Antalya'da Kamyonet Yangını Panik Yarattı!

Antalya'da hareket halindeki kamyonetin kasasında başlayan yangın, sürücünün durumu erken fark etmesiyle büyümeden söndürüldü.