Antalya

İklim değişikliği Akdeniz Üniversitesi’nde tartışmaya açılacak

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç” konulu Uluslararası Bilim Forumu gerçekleştirilecek.

İklim değişikliği Akdeniz Üniversitesi’nde tartışmaya açılacak

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç” konulu Uluslararası Bilim Forumu gerçekleştirilecek.
Yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların üç gün boyunca iklim değişikliği ve sonuçlarını tartışacağı programın tanıtımı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Alanında Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası zirve olacak etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Almanya merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi, Antalya Tarım Konseyi, Çevre ve İklim Değişikliği Öğrenci Topluluğu’nun da destekleriyle gerçekleşecek.
Toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç konulu Antalya Uluslararası Bilim Forumunun (ANISF 2023) 29 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği bilgisini paylaşarak, “ANISF-2023 prestijli bir uluslararası ve disiplinler arası etkinliktir. Temel amacı, yerel ve küresel sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir ve adil çözümler önermek üzere çeşitli ülke ve sektörlerden uzmanları bir araya getiren işbirlikçi bir platform oluşturmaktır. Ayrıca, ANISF-2023 bilgi üretimini ve yayılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Forumun ana temaları İklim Değişikliği, Çevresel Kriz ve Göç etrafında olacaktır. Forum, araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara, uluslararası ve disiplinler arası bir çerçevede güncel konular ve potansiyel çözümler üzerine tartışmalar yürütmek için eşsiz bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

"Türkiye’de bir ilke imza atmayı hedefliyor"
ANISF-2023’ün amacının, son yıllarda tüm dünya kamuoyunu meşgul eden iklim değişikliği, çevresel değişimler ve göç süreçlerini uluslararası ve disiplinler arası bir ortamda tartışmak olduğunu belirten Esen, “ANISF-2023’te başta; İklim değişikliğinin olabilecek sonuçları, iklim Değişikliği ve Çevresel Felaketler, Biyoçeşitlilik ve Ekosistemlere Etkisi, Ekonomik Etkileri, Sosyal Adalet, Savunmasız Topluluklar, İklim Değişikliğine Dirençli Sosyal Yapı ve Sistemler, İklime Dirençli Kentler, İklim, Adalet, Etik ve Hak Temelli Yaklaşımlar, Güvenlik ve Çatışma gibi iklim değişikliği ile ilgili farklı konularda bilimsel çalışmalar yer almaktadır. Araştırmacıların yanı sıra uygulamadan gelen uzmanlar, program konusuyla ilgili sivil toplum ve uluslararası kuruluş temsilcileri ve karar vericileri de buluşturmayı hedefleyen ANISF - 2023, üç gün sürecek. İyi uygulama örneklerinin tanıtıldığı ve özellikle yeni şartlara uygun ve uyumlu üretim yöntemlerinin ele alınacağı program, bu alanda Türkiye’de bir ilke imza atmayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

"Önemli çıktılar alınacak"
Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Başkanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy “Antalya Uluslararası Bilim Forumu, her yıl değişen konularla gelecekte bilim, uygulama, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını uluslararası ve disiplinler arası bir platformda düzenli olarak buluşturmayı hedeflemektedir. ANISF-2023 kapsamında öngörülen üç günlük oturumlarda Antalya’da çağrılı ve davetli olmak üzere 55 bildiri sunulacak ve birbirinden değerli uzman konuşmacılar ağırlanacaktır. Antalya’mızın ilk defa böyle bir konuda bilimsel bir foruma ev sahipliği yapmasını çok değerli buluyorum. Program sonunda çevre sorunları ve çözümleri konusunda çok önemli çıktılar alacağımıza inanıyorum” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) yürütücülüğünde 29 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ANISF - 2023, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Araştırmaları Merkezi (Almanya-Essen), ana ortaklığında düzenlenmekte olduğu bildirildi. İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent genelinde yeşilleniyor
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent genelinde yeşilleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin oluşturabileceği kuraklık tehlikesine karşı kurakçıl peyzaj projelerini kent genelinde yaygınlaştırıyor.

Antalya’da ’+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ Çevre Çalıştayı gerçekleştirildi
Yaşam

Antalya’da ’+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ Çevre Çalıştayı gerçekleştirildi

İTÜ İklim Değişikliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, tropikal meyve yetiştiriciliğinin yer altı ve yer üstü su kaynakları üzerinde büyük baskı oluşturduğunu; avokado, mango gibi tropikal meyvelerin üretiminin planlanması gerektiğini belirterek, “Alanya muzuyla idare edin” dedi. Devamı haberimizde...

Halosheep, koyun-keçi yetiştiriciliğini iklim değişikliğine uyumlu hale getirecek
Yerel

Halosheep, koyun-keçi yetiştiriciliğini iklim değişikliğine uyumlu hale getirecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öncülüğünde yürütülen Uluslararası Halosheep Projesi ile Türkiye'de ilk defa koyun-keçi yetiştiriciliğinde karbon ayak izi hesaplanacak.

Burdur Gölü'nün flamingoları iklim değişikliğinin kurbanı oldu
Yerel

Burdur Gölü'nün flamingoları iklim değişikliğinin kurbanı oldu

Yıllardır kuraklıkla boğuşan Burdur Gölü'ne ilkbaharda gelen flamingoların sayısı sonbaharın gelmesiyle birlikte iyice azaldı. Gölde kalan son birkaç flamingo, yavrularıyla birlikte besin bulmak için çabalıyor.

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor
Türkiye

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasından dolayı Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde sıcaklık rekoru kırıldığını duyurdu.

Burdur Gölü çevresinde bisiklet sürüp çöp topladılar
Yerel

Burdur Gölü çevresinde bisiklet sürüp çöp topladılar

Burdur’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çalışanları, Emniyet ve Jandarma ekipleri ile birlikte çevre temizliğine dikkat çekmek için Burdur Gölü kıyısında bisiklet sürüp çöp topladı.