Antalya / Kemer

Görüntüler tedirgin etti

Kemer'deki orman yangını 35 km uzaklıktaki kent merkezinden görüntülenen duman yoğunluğu yangının boyutunu gözler önüne serdi. Detaylar haberimizde...

Görüntüler tedirgin etti

Antalya Kemer’deki orman yangını şiddetli rüzgârın da etkisiyle devam ediyor. Ekipler alevlere müdahalesini sürdürürken, yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Antalya kent merkezinden görüntülenen duman yoğunluğu yangının boyutunu gözler önüne serdi.

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Değirmendere mevkiinde Kemer-Antalya Karayolu kenarındaki ormanlık alanda dün akşam saat 21.08 sıralarında başlayan yangın, şiddetli rüzgârın da etkisiyle devam ediyor. Gün doğumuyla birlikte havadan müdahalenin de başladığı yangında 10 uçak ve 22 helikopter görev yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "şu an gece oluşturulan yığınakla birlikte bin 50 personel, 10 uçak ve 22 tane de helikopter olmak üzere araziye yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Şu an için hedefimiz gün içerisinde yangını kontrol altına almak. Dün gece biz de bölgeye intikal ettik. Çalışmaya hem Valimiz, hem bakan yardımcılarımızla birlikte nezaret ediyoruz. Fazlasıyla ekip var, fazlasıyla ekipman var" şeklinde konuşmuştu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise bölgede bulunan 10 haneyi tedbir amaçlı tahliye ettiklerini dile getirerek, Kemer Devlet Hastanesi’ndeki 15 hastadan 13’ünün evlerine gittiğini ve 2 hastanın ise diğer hastanelere nakledildiğini aktarmıştı. Turizm şehri Antalya şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndan çekilen görüntüler ise yaklaşık 35 kilometre mesafedeki yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi. Ormanlık alandan yükselen duman yoğunluğu görüntülere yansıdı.

Görüntüler tedirgin ettiGörüntüler tedirgin etti

İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Yerel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Antalya'da Kamyonet Yangını Panik Yarattı!
Yerel

Antalya'da Kamyonet Yangını Panik Yarattı!

Antalya'da hareket halindeki kamyonetin kasasında başlayan yangın, sürücünün durumu erken fark etmesiyle büyümeden söndürüldü.

Toptancı Hali’nde çıkan yangın korkuya neden oldu
Yaşam

Toptancı Hali’nde çıkan yangın korkuya neden oldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Toptancı Hali’nde çıkış nedeni bilinmeyen yangın daha fazla büyümeden ekipler tarafından kontrol altına alındı.

Antalya'da yanan evi yabancı öğrencilerle onardılar
Yaşam

Antalya'da yanan evi yabancı öğrencilerle onardılar

Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Yeni Mahalle’de çıkan yangın sonrası evi kullanılamaz hale gelen Tevfik Kaya’nın evini onarıyor. Devamı haberimizde..

Antalya'da plastik kasa alev alev yandı, dumanları korkuttu
Yerel

Antalya'da plastik kasa alev alev yandı, dumanları korkuttu

Binlerce plastik kasa alev alev yandı, dumanları 30 kilometre uzaklıktan görüldü

Antalya'da soğuk hava deposunda yangın
Yerel

Antalya'da soğuk hava deposunda yangın

Soğuk hava deposunun plastik kasa bölümü alev alev yandı