Antalya

Dumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadı

Antalya'da falez yangınında hayvanları zarar gören yaşlı kadın ve denizdeki vatandaşlar korku yaşadı.

Dumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde falezlerde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaşlı kadın ise beslediği hayvanların zarar gördüğünü düşünerek gözyaşlarını tutamadı. Denizde yüzen vatandaşlar ise büyük korku yaşadı.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki yaklaşık 35 metre yüksekliğindeki falezler üzerinde bulunan Yalım Park'ta meydana geldi. Falezlerdeki kargı ve çalılık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Havanın kuru ve sıcak olması nedeniyle alevler kısa sürede geniş alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bu sırada falezlerin alt kısmında denize giren vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Denize inişin yapıldığı merdivenler alevlerin arasında kaldı. 10 kişilik bir grup büyük korku yaşarken, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışması yapıldı. Yakındaki kafenin görevlileri ve bir hayvansever yanan alanda içinde besledikleri hayvanlar için büyük üzüntü yaşadı, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Yangının söndürülmesinin ardından vatandaşlar merdivenlerden yukarıya çıktı.

"Alevler yaklaştı"

Dumanların arasından arkadaşıyla geçen Halil Acartay, “İtfaiye olmasa neredeyse yanmıştık, tekne yanaştı bizi almak için. Her tarafımızı bir anda alevler sardı. Yangın biz denizdeyken kısa sürede başladı ve büyüdü. Birisi buralara bir şeyler yapıyor. Neredeyse biz de yanıyorduk, İtfaiye olmasa kurtulmamız zordu. İtfaiyemize teşekkür ediyoruz. Aşağıda 10-12 kişi vardı. Bayağı bir telaşlandık. İtfaiyemizin emeğine sağlık. Hala yoğun bir duman var” dedi.

Ağladı

Beslediği kedilerin yandığını düşünen ve gözyaşları tutamayan Nafiye Erdinç, “Ormanlık alan içinde beslediğimiz hayvanlar ve yavruları vardı. Bu yangınları kim çıkarıyor. Burayı kullanmak yasaklansın. Orman içinde kediler yeni doğum yapmıştı yavrular vardı. Orada yaşayan bütün hayvanları biz besliyorduk” diye konuştu.

Dumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadıDumanlar yükseldi, gözyaşlarını tutamadı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta yangın paniği! Ekipler seferber oldu
Yerel

Bucak'ta yangın paniği! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan ev yangını sonrasında evin içerisinde maddi hasar oluştu.

Başkan Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi
Yerel

Başkan Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi.

Seyir halindeyken alev aldı, küle döndü
Yerel

Seyir halindeyken alev aldı, küle döndü

Burdur’un Bucak ilçesinde seyir halindeki otomobilin motor kısmında çıkan yangında araç yanarak kullanılamaz hale geldi.

Seyir halindeki kamyon aynı gün 2 kere yandı
Yerel

Seyir halindeki kamyon aynı gün 2 kere yandı

Akşam saatlerinde Bucak ilçesinde sol arka tekeri alev alan kamyon, itfaiye tarafından söndürüldükten sonra yola çıkıp Burdur’a geldiğinde tekrar alev aldı.

Antalya'da feci kaza: ATV aşağı uçtu, 1 ölü, 1 yaralı
Yerel

Antalya'da feci kaza: ATV aşağı uçtu, 1 ölü, 1 yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ATV’nin 15 metre aşağıya uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirirken 1 kişi de yaralandı.

Afyonkarahisar’da Dumanlar Yükseldi: 3 Katlı Apartmanın Zemin Katında Yangın
Yerel

Afyonkarahisar’da Dumanlar Yükseldi: 3 Katlı Apartmanın Zemin Katında Yangın

Afyonkarahisar’da 3 katlı bir apartmanın zemin katında çıkan yangın paniğe neden oldu.