Burdur

Dolandırıcılara dikkat! Bucak Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Dolandırıcıların, kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak para talep ettiği hatırlatıldı.

Dolandırıcılara dikkat! Bucak Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden dolandırıcılık uyarısı

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotu videosu yayınladı. Video'da, polis, asker veya savcıların herhangi bir sebeple vatandaşlardan para talep etmeyeceği hatırlatıldı.

Videoda, "Polis, asker veya savcı herhangi bir sebeple sizden para istemez! Bu türden bir dolandırıcılık olayının mağduru olmamak için sizleri daha dikkatli olmaya davet ediyor, böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen 112'yi arayıp bildirmenizi önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Dolandırıcılık yöntemleri

Dolandırıcılar, genellikle kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak para talep ederler. Bu kişiler, sizi korkutmak veya ikna etmek için çeşitli yöntemler kullanabilirler. Örneğin, kimlik bilgilerinizin ele geçirildiğini, terör örgütüne karıştığınızı veya banka hesabınızdan para çekildiğini söyleyebilirler.

Dolandırılmamak için dikkat edilmesi gerekenler

Size kendini polis, asker veya savcı olarak tanıtan kişilere asla inanmayın.

Bu kişilerden herhangi bir bilgi veya belge vermeyin.

Bu kişilerden para talep etmelerine asla izin vermeyin.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen 112'yi arayın.

112'yi aramanın önemi

112, Türkiye'nin ulusal acil yardım numarasıdır. Bu numaradan polis, itfaiye veya ambulans çağırabilirsiniz. Dolandırıcılık şüphesi durumunda da 112'yi arayarak yardım alabilirsiniz.

112'yi aramanın faydaları

112'yi arayarak dolandırıcılık şüphesini bildirdiğinizde, polis ekipleri gerekli önlemleri alarak dolandırıcıların yakalanmasını sağlayabilir.

Dikkatli olalım, dolandırılmayalım!

Dolandırıcıların hedefi olmak istemiyorsanız, bu tür durumlarda dikkatli olun ve sizden para isteyenlere asla inanmayın. 112'yi arayarak yardım aldığınızda, dolandırıcıların yakalanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden vatandaşlara çağrı

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Polis, asker veya savcı herhangi bir sebeple sizden para istemez. Bu tür durumlarda dikkatli olun ve sizden para isteyenlere asla inanmayın. 112'yi arayarak yardım alın." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

ANTALYA’DA BEYİN YAKAN DOLANDIRICILIK
Yerel

ANTALYA’DA BEYİN YAKAN DOLANDIRICILIK

ANTALYA’DA BEYİN YAKAN DOLANDIRICILIK HABER: KÖKSAL SELÇUK

Burdur'da Sahte Parayla Hayvan Dolandırıcılığı! 2 Kişi Tutuklandı
Yerel

Burdur'da Sahte Parayla Hayvan Dolandırıcılığı! 2 Kişi Tutuklandı

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı yapan 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, Çavdır ve Yozgat'ta toplamda 699.600 TL sahte parayla hayvan aldılar. Yapılan operasyonda şüpheliler tutuklandı.

Sahte Para ile Hayvan Alan dolandırıcılar tutuklandı
Yerel

Sahte Para ile Hayvan Alan dolandırıcılar tutuklandı

Burdur ili Çavdır ilçesinde hayvan pazarında aldıkları 4 adet hayvan karşılığı verdikleri para sahte çıktı

Yaşlıları hedef alan 10 dolandırıcılık yöntemi
Yerel

Yaşlıları hedef alan 10 dolandırıcılık yöntemi

Emekliyseniz ve dolandırıcılara kaptırdığınız birikimlerin yerine koyabileceğiniz bir gelir kaynağınız yoksa siber dolandırıcılıkların etkisi yıkıcı olabilir.

Belediyeden önemli uyarı! Sakın itibar etmeyin
Yerel

Belediyeden önemli uyarı! Sakın itibar etmeyin

Burdur Belediyesi, belediye başkanı ve başkan yardımcılarının isimlerini kullanarak esnaf ve işadamlarından para istendiği yönünde bazı duyumlar aldıklarını duyurdu.

 'Devre Mülk Simsarları 2' operasyonuyla yakalandılar
Yerel

'Devre Mülk Simsarları 2' operasyonuyla yakalandılar

Antalya’da 2023 yılının son 1 aylık döneminde yaşlı vatandaşları arayarak devre mülklerini yüksek fiyata satabileceklerini söyleyip mobil bankacılık üzerinden vatandaşların toplamda 650 bin TL’sini paravan kurdukları şirketlerin hesabına aktaran 4 şüpheli, 'Devre Mülk Simsarları 2' operasyonuyla yakalandı.