Antalya / Korkuteli

Doğu Türkistan İçin Sessiz Çığlık Eylemi Korkuteli'nde

Korkuteli ses ver öncülüğünde düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemiyle Doğu Türkistan'daki ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımı protesto ettiler.

 Doğu  Türkistan İçin Sessiz Çığlık Eylemi Korkuteli'nde

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ‘SESSİZ ÇIĞLIK’ EYLEMİ
Korkuteli Ses ver adı altındaki bir gurup bir araya gelen birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı “Sessiz Çığlık” eylemiyle tepki gösterdi.
Korkuteli ses ver öncülüğünde düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemiyle Doğu Türkistan'daki ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımı protesto ettiler.
Platform üyeleri şehitler anıtında bir araya geldiği program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Daha sonra ilçe müftüsü Mustafa Kızmaz, Gazze halkının 76 yıldır direndiği zulme en başarılı cevabın Aksa Tufanı Operasyonu'yla verildiğini ve bunun üzerinden 243 günün geçtiğini belirterek, Dünyadaki ve İsrail'deki birçok Yahudi'nin siyonistlerle aralarına mesafe koyduğunu, Türkiye'deki Yahudi cemaati ve iş adamlarının da buna tepki vermesi gerektiğini vurguladı.
Gazzelilerin, sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğini, aynı zamanda Bağdat'ın, Şam'ın, Doğu Türkistan'ın ve Türkiye'nin selameti için mücadele ettiğini aktardı.
Müftü Kızmaz, Doğu Türkistan’ı ve Filistin ve Gazze'ye uygulanan soykırımı yalnız bırakmadıkları için kalabalığa teşekkür etti.
Daha sonra eski müftü Ömer Tunç, “Türkiye her zaman Doğu Türkistan'ın, Filistin ve Gazze'ye yanında oldu. Bundan sonra da öyle olacak inşallah.
Bugün tüm Türkiye'de Filistin ve Gazze, Doğu Türkistan mitingleri yapıldı. Yaşasın İslam kardeşliği. Türk dünyasına çağrım var. Neden sahip çıkmıyorsunuz Doğu Türkistan'a? Ey Arap dünyası, siz neden Doğu Türkistan için bir araya gelmiyorsunuz. Bugün baktığımız zaman tüm dünyada akan kan Müslüman kanı. Eğer biz Allah yolunda, Resulüllah yolunda ilerlersek bu akan kanlar duracak” dedi.
Konuşmaların ardından, “Sessiz Çığlık” eylemi sona erdi. Korkuteli Gündem adem durmaz

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.
Yerel

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek "Siyasetin başlangıcı olan Arasta. 28 Şubatta 5 yıldır kapalı olan ağzımı orada açacağım ve önemli konuşma yapacağım. Orası benim için en duygusal açılış olacak. Ve helalliğimi orada alacağım. Orası benim için önemli herkesi oraya bekliyorum."

İYİ Parti Korkuteli Belediye Başkan Adayı  Emre Köken  oldu
Yerel

İYİ Parti Korkuteli Belediye Başkan Adayı Emre Köken oldu

İYİ Parti Korkuteli'nde sürpriz bir hamle yaparak ilçenin sevilen esnaflarından Emre Köken'i Belediye Başkan adayı olarak açıkladı

Cumhur İttifakı Korkuteli  Belediye Başkan Adayı Dr." Sadık Önal Çözüm Sizin Elinizde "
Yerel

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr." Sadık Önal Çözüm Sizin Elinizde "

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal önceki akşam mahalle toplantılarına Sımandır (Ulucak) da devam etti. Önal bu kez dedikodulara cevap verdi.

MHP Li Vekil Hilmi Durgun'dan  Korkuteli ilçesine Müjde
Yerel

MHP Li Vekil Hilmi Durgun'dan Korkuteli ilçesine Müjde

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde

Saadet Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayı; İslamoğlu, Seçim startını doğup büyüdüğü Küçükköy mahallesinden verdi.
Yerel

Saadet Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayı; İslamoğlu, Seçim startını doğup büyüdüğü Küçükköy mahallesinden verdi.

Anadolu'nun islamlaşmasında bir çok hizmetleri olan ilçemizin manevi önderlerinden Küçük Ali Fahreddin Efendi Hazretlerinin kabrini ve büyüklerini ziyaret ederek hayır dualarını aldı. İSLAMOĞLU ziyaretleri sonrası açıklamada bulundu;

Korkuteli CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Can Saran  ilçede faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti
Yerel

Korkuteli CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Can Saran ilçede faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Başkan adayı Hasan Can Caran ve Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli