Erzincan

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri beyaza bürünüyor

Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ mevkii ile Erzurum ve Bayburt güzergahlarında yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri beyaza bürünüyor

Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ mevkii ile Erzurum ve Bayburt güzergahlarında yüksek rakımlı geçitlerde kar yağışı görülmeye başlarken zemin beyaza büründü, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Öte yandan bugün AnadoluJet TK7079 Erzincan - Ankara uçak seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Meteoroloji’den 16 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı!

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre yurt genelinde sağanak yağış beklenirken, Adana için "turuncu", Antalya, Bitlis, Elazığ, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Tunceli, Van ve Düzce için "sarı" uyarıda bulunuldu.

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri beyaza bürünüyorDoğu Anadolu’nun yüksek kesimleri beyaza bürünüyorDoğu Anadolu’nun yüksek kesimleri beyaza bürünüyor

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Pençe-Kilit operasyonunda Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu.
Türkiye

Pençe-Kilit operasyonunda Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu.

Erzincan’a şehit ateşi düştü Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir kayıp ile karşı karşıyayız. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 1

Erzincan’da ev yangını
Yerel

Erzincan’da ev yangını

Yangında maddi hasar oluşurken evde bulunan eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi.

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonasında Erzincan En Başarılı İl oldu
Spor

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonasında Erzincan En Başarılı İl oldu

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonası 25-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Sivas İlinde yapıldı şampiyonaya;42 ilden 286 kulüp 560 sporcu nun katıldı. 5 katagoride oynanan Müsabakalarda Erzincan lı sporcular yeni bir başarıya imza atarak 2 Kategoride birici 2. kategoride 2.ci, 3. kategoride 3.cü olarak en çok madalya alan il oldu,

Buzdolabı Olmadan ne yaparlardı ? Elma Kuyuları  nedir elma kuyusu   Ne işe yarar
Yaşam

Buzdolabı Olmadan ne yaparlardı ? Elma Kuyuları nedir elma kuyusu Ne işe yarar

Dede ve babalarımız meyveleri özellikle elmaları kış mevsiminde tüketmek üzere saklamak için son derece sağlıklı ve garanti bir uygulama yaparlardı.

Erzincan Çayırlı  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Gökçe kimdir?
Yerel

Erzincan Çayırlı kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Gökçe kimdir?

Çayırlı ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti . Hatay Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe , Erzincan Çayırlı Kaymakamı olarak atandı.

Erzincan Kemah kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu kimdir?
Yerel

Erzincan Kemah kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu kimdir?

Kemah ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti .Malatya Darende Kaymakamı Ökkeş Sefa Türkoğlu, Erzincan Kemah Kaymakamı olarak atandı.