Denizli

Denizli UMKE, 146 gönüllü sağlık çalışanı ile görev başında

Denizli UMKE “2’si uzman olmak üzere 11 hekim, 34 paramedik, 33 acil tıp teknisyeni ve 68 diğer branşlardan oluşan 146 gönüllü sağlık çalışanımız UMKE’de görev yapmaktadır.

Denizli UMKE, 146 gönüllü sağlık çalışanı ile görev başında

7-13 Ağustos Ulusal UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Haftası çerçevesinde açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli UMKE’nin 2005 yılında 23 gönüllü sağlık personeli ile kurulmuş olduğunu, bugün ise 146 personel ile faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı.

7-13 Ağustos Ulusal UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Haftası çerçevesinde açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, acil durum ve afetlerde UMKE’nin öneminin büyük olduğunu söyledi ve UMKE’ye gönül vermiş tüm sağlık çalışanlarının haftasını kutladı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, UMKE’nin, her türlü afet durumunda yurtiçi ve yurtdışında yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için gönüllü sağlık personelinden oluşan Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan birimler olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:
“Yurtiçi ve yurtdışında başta deprem olmak üzere ihtimal afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış ekipler aracılığıyla en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, hızlı ve güvenli şekilde hasta/yaralı naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ile tüm bu işler için gerekli profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması amacıyla, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından “Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi” uygulamaya konulmuş ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) oluşturulmuştur. Asıl işinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında her türlü afet durumunda afetzede/yaralılara sağlık hizmeti sunabilmek için olay yerine intikal edip medikal müdahale etmek üzere gönüllü olan ve bu konuda eğitim alan sağlık personellerinden oluşmaktadır. UMKE personeli olmak için sağlık personeli olmak zorunludur. Başvuru yapan sağlık personellerinden İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından uygun görülenler, UMKE personeli olmak için UMKE eğitmenleri tarafından temel eğitim ve tatbikatına alınırlar. Başarıyla tamamlayanlar, görevlendirildikleri UMKE tatbikatlarında ve sahadaki müdahalelerde UMKE personeli olarak yer alırlar. Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi” çerçevesinde Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE Bölge Koordinatörlükleri oluşturulmuştur. Bu çerçevesinde İlimiz 20. Bölge Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Ayrıca Aydın, Muğla ve Uşak illeri, Bölge Koordinatörlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Denizli UMKE’nin 2005 yılında 23 gönüllü sağlık personeli ile kurulmuş olduğunu, bugün ise 146 personel ile faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Öztürk, “2’si uzman olmak üzere 11 hekim, 34 paramedik, 33 acil tıp teknisyeni ve 68 diğer branşlardan oluşan 146 gönüllü sağlık çalışanımız UMKE’de görev yapmaktadır. Bölge illerimiz; Aydın, Muğla, Uşak ve İlimizle birlikte toplamda yaklaşık 650’ye yakın da mevcut Bölge UMKE personelimiz bulunmaktadır. İlimizde UMKE araçlarımızda ise; 4 adet 4x4 medikal kurtarma aracı, 1 adet acil müdahale aracı, 1 adet mobil komuta ve haberleşme aracı, 1 adet personel taşıma aracı ile 1 adet lojistik aracımız ekipman ve donanımlarıyla görevlere hazır şekilde tutulmaktadır. Denizli UMKE Ekiplerimiz kurulduğu tarihten bu yana bazı yurt dışı görevler ile yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda görev ve çalışmalarda yer almıştır. Ülkemizin yakın zamanda yaşadığı deprem felaketinde ne yazık ki aynı anda birçok il etkilendi ve böyle bir afet durumunda UMKE ve acil sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı koordine olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Yaşanan depremler sonrası Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde Denizli’den toplamda 83 UMKE ve 274’te 112 çalışanımız bölgede görev aldı. Bölgeye giden ekiplerimiz, kendilerine ihtiyaç duyulan her anda görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Bu hafta vesilesiyle böylesi afetlerde gönüllülük esasıyla ve zor şartlarda görev yapan tüm UMKE personellerimize bir kez daha çok teşekkür ediyor, haftalarını kutluyorum” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gerçeğiyle aynı olan  yangın ve deprem tatbikatı
Yaşam

Gerçeğiyle aynı olan yangın ve deprem tatbikatı

Gazipaşa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Burdur'a yeni UMKE aracı
Yerel

Burdur'a yeni UMKE aracı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, sağlık alanındaki gelişmeler ve acil sağlık hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’da serinlemek için dereye giren genç boğuldu
Türkiye

Adıyaman’da serinlemek için dereye giren genç boğuldu

Adıyaman’da serinlemek için dereye giren genç suda boğularak yaşamını yitirdi.

Burdur UMKE'den 2 kardeşe mucizevi kurtarma
Yerel

Burdur UMKE'den 2 kardeşe mucizevi kurtarma

Deprem felaketinde görev yapan Burdur İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Burdur UMKE ekiplerinden, mutlu eden sevindiren haberler gelmeye devam ediyor.

Burdur UMKE 65'nci saatte enkazdan çıkardı
Yerel

Burdur UMKE 65'nci saatte enkazdan çıkardı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay'da kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Burdur UMKE 5 ve 3 yaşındaki kardeşleri enkazdan çıkardı
Türkiye

Burdur UMKE 5 ve 3 yaşındaki kardeşleri enkazdan çıkardı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında Burdur'dan birçok sağlık ekibi bölgeye sevk edilmişti.