Antalya / Demre

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz

Demre Belediye Başkanlığı için Aynı isim ve Soyisimli iki kadın aday yarıştı . Yapılan 4 tur oylama sonucu Millet İttifakı'nın Adayı Gülsüm Cengiz 1 oyla kazandı.

Demre Belediye Başkanı Gülsüm  Cengiz

DEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GÜLSÜM CENGİZ SEÇİLDİ
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’nın İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Meclis, 17 Mart’tan itibaren vekaleten başkanlık görevini yürüten Gülsüm Cengiz'i bu kez asaleten başkan seçti.
Demre Belediye Başkanlığı görevinden, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde İyi Parti'den Antalya Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Okan Kocakaya'nın yerine, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yeni Belediye Başkanı seçilinceye kadar Belediye Başkanlığına İyi Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz Vekil bırakılmıştı.
Demre Belediyesi, yeni Belediye Başkanını seçmek için bugün saat 11.00'da Belediye Meclis Toplantı salonunda olağanüstü toplandı. Demre Belediye Meclisi'nde, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan Ak Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz (Ahmet Kızı), Millet İttifakı grubundan İy Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz (Musa Kızı) başkanlığa aday gösterildi. Yasa gereği kapalı zarf usulüyle yapılan 4 tur oylamanın ardından toplantıya katılan 15 meclis üyesinin 8'inin oyunu alan İyi Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz başkan seçildi. Ak Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz ise 7 oy aldı. Ayrıca Antalya İyi Parti Milletvekili Aday Adayı olan ve Belediye Başkanlığından istifa eden Okan Kocakaya'nın yerine İsmet Şahin meclis üyesi oldu.. Ahmet Avcı 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Adayı  Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı
Yerel

Başkan Adayı Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu, Antalya'da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.
Yerel

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal  "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”
Yerel

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal doğup büyüdüğü Uzunoluk Mahallesinde buluşma gerçekleştirdi. Kalabalık mahalle sakinlerine seslenen Önal; “Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz, vereceksiniz” dedi

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı
Yerel

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı

Burada gerçek anlamda millet var, dil var, adalet var. Bu 7000 yıl evvel olan bir şey. Mesela bir başka örnek, futbolu İngilizlerin bulduğu söylenir ama futbol ilk defa Türk kadınları tarafından oynanan bir oyundur. Kayıtlarda da bu konu geçer.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.
Yerel

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.

Antalya Kemer Arslanbucak Mahallesi’ndeki Hizmet Alanı ile Kemer Belediyesi ana hizmet binasındaki personelle bir araya gelerek selamlaşan Başkan Topaloğlu, 5 yıl içerisinde belediye personeli ile Kemer’de çok güzel işlere imza attıklarını söyledi

Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin:
Yerel

Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin:

Toplantılarda söz alan Ak Parti ilçe başkanı Erol Uysal ve MHP ilçe başkanı Ömer Tekin de, birer konuşma yaparak, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin’e destek istediler.