Burdur

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?

AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur'un 15-20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Şubat ayı içerisinde ihale sürecini başlatacaklarını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?

AK Parti il teşkilatı, 10 Ocak gazeteciler günü dolayısıyla Burdur Öğretmenevi’nde kahvaltı programı düzenledi. Programda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur’un 15 - 20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Burdur’un hayali olan su ve altyapı projelerinin Şubat ayı içerisinde ihale sürecini yapabilir hale geleceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret edip bürokratik meseleleri Ankara’da takip etmek üzere dosyayı aldığını duyurdu. Burdur’un 15 -20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir suları hakkında Belediye başkanı Ercengiz’in başkan yardımcısını görevlendirdiğini ifade eden Korkmaz “Çevre Şehircilik il müdürümüz Ankara’da bir genel müdür, daire başkanı ve ben olmak üzere bütün bürokratik izinleri bitirmek üzereyiz. Bu hafta Cuma günü itibariyle dosya Ankara’ya tamamlanmış olarak gitmesi noktasında. Ankara’da İller bankası genel müdürü ile kredi meselesini konuştuk. Hiçbir zaman seçimler bitsin, bu su meselesi çok daha derinleşsin ve halk su yüzünden mevcut başkanımızı değerlendirsin demedik. Halk Belediye Başkanını değerlendirecekse başka konularda değerlendirmeli. Su Belediye Başkanının meselesi olduğu kadar merkez olarak bizimde meselemiz, bizimde sorumluluğumuz altında olduğunu düşündüğüm için hiç beklemedik bütün bürokratik süreçleri bitirdik. Allahın izniyle sıkıntılı süreçler tamamlandı ve önümüzdeki ay içerisinde artık belediyemiz ihale etmek için kredi ve ihale sürecini yapabilir hale geldiği bilgisini vermiş olayım.” Dedi.

“DSI belli bölgelerden su aktarmak için boru hazır etti”

DSI’nin belli bölgelerden su aktarmak için boru hazır ettiğini ifade eden Korkmaz “Eğer Burdur’da gerçekten kötümser seneryoyu düşünürsek, yağış olmazsa kuyularımızda su yok, sınırda geziyoruz. Fakat Burdur’un 15 – 20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında artık son aşamaya geldik üstelik 50 yıllık perspektifini de koyduk. DSI bu projeyi de şuanda hazırlıyor bittiğinde DSI’nin mülk yatırımına vereceğiz hem sulama hem iş gözüyle ortak olacağı şekilde ana yatırımı DSI yapacak biz sadece su kullanım konusunda ihtiyaç duyduğumuzda bu mülkü su birikim arsasından suyumuzu almış olacağız.” diye konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta Sazak-Kurtönü'nde içme suyu sorunu çözülüyor
Yerel

Bucak'ta Sazak-Kurtönü'nde içme suyu sorunu çözülüyor

Bucak Belediyesi, Alaattin Mahallesi Sazak-Kurtönü mevkiinde yaşanan içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti. İşte detaylar...

Testi başkan yaptı! İçme suyunu onayladı
Yerel

Testi başkan yaptı! İçme suyunu onayladı

Burdur Belediye Başkanı, şehrin yeni içme suyu arıtma tesisinin devreye girmesinin ardından çeşmeden su içti ve suyu içilebilir ilan etti.

Burdur'da İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin faaliyete geçmesi için geri sayım başladı
Yerel

Burdur'da İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin faaliyete geçmesi için geri sayım başladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 1.5 ay içinde faaliyete geçeceğini duyurdu.

Adem Korkmaz sözünü tuttu
Yerel

Adem Korkmaz sözünü tuttu

AK Parti Milletvekili Korkmaz, Burdur'un içme suyu sorununa çözüm için adımlar atıyor.

Burdur Mv. Adayı Adem Korkmaz, mazbatayı alıp su sorununu çözecek
Yerel

Burdur Mv. Adayı Adem Korkmaz, mazbatayı alıp su sorununu çözecek

Burdur’da yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili flaş açıklamalarda bulunan Adem Korkmaz, “Mazbatayı aldığım ilk gün ilk işim içme suyunu çözüme kavuşturmak olacak." dedi.

Burdur’da bunlar yasaklandı
Yerel

Burdur’da bunlar yasaklandı

Burdur Belediye Meclisi’nde alınan karara göre yer altı sularının azalması ve kuraklığın artmasından dolayı şebeke suyu ile otomobil, merdiven, halı yıkamak, bahçe ve tarla sulamak yasaklandı.