Burdur

Burdur ekibi 80'nci saatte 2 yaşındaki Mehmet bebeği kurtardı

Burdur ekibinin de içinde olduğu ekip tarafından adının Mehmet olduğu öğrenilen ve 2 yaşındaki bebek enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Burdur ekibi 80'nci saatte 2 yaşındaki Mehmet bebeği kurtardı

10 ilde büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında Burdur UMKE, Hatay'da arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Burdur il Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bölgede yaptıkları çalışmalar sırasında, depremin 80. saatinde AFAD, UMKE ve Çanakkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleri minik bebeği sağ olarak enkaz altından kurtardılar.
Hatay Odabaşı Mahallesi'nde depremin 80. saatinde ekipler enkaz altından 2 yaşındaki Mehmet bebeği çıkararak bizlere mucize yaşattılar. Adının Mehmet olduğu öğrenilen ve 2 yaşındaki bebek enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Enkaz altından çıkarılan minik Mehmet, hastaneye nakledildi. Mehmet bebeğin genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MAKÜ'lü öğrenci ve ailesi deprem hayatını kaybettiMAKÜ'lü öğrenci ve ailesi deprem hayatını kaybetti

10 ili etkileyen deprem sonrasında bölgede yaşayan MAKÜ'lü öğrenci ve ailesi enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler.
Karamanlı AFAD gönüllüleri, deprem bölgesine yardıma koştuKaramanlı AFAD gönüllüleri, deprem bölgesine yardıma koştu

Karamanlı AFAD gönüllüleri, deprem bölgesine depremzedelerin yardımına gidiyor.
 
TBMM'de OHAL görüşmeleriTBMM'de OHAL görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine OHAL hakkında bilgi verdi.
 
İbecik Köyü tek yürek; Çuval çuval odun gönderdilerİbecik Köyü tek yürek; Çuval çuval odun gönderdiler

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı İbecik köy halkı, depremzedelerin ısınma sorunlarına destek olmak amacıyla afet bölgesine çuvallarla odun gönderdi.
 
Vali Arslantaş deprem bölgesi Hatay'a görevlendirildiVali Arslantaş deprem bölgesi Hatay'a görevlendirildi

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 2 şiddetli depremin 9 saat aralıkla yaşandığı bölgede koordinasyona destek sağlamak için Hatay'ın Defne ilçesine görevlendirildi.
 
Yıkılan binaların yapımında kusuru olanlar hesap verecekYıkılan binaların yapımında kusuru olanlar hesap verecek

Büyük yıkım yaşanan deprem sonrası Bakan Bekir Bozdağ, "İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır" dedi.
 
Tüm Türkiye'de eğitime verilen ara uzatıldı İşte detaylar...Tüm Türkiye'de eğitime verilen ara uzatıldı İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında eğitim öğretime 13 Şubat'a kadar ara verilmesi kararı, yeni alınan karar ile 20 Şubat'a kadar uzatıldı.
 
Deprem bölgesi Hatay'da MAKÜ'den aşeviDeprem bölgesi Hatay'da MAKÜ'den aşevi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremde zarar gören Hatay'da aşevi kurdu.
 
İlk Kadın Şehit Pilot Bucaklı Teğmen Ayfer Gök’ü Rahmet ve Minnetle Anıyoruzİlk Kadın Şehit Pilot Bucaklı Teğmen Ayfer Gök’ü Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

İlk Kadın Şehit Pilot Bucaklı Teğmen Ayfer Gök’ü vefatının 22. yıldönümünde Rahmet ve Minnetle Anıyoruz...

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nde Görev Değişikliği: Yeni Başkanlara Başarılar!
Yerel

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nde Görev Değişikliği: Yeni Başkanlara Başarılar!

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nde Halk Sağlığı, Kamu Hastaneleri ve Sağlık Hizmetleri başkanlıklarında değişiklikler yapıldı. Yeni başkanların görevlerinde başarılar diliyoruz.

Akkaya köyüne Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim
Yaşam

Akkaya köyüne Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim

Burdur Devlet Hastanesi Diyetisyeni Fatma Çelik tarafından bilgiler verildi. Ayrıca günümüzde sık sık karşılaştığımız Depresyon hakkında Burdur Devlet Hastanesi Psikolog Burak Üstün tarafından Depresyonla Baş Etme hakkında bilgilendirme yapıldı.

Burdur'da iki Toplum Sağlığı Merkezi, 24 saat hizmet verecek
Yerel

Burdur'da iki Toplum Sağlığı Merkezi, 24 saat hizmet verecek

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Altınyayla ve Çeltikçi ilçelerinde hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkez kapsamına alındığı ve 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle 24 saat sağlık hizmeti vermeye başlayacağı belirtildi.

Burdur'da hastane laboratuvarlarında akılcı kullanım hedefleniyor
Sağlık

Burdur'da hastane laboratuvarlarında akılcı kullanım hedefleniyor

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerin laboratuvar hizmetlerinde gereksiz test istemlerini önlemek ve kaliteyi artırmak için çalışıyor.

Gölhisar Evciler Sağlık Evi yenilendi
Yerel

Gölhisar Evciler Sağlık Evi yenilendi

Burdur'un Gölhisar İlçesi'nde bulunan Gölhisar Evciler Sağlık Evi, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü personellerinin özverili çalışmalarıyla bakım ve onarım sürecinden geçti.

MAKÜ Öğrencilerine UMKE ve Ambulans İçi Araç Tanıtımı Eğitimi Verildi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerine UMKE ve Ambulans İçi Araç Tanıtımı Eğitimi Verildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Burdur İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde uzman personeller tarafından 30 Mayıs tarihinde “UMKE ve Ambulans İçi Araç Tanıtımı” eğitimi düzenlendi.