Burdur

Burdur dahil 77 ilde FETÖ Operasyonu! İşte FETÖ Operasyonu detayları

mniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı koordinesinde FETÖ'ye yönelik 77 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 611 şüpheli yakalandı.

Burdur dahil 77 ilde FETÖ Operasyonu! İşte FETÖ Operasyonu detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinesinde ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) desteğiyle FETÖ’ye yönelik 77 ilde eş zamanlı düzenlenen Kıskaç operasyonlarında 611 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Halkımızın üzerine acımasızca ateş açan, Gazi Meclis’imizi bombalamaktan geri durmayan, çaldıkları sınav sorularıyla milyonlarca gencimizin geleceğini çalmaya çalışanları affetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Operasyonlara ilişkin detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti;

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta FETÖ’nün güncel ve finans yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;

Terör örgütünün il, eğitim ve finans yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, hücre evlerinde saklanan, illegal yollardan yurt dışına kaçma arayışı içerisinde olan, yardım eden, Bylock kullanıcısı veya içeriklerde adı geçen, FETÖ kapsamında alınan ifadelerde örgüt üyesi/yöneticisi olarak adı geçen şahıslar tespit edildi.

Söz konusu şahısların ise; Yasa dışı yollarla yurt dışına kaçarken farklı ülkelere ait sahte kimlik ve pasaport kullandıkları, örgüte öğrenci kazandırmaya yönelik çalışmalar yaptıkları, bu çalışmalarda öğrenci ve ailelerini not ederek örgüt üst yönetimine raporladıkları, öğrenci evleri açarak ev abisi, ablası ve bölge talebe mesulü görevlendirdikleri, illere eğitim danışmanı, ilçe, esnaf sorumluları ve muavenet mesulleri görevlendirdikleri, yeniden kamuya ve askeri okullara öğrenci yerleştirebilmek adına evler açarak ders çalıştırma faaliyetlerine devam ettikleri, örgüt içerisinde kopmaları engellemek adına izdivaç-katalog evliliklerini devam ettirdikleri, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü şahısların etkin pişman olmalarını ve ailelerinin örgütten kopmalarını engellemek için örgüt paralarını ailelere aktardıkları, finansal yapılanma kapsamında gizliliğe önem vererek, kamera olmaması nedeniyle örgüte ait paraların dağıtımını halka açık yerlerde ve AVM’lerin lavabolarında elden teslim ettikleri belirlendi.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hain FETÖ'ye göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.

kaynak: TRT Haber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Aydın'da FETÖ'cü kaçak enselendi
Yerel

Aydın'da FETÖ'cü kaçak enselendi

Aydın Söke'de FETÖ firarisi olduğu belirlenen ve hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs, jandarma tarafından yakalandı.

Bucak'ta FETÖ'cü şahıs ve aranan şahıs tutuklandı
Yerel

Bucak'ta FETÖ'cü şahıs ve aranan şahıs tutuklandı

Burdur'un Bucak ilçesinde jandarma timlerince yapılan çalışmalarda yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Erzurum’da aranan kaçak FETÖ'cü enselendi
Yerel

Erzurum’da aranan kaçak FETÖ'cü enselendi

Erzurum Pasinler'de FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalaması olan şahıs kıskıvrak yakalandı.

Burdur'da 1 Firari FETÖ Şüphelisi Yakalandı, 59 siteye engel
Yerel

Burdur'da 1 Firari FETÖ Şüphelisi Yakalandı, 59 siteye engel

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ suçlamasıyla aranan bir şahsı yakalarken, siber suçlarla mücadele kapsamında 59 internet sitesine erişim engeli getirdi. Ayrıca, 47 sosyal medya hesabı müstehcen içerikli paylaşım, 12 sosyal medya hesabı ise yasadışı bahis suçu nedeniyle incelendi.

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı
Yaşam

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı

Afyonkarahisar’da FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Afyonkarahisar’da askeri mahrem yapılanmasında yer alan bir kişi yakalandı
Yerel

Afyonkarahisar’da askeri mahrem yapılanmasında yer alan bir kişi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütünün sözde askeri mahrem yapılanmasında yer alan ev astsubayken ihraç edilen şahıs Afyonkarahisar’da polis tarafından yakalandı.