Burdur

Burdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ spor tesislerinde kampa giren U17 Kız Milli Takımı'nı ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Burdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ spor tesislerinde kampa giren U17 Kız Milli Takımını ziyaret etti.

Rektör Dalgar, Avrupa Şampiyonası B Liginde mücadele eden ve UEFA Women’s Under 17 karşılaşmaları kapsamında MAKÜ spor tesislerinde kampa girerek antrenman yapan U17 Kız Milli takımını ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Burdurlu Hemşehrilerimizi Milli Maçımızı İzlemeye Davet Ediyorum

Üniversite olarak milli takımı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Dalgar, 1. tur maçlarında Moldova ve Estonya ile karşılaşacak olan U17 Kız Milli Takımının karşılaşmasına tüm Burdurluları davet etti. Rektör Dalgar, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Üniversitemizin güçlü spor alt yapısı ve üniversite olarak yine bizim belirlemiş olduğumuz sporcu yetiştirmeye katkı çerçevesinde kamp yapan takımlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle milli takım düzeyinde tesislerimizin ilgi görüyor olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Çünkü milli takım hepimizin hassas noktası. Bu açıdan UEFA kupasının üniversitemiz tesislerinde yapılıyor olması heyecan verici. Cuma günü tüm Burdurlu hemşerilerimizi saat 15.00’te üniversitemiz içindeki İstiklal Stadyumuna milli takımımızı desteklemeye davet ediyorum. 15 bin kişilik stadyumumuzu doldurup milli takımıza destek olmak istiyoruz. Az önce teknik heyetten aldığım bilgilere göre Türkiye’de geldikleri en iyi tesislerden biri burası. Bize ifade ettiklerine göre İstiklal Yerleşkemizde yer alan bu tesisimizin düzenli bir organizasyon içerisinde yönetildiği, hizmet kalitesinin yüksek olduğu şeklinde geri dönüşler aldık. Bundan dolayı çok mutlu oldum. A takımları ve süper lig takımlarının önümüzdeki yıllarda Burdur’da kamp yaparak maçlarını burada yapabilmeleri amacıyla stadyumumuzun standartlara uygun hale gelmesi için de çalışmaları başlatıyoruz. Kamera ve ışık sistemi ile ilgili federasyonun bazı kriterleri var, bu eksiklikleri de tamamladıktan sonra önümüzdeki yıllarda Burdur’u spor turizminin önemli bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Üniversite olarak bu alana katkı sağlamak istiyoruz.”

Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye’de Başka Hiçbir Üniversitede Olmayan İmkanlara Sahip

Üniversite olarak öğrencilere önemli bir imkân sağladıklarının belirten Rektör Dalgar, spor turizmine ve sporcu yetiştirmeye verecekleri destekleri şöyle anlattı:

Bizim bakışımız sadece spor turizmi potansiyelinin artması değil onun ötesinde spor bilimleri fakültemizin merkezinde olduğu sporcu yetiştirmeye katkı misyonu. Burada öğrencilerimiz, gelen profesyonel takımlar eşliğinde uygulamalı eğitimler yapma, onların hazırlık antrenmanlarına eşlik etme imkânı buluyorlar ve bu yönüyle spor bilimleri fakültemiz Türkiye’de başka hiçbir üniversitede olmayan bir imkana sahip. Onun ötesinde sporcu yetiştirme araştırma merkezimizde yine spor bilimi üzerine Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Artık spor alanı sadece sporcuların bireysel yetenekleriyle başarı elde edecek bir noktadan uzaklaşıyor. İşin içine spor bilimi dediğimiz önemli bir alan var. Ar-Ge çalışmalarımız var. Tamamen bilimsel tekniklerle yeni yöntemler denemek suretiyle sporda başarı mümkün. O yönde de yine ülke sporuna katkı sağlamak anlamında üniversite olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca yönetim olarak spor turizmi ve sporcu yetiştirmeye katkıyı kendimize bir misyon, bir odak olarak belirledik. Bu odağın bir gereği olarak da çalışmalarımız devam edecek. Ben herkesi hem Burdur hem de civar şehirlerden milli takımızı desteklemeye davet ediyorum. İnşallah güzel bir maç olur ve milli takımımızı bu UEFA Turnuvasından başarılı bir netice ile uğurlarız.

U 17 Kız Milli Takımı oyuncusu Ecem Öztürk, MAKÜ Spor Tesislerinde olmaktan duydukları heyecanı dile getirerek “Karşılanmamız çok iyiydi, çok mutlu olduk. Saha ve tribün anlamında şartlar çok iyi. Maçımıza, milli genç yıldızlarımıza desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Milli oyuncu İlayda Tali ise “Önümüzde önemli iki maçımız var. Buna hazırlanıyoruz. A ligine çıkmayı planlıyoruz ve inşallah çıkacağız. Burdur’un desteğini bekliyoruz. Her şey için çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Antrenör Begüm Üresin ise uzun zamandır U 17 Milli Takım maçlarına hazırlandıklarını belirterek “Bu 3. kampımız, resmi maçlarımızı burada oynayacağız. Çok güzel bir tesisteyiz. Şartlarımız çok iyi. Bunlar için teşekkür ediyoruz. Buradaki hedefimiz gerçekleştireceğimiz iki maçımızı da alıp B liginden A ligine çıkmak. Takımda hava çok iyi, birbirlerini çok seven ve arkadaşlık düzeyleri çok yüksek. Kızlarımızın amacı maçları almak. Türkiye’de kadın futbolu gelişiyor. Daha önceki maçlarda halkın ilgisi yüksekti. Burdur’dan da aynı desteği bekliyoruz. Tüm halkını bu maçlarımıza bekliyoruz.” dedi.

MAKÜ İstiklal Stadyumunda gerçekleştirilecek turnuvanın ilk karşılaşması Türkiye ile Moldova arasında 6 Ekim’de oynanacak. İkinci karşılaşma 9 Ekim’de Moldova-Estonya arasında üçüncü karşılaşma ise 12 Ekim’de ise Estonya-Türkiye arasında gerçekleşecek.

Burdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısıBurdur'da U17 Kız Milli Takımı'na destek çağrısı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Vali Öksüz'e U17 Kadın Milli Takımı'ndan anlamlı forma hediyesi
Spor

Vali Öksüz'e U17 Kadın Milli Takımı'ndan anlamlı forma hediyesi

Burdur Valisi Türker Öksüz, U17 Kadın Milli Takımı'nın Estonya maçında da takımı yalnız bırakmadı. Maç sonunda Milli Takım oyuncuları tarafından Vali Öksüz'e 11 numaralı forma hediye edildi.

U17 Kadın Milli Takımı, Burdur'da Estonya'yı devirdi
Spor

U17 Kadın Milli Takımı, Burdur'da Estonya'yı devirdi

U17 Kadın Milli Takımı, Burdur MAKÜ İstiklal Stadyumu'nda oynanan maçta Estonya'yı 3-1 mağlup ederek A Ligi'ne yükseldi.

Vali Öksüz, U17 Kız Milli Takımımızın galibiyet sevincine ortak oldu
Yerel

Vali Öksüz, U17 Kız Milli Takımımızın galibiyet sevincine ortak oldu

Burdur Valisi Türker Öksüz, U17 Kız Milli Takımımızın Moldova'yı 6-2 yendiği maçta galibiyet sevincine ortak oldu.

Türkiye U17 Kadın Futbol Milli Takımı, ilk yarıda şov yaptı
Spor

Türkiye U17 Kadın Futbol Milli Takımı, ilk yarıda şov yaptı

Türkiye U17 Kadın Futbol Milli Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. hafta maçının ilk yarısında Moldova'ya 4-1'lik skorla üstünlük sağladı.

U17 Kız Milli Takımı, Burdur'da kampa girdi
Spor

U17 Kız Milli Takımı, Burdur'da kampa girdi

Avrupa Şampiyonası B Ligi'nde mücadele eden U17 Kız Milli Takımı, 1.tur maçlarında Moldova ve Estonya ile karşılaşacak. Takım, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde kampa girdi.

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor
Yaşam

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği yerli ve milli ürünleri ile savunmaya destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...