Burdur

Burdur'da Sağlık Çığlığı: Tek Hastane Yetersiz, Doktor ve Cihaz Eksikliği Var

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada Burdur'daki sağlık sisteminin yetersizliğine dikkat çekti. Akbulut, tek devlet hastanesinin yetersiz kaldığını, doktor ve tıbbi cihaz eksikliği olduğunu, ilçe hastanelerinin de benzer sorunlarla boğuştuğunu ifade etti.

Burdur'da Sağlık Çığlığı: Tek Hastane Yetersiz, Doktor ve Cihaz Eksikliği Var

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Burdur'daki sağlık sisteminin yetersizliğine dikkat çekti. Akbulut, Burdur'un tek devlet hastanesinin yetersiz kaldığını, doktor ve tıbbi cihaz eksikliği olduğunu, ilçe hastanelerinin de benzer sorunlarla boğuştuğunu ifade etti.

Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de Sağlık Sorunlarına Dikkat Çekti

Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını talep etti. Akbulut, özellikle Burdur'un sağlık hizmetleri konusunda yaşadığı sıkıntıları vurguladı.

Devlet Hastanesi Yetersizliği ve Tıp Fakültesi İhtiyacı

Akbulut, konuşmasında, 2023 yılında tamamlanan Burdur Devlet Hastanesi'nin il merkezine hizmet etmekte yetersiz kaldığını belirtti. Yüz bin nüfuslu bir şehirde tek hastanenin, hem hasta sayısı hem de sağlık personeli yetersizliği açısından sorunlar yarattığını ifade etti. Ayrıca, hastaların komşu illere sevk edilmesi gerektiğini ve bu durumun acil tıbbi müdahaleleri geciktirdiğini dile getirdi. Bu sorunların çözümü için acil bir şekilde eğitim araştırma hastanesi ve tıp fakültesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Hastanelerin Kapasite ve Uzmanlık Eksikliği

Konuşmasında ilçelerin sağlık hizmetlerindeki eksikliklerine de değinen Akbulut, özellikle Bucak, Çeltikçi, Yeşilova, Salda Gölü ve Karamanlı gibi ilçelerde uzman doktor ve tıbbi cihaz eksikliğinin yaşandığını belirtti. Hastanelerde altyapı eksikliklerinin yanı sıra uzman doktor sayısının yetersizliğinin de önemli bir sorun olduğunu dile getirdi.

Sağlık Ocağı Sorunları

Akbulut, ilçelerdeki sağlık ocaklarının da yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Özellikle Çavdır, Kemer ve Dirmil gibi ilçelerde sağlık ocağı ve sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri dile getirdi. Bu ilçelerdeki sağlık kuruluşlarının yetersizliğinin, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini olumsuz etkilediğini vurguladı.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut'un konuşmasının tamamı şu şekilde;

Sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını konuşuyoruz bende ne yazık ki merkezi hükümetten sağlık anlamında tam olarak istediğini alamayan ilim için Burdur'umuz için konuşmak istiyorum.

Çok saygı değer milletvekilleri Burdur'umuzun Devlet Hastanesi 2023 yılının Aralık Ayı itibariyle sonlandırıldı ama il merkezi aşağı yukarı yüz bin ilçelerimize baktığımız zaman üç yüz bin nüfuslu şehirde tek hastanesi olmasından kaynaklı bir çok probleme yetişemiyor ne yazık ki hastaya hekimlerimiz ve hemşerilerimiz sağlık personelimiz yetişemiyor bu anlamda çok acil bir şekilde eğitim araştırma hastanesine çok acil bir şekilde tıp fakültesine ihtiyacımız var.

Bu en son yapılan hastane olmadan önce Burdurlu hemşehrilerimiz herhangi bir kalp krizi geçirmesi durumunda ne yazık ki ilk müdahale yapıldıktan sonra dil altı hapı verildikten sonra yakın illere gönderilmek zorundaydı. Son yapılan devlet hastanesine anjiyo ünitesi getirildi ama ne yazık ki daha önce bahsettiğim doktor yetersizliğinden kaynaklı yine aynı şekilde yarın icapçı olacak, yarın polikliniğe girecek, kalp cerrahı çok az olduğu için yine aynı şekilde kalp krizine yeterli bir şekilde müdahale edilemiyor. 

Geçenlerde kulakları çınlasın Burdur'da Şevkiye Ünlü teyzemiz vardı. Hastaneye gidiyor hastalanıyor acile bir bakıyor sırada 370 kişi var doktorlarımızı eleştirmek mümkün değil, çünkü baş edemiyorlar sayıları çok az ama hasta sayısı çok fazla oradan Isparta'ya sevki yapılmak durumuna geliyor. Sevkte değil hatta kendi imkanlarıyla çocukları götürüyor. Oradan oraya adeta bir gribal enfeksiyondan dolayı ne yazık ki teyzemizi kaybedecektik ki çok şükür doktorlarımız sayesinden kurtuldu ve bizler yine diyoruz ki buraya devlet hastanesi yapılmadan önce az önce söylediğim gibi bir tıp fakültesi bir eğitim araştırma hastanesi getirilirse o bölgede oluşan durgunluğunda önüne geçeceğiz diyoruz.

Biliyorsunuz hastaneler sağlıkla alakalı hizmet vermiyorlar etraflarında eczaneler oluyor etrafında medikalciler oluyor kafeler oluyor. Lokantalar oluyor şimdi o eski hastanenin yerinde yerler esiyor tıp fakültesi yada eğitim araştırma hastanesi getirilirse Burdur’a bu sorunda ortadan kalkacak diye düşünüyoruz yine kıymetli hemşehrilerim kıymetli milletvekillerimiz ilçelerimizden gelen şikayetlere baktığımız zaman bunlar bizlere milletvekillerimize bunları söz vermek ne yazık ki yakışmıyor bakın 50 bin nüfuslu Bucak İlçemizde Göğüs hastalıkları uzmanı sadece bir tane kulak burun boğaz uzmanı sadece bir tane hastanenin çatısı akıyor en son 2017 yılında yapılmış Çeltikçi ilçesinde doğru dürüst uzman doktor yok ne yazık ki bir çok hasta Bucak'a yada Burdur’a sevk olunuyor.

Yeşilova gibi Salda gölünün olduğu büyük bir ilçede toplam 5 tane doktor var tıbbi cihazlar yok denilecek kadar az Karamanlıda Tefenni'de aile hekimleri var pratisyenler var ama onlarda ne yazık ki  yetemediklerinden dolayı önemli hastaları gönderiyorlar Burdur’a veya yakın büyük illere Çavdır'da Hastanede asansör yok düşünün röntgen bodrum katta çekiliyor.

Allah muhafaza bir hastanın ayağı kırılsa karga tuluma o bodrum kata indirilmek durumunda Kemer diye bir ilçemiz var orda da eski bir sağlık ocağı var dikiş atılacak iğne vuracak kimse yok Dirmil'de yine güzel bir ilçemiz 5 yataklı sağlık ocağından farksız sağlık ocağı var ne yazık ki sağlıkta devrim yaptık diyorsunuz ama Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Burdur ilimizin dört bir yanında sağlık konusunda feryatlar yükseliyor umarım inşallah en kısa zamanda en kısa sürede Türkiye'de Büyük Millet Meclisinin çatısının altında hep birlikte çözeriz diyorum saygılar sunuyorum.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

KOAH Hastası Ambulans Helikopter ile Sağlığa Uçtu!
Yerel

KOAH Hastası Ambulans Helikopter ile Sağlığa Uçtu!

Burdur Devlet Hastanesi'nde 3 yıldır koah hastalığı nedeniyle tedavi gören ve akciğer nakli bekleyen Mehmet Ö., tedavisinin devamı için ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.

Burdur Valisi Türker Öksüz, İlimiz merkezinde bulunan İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde inceledi.
Yerel

Burdur Valisi Türker Öksüz, İlimiz merkezinde bulunan İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde inceledi.

Burdur Valisi Türker Öksüz, İlimiz merkezinde bulunan İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde inceledi.

47 yaşındaki sağlıkçı kalp krizine yenik düştü
Yerel

47 yaşındaki sağlıkçı kalp krizine yenik düştü

47 yaşındaki sağlıkçı Burdur'u hüzne boğdu - Burdur'un Altınyayla ilçesinden Necip Güven, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İnmede erken tanı hayat kurtarır
Sağlık

İnmede erken tanı hayat kurtarır

İnme belirtileri” İnme belirtilerini sıralayan Doç. Dr. Türkel, “Vücudun tek tarafında yüz, kol ve/veya bacakta hissizlik ve/veya kuvvet kaybı, bilinç bulanıklığı veya konuşma ve/veya anlama güçlüğü, yürüme güçlüğü, baş dönmesi, denge ve koordinasyon kaybı, tek veya çift taraflı görme kaybı, şiddetli baş ağrısı. Bu belirtiler aniden ortaya çıkarsa

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut oldu
Sağlık

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut oldu

Samsun’un İlkadım ilçesinde 21 Mart tarihinde motosiklet kazası geçiren 24 yaşındaki Ali Kara, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Ramazan'da Mideniz Rahatlatan 10 Etkili Öneri
Yaşam

Ramazan'da Mideniz Rahatlatan 10 Etkili Öneri

İftar yemeklerinde besinleri hızlıca tüketiyor, ana yemeğin ardından genellikle şerbetli tatlılara yöneliyoruz.