Burdur / Bucak

Bucaklı ikizlerden ilham veren bir başarı öyküsü

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde yetişen Bucaklı ikiz kardeşler Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, binbir zorluğa rağmen üniversiteyi bitirerek matematik öğretmeni oldular.

Bucaklı ikizlerden ilham veren bir başarı öyküsü

Bucaklı Mesut Çin'in ikiz oğulları Abdurrahman Selim Çin ve Mehmet Fatih Çin, başarı hikayeleriyle herkesi gururlandırdı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde yetişen ikiz kardeşler, bin bir zorluğa rağmen üniversiteyi bitirerek matematik öğretmeni oldular.

Azim ve Başarıyla Dolu Bir Yolculuk


1998 yılında Antalya'da doğan Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, ilk, orta ve lise eğitimlerini Antalya'da tamamladı. Akdeniz Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümüne 2017 yılında başlayan ikizler, 2021 yılında mezun oldular. Eğitimlerini tamamladıktan sonra, 2023 yılı Eylül ayında öğretmen olarak atanarak meslek hayatlarına başladılar.

Abdurrahman Selim Çin, başarı hikayelerini şu sözlerle anlattı: "1998 doğumluyum. Antalya'da doğduk, büyüdük. İlk, orta ve lise eğitimimizi Antalya'da tamamladık. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde eğitim aldık. 2017 yılında başladığımız üniversite eğitimimizi 2021 yılında bitirdik. 2022-2023 yıllarında öğretmenlik atamalarında 2023 Eylül ayında öğretmenliğimize başladık. Şu an birinci yılımızı çalışıyoruz, bitirmek üzereyiz. Ortaokul Matematik öğretmeniyim."

Mehmet Fatih Çin ise, "1998 Antalya doğumluyum. İkiz kardeşim gibi ben de ilk, orta ve lise eğitimimi Antalya'da tamamladım. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde 2017-2021 yılları arasında okudum. 2023 yılı Eylül ayında öğretmen olarak atandım ve halen çalışmaya devam ediyorum. Antalya Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünde görev yapıyorum," dedi.

İlham Veren Bir Başarı Öyküsü


Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, azim ve kararlılıklarıyla herkes için ilham verici bir başarı öyküsü yazdı. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde aldıkları destekle, tüm zorluklara rağmen başarılı birer eğitimci olarak topluma katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni
Yerel

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde düzenlenen "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması"nın ödül töreni TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.

Batman’da aileler arası silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti
Yerel

Batman’da aileler arası silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti

Batman İkiztepe köyünde akraba iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada 3 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Batman’da ‘su kuyusu’ kavgasında ölü sayısı 4’e çıktı
Yerel

Batman’da ‘su kuyusu’ kavgasında ölü sayısı 4’e çıktı

Batman’ın İkiztepe köyünde tarlada su kuyusu açma sebebiyle çıkan silahlı kavgada ölü sayısı 4’e yükselirken, 2’si ağır olmak üzere 4 yaralının ise hastanedeki tedavileri halen sürmektedir.

Parktaki bıçaklı kavgada baba ve 2 oğlunu yaraladılar
Yerel

Parktaki bıçaklı kavgada baba ve 2 oğlunu yaraladılar

Bursa'da baba ile 2 oğlu, parkta aralarında husumet bulunan şahıslarla karşılaşınca ortalık karıştı. Çıkan kavgada bıçaklanarak yaralandılar.

Bucak Devlet Hastanesi Hemşiresi Yasemin Vicir 'Yılın Hemşiresi' Oldu
Yerel

Bucak Devlet Hastanesi Hemşiresi Yasemin Vicir 'Yılın Hemşiresi' Oldu

Bucak Devlet Hastanesi hemşiresi Yasemin Vicir, özverisi, fedakarlığı ve mesleki yetkinliği ile "Yılın Hemşiresi" seçildi. Emine Erdoğan Hanımefendi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı törende Vicir'e ödülü takdim edildi.

MAKÜ Squash Takımları gururlandırdı
Yerel

MAKÜ Squash Takımları gururlandırdı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Squash kadın ve erkek takımları Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonasından ödüllerle döndüler.