Burdur / Bucak

Bucak'ta minik öğrencilerle aşure günü etkinliği

Bucak'ta çocukların aşure kültürünü öğrendiği etkinlikte birlik, beraberlik ve yardımseverlik vurgulandı.

Bucak'ta minik öğrencilerle aşure günü etkinliği

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Muharrem ayının 10. günü olan aşure günü dolayısıyla minik öğrencilerle birlikte aşure günü etkinliği düzenlediklerini açıkladı. Etkinlikte öğrencilerin aşure dağıtacaklarını ve aşure kültürünü öğrendiklerini belirten Müftü Keser, çocukların bu anıyla büyüyeceklerini ve hayatlarını aşure gibi güzelliklerle dizayn edeceklerine inandığını ifade etti.

Bucak'ta Aşure Günü Etkinliği

Muharrem ayının 10. günü, İslam toplumunda aşure günü olarak kutlanır. Bu özel gün dolayısıyla Bucak'taki Oğuzhan 4,6 yaş kuran kursu öğrencileri, aşure günü etkinliği düzenledi. Müftü Keser, bu etkinliğin amacının çocuklara aşure kültürünü anlatmak ve bir araya gelerek birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin önemini vurgulamak olduğunu ifade etti.

Aşure'nin Anlamı ve Önemi

Aşure, Türk ve İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan bir tatlı çeşididir. İçerisinde birçok malzemenin bir araya gelmesiyle oluşturulan aşure, tatlısı ve tuzlusuyla özel bir lezzete sahiptir. Müftü Keser, aşureyi anlatırken içerisindeki çeşitli malzemelerin birliğimizin ve beraberliğimizin simgesi olduğunu ve Türk milletinin bir araya geldiğinde güzel bir toplum oluşturacağını belirtti.

Çocuklar kardeşlik ve yardımseverlik duygularını pekiştirdi

Etkinlikte minik öğrencilere aşure ve birliktelik konusunu çocukların anlayabileceği bir dilde anlatan hocalar, çocukların bu anıyı unutmayacakları bir deneyim yaşamalarını sağladı. Müftü Keser, çocukların aşure dağıtırken hem birbirlerine hem de topluma karşı kardeşlik ve yardımseverlik duygularını pekiştirdiğini belirtti.

Toplumda birlik ve beraberliği simgeliyor

Aşure günü etkinliği ile birlikte toplumun farklı kesimlerinin bir araya geldiğini ve birlikte güzel bir toplum oluşturulabileceğini vurgulayan Müftü Keser, aşurenin içindeki farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle nasıl güzel bir lezzet oluşturduğunu örnek göstererek, insanların da bir araya geldiğinde güzel ve sağlam bir toplum oluşturacağını belirtti. Bu anlamda çocukların da aşureyle büyüyerek hayatlarına anlamlı değerler katması amaçlanıyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Eğirdir Huzurevinde Aşure Etkinliği
Türkiye

Eğirdir Huzurevinde Aşure Etkinliği

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde hizmet veren Huzurevinde ‘Aşure Etkinliği’ düzenlendi.

Bucak İlçe Müftülüğü "Bir Bot, Bir Mont" kampanyası başlattı
Yerel

Bucak İlçe Müftülüğü "Bir Bot, Bir Mont" kampanyası başlattı

Bucak İlçe Müftülüğü, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla "Bir Bot, Bir Mont" kampanyası başlattı.

Bucak İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Müftülüğe Ziyaret
Yerel

Bucak İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Müftülüğe Ziyaret

Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Bucak'ta unutulmaz anlarla dolu yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi
Yerel

Bucak'ta unutulmaz anlarla dolu yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi

Bucak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi. Detaylar haberimizde...

Müftü Keser'den Yatılı Yaz Kur'an Kursuna Ziyaret
Yerel

Müftü Keser'den Yatılı Yaz Kur'an Kursuna Ziyaret

Bucak'ta Yatılı Yaz Kur'an Kursunda öğrenciler, dört hafta boyunca bilmediklerini öğrenme ve uygulama imkanı bulacak.

Bucak'ta çocuklarda bayram sevinci
Yerel

Bucak'ta çocuklarda bayram sevinci

Bucak İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahibi çocuklar için özel bir etkinlik düzenleyerek bayramlık kıyafetler temin etti.