İstanbul

Bu sergi çok konuşulacak

Bu sergide tarihi bulacaksınız, sanatı bulacaksınız, İstanbul'u bulacaksınız ve kendinizi bulacaksınız. Devamı haberimizde.

Bu sergi çok konuşulacak

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İZZET KERİBAR'IN "EFSUNLU ŞEHİR" FOTOĞRAF SERGİSİNİ İSTANBULLULARLA BULUŞTURDU

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın İstanbul'un farklı semtlerini içeren fotoğraflarından oluşan 'Efsunlu Şehir' adlı sergisi Nevmekan Sahil'de açıldı. İstanbul'un tarihsel süreçlerine dair önemli görsel belgeler sunan sergi, 24 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Üsküdar'ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, kültür sanat dünyasının en yeni örneklerini İstanbullularla buluşturmayı sürdürüyor. Üsküdar Belediyesi, çocuk yaşlarında fotoğrafçılık serüvenine başlayan İzzet Keribar'ın İstanbul'un farklı semtlerini içeren fotoğraflarından oluşan 'Efsunlu Şehir' adlı sergisini İstanbullularla buluşturdu.

Sanatçının geleneklere, yaşamın güzelliklerine duyduğu saygıyı yansıttığı fotoğraf karelerinden oluşan sergi, İstanbulluları şehrin 1952 yılından günümüze kadar yaşadığı dönüşümün izinden giden bir nostalji yolculuğuna çıkarıyor. İstanbul'un tarihsel süreçlerine dair önemli görsel belgeler sunan sergi, 24 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İstanbul'un görsel yolculuğu bu sergide...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sergi açılışındaki konuşmasında Üsküdar Belediyesi'nin kültür ve sanat yönüyle de öne çıktığını söyleyerek şunları kaydetti: "Üsküdar bir sanat şehri, bir kültür şehri. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bu zenginliği siz sanatseverlerle buluşturmak istiyoruz. İstanbul'un görsel yolculuğu bu sergide sizlerle buluşuyor. Serginin hem işin sanatsal hem de tarihsel bir yönü var. Sergide İstanbul'un son 70 yılını ve tabii ki Üsküdar'a da özel bir parantez ayrılarak şahitlik edeceğiz. Bu sergide tarihi bulacaksınız, sanatı bulacaksınız, İstanbul'u bulacaksınız ve kendinizi bulacaksınız."

 İzzet Keribar açılıştaki konuşmasında "1950li yıllarda, daha bir lise öğrenciyken başladığım fotoğrafçılığın beni bu kadar uzun ve serüven dolu bir yola taşıyacağını bilemezdim. Eski İstanbul fotoğraflarına ek olarak son yıllarda Üsküdar'da çektiğim bazı fotoğraflardan bir sergi yapma kararı aldık ve ek olarak sergi kataloğu yapma fikri ortaya atıldı. Kısa zamanda bir seçim yaptık ve işe koyulduk. Kitaplar bizden sonra gelecek nesillerin faydalanabileceği belgeler ve izler" şeklinde konuştu ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 Serginin küratörü Erkan Doğanay da açılıştaki konuşmasında "İstanbul büyülü bir şehir. İzzet Keribar'ın 1950'li yıllardan bugüne kadar uzayan fotoğraf seçkisinden 80 kadar fotoğraf ile bir seçki oluşturduk" dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Geleneksel Türk süsleme sanatları ve el sanatları sergisine ziyaret
Yerel

Geleneksel Türk süsleme sanatları ve el sanatları sergisine ziyaret

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılışına katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: Sanat Kalpleri Bir Araya Getirir
Yerel

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: Sanat Kalpleri Bir Araya Getirir

Ressam Mustafa Pişkin’in, “Akdeniz’den Esintiler” resim sergisi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı. Resim sergisi açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda sanatsever katıldı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Fikret Otyam Sergi Salonu Açılıyor
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Fikret Otyam Sergi Salonu Açılıyor

Ressam, Gazeteci ve Yazar Fikret Otyam’ın ismi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaşatılacak.

Engelli sanatçının Dünya Engelliler Gününde hayallerine kavuştu
Yaşam

Engelli sanatçının Dünya Engelliler Gününde hayallerine kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli sanatçı Mustafa Alper Kocabıyık’ın resim sergisi açıldı.

“24 Kasım 24 Parça” rölyef sergisi
Yaşam

“24 Kasım 24 Parça” rölyef sergisi

Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Gününde “24 Kasım 24 Parça” rölyef sergisi düzenlendi.

Burdur'lu öğrenciler Lösemili Çocuklar Haftasını unutmadı
Yaşam

Burdur'lu öğrenciler Lösemili Çocuklar Haftasını unutmadı

Burdur Şeker Ortaokulu öğrencileri yaptıkları resim ve bağışlarla LÖSEV’e destek oldular.