Bu kış bu ismi çok duyabilirsiniz! La Nina kışı nedir? La Nina'nın etkisi neler?

La Niña, Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen bir deniz yüzeyi sıcaklık değişikliği olayıdır. Türkiye'de kış aylarında daha fazla kar yağışı ve daha düşük sıcaklıklara neden olabilir.

Bu kış bu ismi çok duyabilirsiniz! La Nina kışı nedir? La Nina'nın etkisi neler?

Pasifik Okyanusu üzerinde etkisini gösteren La Nina kışı ülkemize giriş yaptı. Meteoroloji'nin günler öncesinden uyarıda bulunduğu dondurucu soğuklarla ilgili La Nina kışı nedir, Türkiye'de etkisi ne olacak sorularına yanıt aranıyor. Pek çok ülkede etkisini gösteren ve sel, fırtına, tarımsal hasar gibi olumsuzluklara sebebiyet veren bu hava akımının ülkemizde yol açacağı etkiler merak ediliyor. İşte La Nina soğukları ne kadar sürecek, kar ne zaman yağacak gibi merak edilenlere ilişkin detaylar.

LA NİNA KIŞI NEDİR?

La Niña, Pasifik Okyanus'ta meydana gelen bir deniz yüzeyi sıcaklık değişikliği olayıdır ve El Niño'nun zıttıdır. La Niña, normalden daha soğuk deniz yüzeyi sıcaklıklarıyla karakterizedir.

Bu soğuk deniz yüzeyi sıcaklıkları, atmosferdeki rüzgarlar, hava akımları ve iklim desenlerinde değişikliklere neden olabilir.

La Nina soğukları, dünya çapında tarımsal hasara, sel ve kuraklıklara neden olabilir. Ayrıca, kasırga mevsiminin şiddetini artırabilir.

La Nina soğukları, birkaç ay veya yıllarca sürebilir. Son 3 yıldır, Pasifik Okyanusu'nda La Nina koşulları yaşanmaktadır. Bu, dünya çapında hava koşullarını önemli ölçüde etkilemiştir.

LA NİNA KIŞI TÜRKİYE'YE ETKİSİ NELER?

La Nina soğuklarının Türkiye ve Avrupa'da önemli etkileri olabilir. Örneğin, Türkiye'de La Nina, kış aylarında daha fazla kar yağışı ve daha düşük sıcaklıklara neden olabilir. Bu, kar yağışının ulaşımda aksamalara neden olabileceği ve tarımsal hasara yol açabileceği anlamına gelir. La Nina ayrıca, Türkiye'de daha fazla sel ve su baskını riskine neden olabilir.

Avrupa'da La Nina, kış aylarında daha soğuk ve daha yağışlı havalara neden olabilir. Bu, tarımsal hasara, sel ve su baskını riskine ve elektrik kesintilerine neden olabilir. La Nina ayrıca, Avrupa'da kasırga mevsiminin şiddetini artırabilir.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ülkemizde kasım ayından itibaren dondurucu soğukların etkisini göstereceğini dile getiren uzmanlar, bu senenin aynı zamanda bol kar yağışlı geçeceğini öngörüyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

El Nino Yerini La Nina’ya Bırakıyor; İşte Etkilenecek Olan İller..
Yaşam

El Nino Yerini La Nina’ya Bırakıyor; İşte Etkilenecek Olan İller..

Meteoroloji uzmanları, yazın ardından Ekim ayının gelmesiyle birlikte kışın etkilerinin yavaşça hissedilmeye başladığını belirtiyorlar. Burdur, Isparta, Konya, Eskişehir gibi illerimizde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yaşam

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Yaşam

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
Yaşam

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören Azra Ahsen Büyükyorulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ömer Güner Vefat Bucak
Yaşam

Ömer Güner Vefat Bucak

Burdur ili Bucak ilçesinden Hizarcı (Senitçi) Ömer Güner Hayatını kaybetti

Ekolojik Kreş’te 23 Nisan coşkusu
Yaşam

Ekolojik Kreş’te 23 Nisan coşkusu

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.