Bursa

Başkan Acar, Cumhuriyetin 99. sene-i devriyesini kutladı

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Cumhuriyet ancak cumhurla güçlüdür“ dedi.

Başkan Acar, Cumhuriyetin 99. sene-i devriyesini kutladı

Egemenliğin, kayıtsız şartsız millete dayandığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Cumhuriyet ancak cumhurla birlikte güçlüdür” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutlayan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Cumhuriyet, dünden bugüne, yediden yetmişe, kadını ve erkeğiyle milletimizin olağanüstü çabasıyla verdiği millî mücadelenin bağımsız devletle taçlanmasıdır. Tahakküme zerre tahammül etmeyen milletimiz, emperyalist işgal çabalarına ve oyunlarına karşı şehadet bilinciyle girdiği tüm savaşlarda zafer kazanmış, egemen millet, bağımsız devlet düşüncesinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millete dayandığı, kültürel kodlarımızı taşıyan ve yaşatan medeniyet değerlerimizi tüm dünyaya karşı temsil eden millî iradeyle şekillendiği dönemlerde çok daha güçlü olmuş, dünyaya güçlü mesajlar vermiştir. Cumhuriyet ancak cumhurla birlikte güçlüdür” ifadelerini kullandı.
Acar sözlerini şöyle tamamladı:
Milletimizin tarih sahnesinde yeniden büyük ve güçlü bir şekilde rol alması, hedeflenen muasır medeniyet seviyesine ulaşması, ancak milletle barışık bir cumhuriyet anlayışı, manevi değerler üzerine inşa edilen bir eğitim sistemi, çağın gerektirdiği konularda yapılacak yatırımlarla ve hamlelerle mümkün olabilir. Temelleri egemen millet ve bağımsız devlet ilkesi ile atılmış Cumhuriyet, ikinci yüzyılına; tarihimizden aldığı kudret, milletimizin manevi değerlerinden aldığı güç, dünyayı içinde bulunduğu buhrandan çıkarmaya yönelik yapacağı hamlelerle daha kuvvetli bir şekilde girecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu vesileyle Anadolu’nun vatan olması ve vatan kalması için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi ifade ediyor, ülkesi için ter döken her bir vatandaşımızı tebrik ediyor, Cumhuriyetin 99. sene-i devriyesini kutluyoruz.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bursa’da katliam : Ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldürdü
Türkiye

Bursa’da katliam : Ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldürdü

Olay Bursa da yaşandı evde bulunan tüfek ile önce babası Seyithan Yayaşit’i, ardından annesi Zozan Yayaşit’i (55) daha sonra ise kendisini engellemek isteyen 25 yaşındaki kardeşi Mücahit Yayaşit’i vurdu.

Bursa’da kuyumcudan vurgun iddiası: Topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolan Kuyumcu yakalandı
Türkiye

Bursa’da kuyumcudan vurgun iddiası: Topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolan Kuyumcu yakalandı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir kuyumcunun, birçok kişiye kazanç karşılığı altın taahhüdünde bulunduğu ve piyasadan topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Babasını öldürdü, evden 5 kilometre uzakta yakalandı
Türkiye

Babasını öldürdü, evden 5 kilometre uzakta yakalandı

Bursa’da bir genç, babasını pompalı tüfekle öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheli, 1 saat sonra polis ekiplerince yakalandı.

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi
Yerel

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi

CHP 38. Bursa İl Olağan Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İnegöl'de Bahçesindeki otları  ateşe verdi  canından oldu
Türkiye

İnegöl'de Bahçesindeki otları ateşe verdi canından oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi’nde bahçesindeki çalı ve otları temizlemek için ateşe veren şahıs

Bursa Ak parti 'de 5 ilçe başkanı istifa etti
Yerel

Bursa Ak parti 'de 5 ilçe başkanı istifa etti

Bursa’da 5 AK Parti ilçe başkanı, 2024 Yerel seçimleri belediye başkan aday adaylığı için istifa etti.