Bakan Özhaseki Uyardı Sıcakjlar 12 derece Artacak Beyin Kanamasına Dikkat

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre şimdiden sıcaklık rekorları kırılmaya başladı. Bazı illerde 40 derece üstü olacak

Bakan Özhaseki Uyardı Sıcakjlar 12 derece Artacak  Beyin Kanamasına Dikkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaz mevsiminin gelmesiyle artan hava sıcaklılarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre şimdiden sıcaklık rekorları kırılmaya başladı.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporu verilerini paylaştı.



Bakan Özhaseki açıklamasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre salı gününden itibaren sıcaklıklarda artış beklenmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ülkemizde, çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarında yer yer 8 ila 12 derece artış olacağı tahmin edilmektedir.” dedi.

BAZI İLLERİMİZDE SICAKLIKLAR 40 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Ülkemizde bu hafta genel itibarıyla mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklıklara dair açıklamada bulunan Bakan Özhaseki; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde 8 ila 12 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece artış olması beklendiğini dile getirdi.

Bazı illerdeki sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağının tahmin edildiğini belirten Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporu verilerini de paylaştı.


Özhaseki; sıcaklık artışıyla birlikte bu hafta Aydın’da 42-45, Antalya’da 37-45, Balıkesir’de 39-42, Adana’da 37-42, İzmir’de 37-40, Ankara’da 34-36, Kayseri’de 31-35, İstanbul’da 32-34, Bursa’da 37-39, Sakarya’da 36-39, Bolu’da 32-35, Malatya’da 33-36, Diyarbakır’da 36-40, Şanlıurfa’da ise 36-40 derece sıcaklık beklendiğini dile getirdi.

SAAT 11.00 İLA 16.00 ARASINDA DAHA DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLALIM
Bakan Mehmet Özhaseki; hava tahmin raporu verileriyle birlikte sıcaklık artışının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için uyarılarda bulundu.

Bakan Özhaseki; “Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında daha dikkatli ve tedbirli olmalarını; ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, yetkili kurumların uyarılarını dikkate almalarını ve akciğerlerimiz olan ormanlarımız konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 Bakan  Vatandaşları Uyardı  Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne çıkacak
Türkiye

Bakan Vatandaşları Uyardı Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne çıkacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı uyarısında bulundu.

Afyonkarahisar 'da Sıcaklık Kaldığı Yerden Devam Ediyor
Yerel

Afyonkarahisar 'da Sıcaklık Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Afyonkarahisar yeni haftaya da sıcak havayla başladı

Mehmet Özhaseki; ''280'den fazla proje devam ediyor''
Yerel

Mehmet Özhaseki; ''280'den fazla proje devam ediyor''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık.

Bakan Özhaseki'den AK Parti basın açıklaması
Yerel

Bakan Özhaseki'den AK Parti basın açıklaması

Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, “Çok şükür birtakım sıkıntılar olmasına rağmen, pandemi gibi deprem gibi büyük belalarla birlikte uğraşmamıza rağmen bugün ekonomi dimdik ayakta" dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor
Türkiye

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasından dolayı Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde sıcaklık rekoru kırıldığını duyurdu.

Özhaseki Şehitkamil Vadi Park'ı ziyaret etti
Yerel

Özhaseki Şehitkamil Vadi Park'ı ziyaret etti

Mehmet Özhaseki, “Belediyeler, gerçekten gece-gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın oluşturduğu eserlerle dolu. Bunun en güzel örneğini de şu an içerisinde bulunduğumuz Şehitkamil Vadi Park’ta görüyoruz” dedi.