Antalya / Korkuteli

Bağımsız üye Süleyman Uğurlu Başkan İşlek'e Arasta ne oldu

Bağımsız üye Süleyman Uğurlu Başkan İşlek'e Arasta  ne oldu

UĞURLU, BAŞKAN İŞLEK’E ARASTA PROJESİNİ SORDU

Korkuteli Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Salı günü Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in başkanlığında toplandı. Mecliste Bağımsız Meclis Üyesi Süleyman Uğurlu yazılı olarak cevaplandırma isteği ile Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ek soru önergesi sundu.
İŞTE UĞURLU’NUN ARASTA İLE İLGİLİ SORULARI:
1- Belediyemize bağlı şirket tarafından yapımı devam eden Arasta Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili Başkanlık makamınca, meclis üyelerimize her ay proje aşamalarında düzenli olarak bilgilendirileceği belirtilmesine rağmen bilgilendirme yapılmamıştır. Öncelikle 2021 yılında Belediye Meclisimizde Arasta Projesi ve Yapımı ile ilgili olarak gündeme gelen Korkuteli Belediye Başkanlığınca 05.04.2021 tarih ve 2609 sayılı Rezerv Yapı Alanı konulu, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğüne hitaben yazılan (tüm meclis üyelerine meclis gündeminde birer yazı örneği dağıtılmıştır) Arasta projesinin ilçemizde yaşanan siyasi sorunlardan dolayı belediye Başkanlığı proje ve yapım yetkisinin Bakanlık uhdesinde devam ettirilmesine ilişkin yetki devri talebine rağmen belediyemizce bahse konu yazıya gelen cevabı resmi bir yazı var mıdır, varsa söz konusu yetki devri belediyemizce tekrar alınmış mıdır? Arasta Projesi belediyemize ait belediyemiz şirketi tarafından devam ettirilmekte olduğundan yetki devri yeniden Belediyemizce alındı ise söz konusu bakanlık talimat yazısının Meclis üyelerimize iletimi gerekmektedir.
2- Belediyemiz şirketi tarafından yapımı devam eden Arasta Kentsel Dönüşüm Projesinde belediyemize ait kaç dükkan, ofis ve daire belediye şirketine ait kaç dükkan, ofis ve daire, Müteahhitte ait kaç dükkan, ofis ve daire bulunmaktadır?
3- Belediyemize belediyemiz şirketine ait dükkan, ofis ve dairelerin projedeki yerleri nerelerdedir, tapuları alınmış mıdır?
4- Yapımı devam eden dükkanların m2’leri projenin başlangıcında belirtildiği gibi 5x5:25 m2 midir, yoksa m2’leri düşmüş müdür?
5- Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi, Başkanlık makamında bulunan yüksek bedele yaptırılan proje maketiyle bire bir aynı proje midir? Değişiklik yapıldıysa, bu değişiklikler nelerdir?
6- Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 27 dükkan ve 12 daire hak sahiplerine m2 haklarının proje öncesindeki m2 ile birebir verilmesinden kaynaklı kamu zararı var mıdır?
7- Proje başlangıcında bulunan -2 Katında bulunan otopark olarak kullanılacağı belirtilen alanın iptal edilme gerekçesi nedir, iptal edilmesinde ne tür bir kamu yararı bulunmaktadır?
8- Arasta Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin yukarıdaki soruların ivedilikle yazılı olarak cevaplanmasını talep ederim.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Yerel

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a  Hayırlı Olsun ziyareti
Yerel

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a Hayırlı Olsun ziyareti

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlere Cumhur ittifakı ile Giren Ak parti Heyeti seçimin galibi Saniye Caran'ı ziyaret ederek tebrik ettiler.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı
Yerel

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı

Korkuteli Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Saniye Caran’ın başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı . Komisyon üyeleri belirlendi.

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci
Yerel

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci

Korkuteli Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi dün itibariyle sona erdi. Yaklaşık 3 aydır maaşlarını çeşitli sebeplerden dolayı alamayan belediye personeli maaşlarını dün itibariyle bayram öncesi hesaplarına yattı.

Korkuteli belediye Başkanı Saniye Caran'dan Vefa Örneği
Yerel

Korkuteli belediye Başkanı Saniye Caran'dan Vefa Örneği

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, mazbatayı alıp göreve başlamasının hemen ardından eşi Hasan Can Caran ile birlikte Korkuteli’nin vefat eden belediye başkanlarını mezarı başında ziyaret edip dua ettiler.

Mazbatasını alan Korkuteli Belediye başkanı Saniye Caran Dualarla  Göreve Başladı
Yerel

Mazbatasını alan Korkuteli Belediye başkanı Saniye Caran Dualarla Göreve Başladı

50 yıl sonra Korkuteli Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını diken Korkuteli Tarihinde ilk Kadın Belediye Başkanı olarak seçilen Saniye Caran ve Korkuteli Belediyesi meclis üyeleri Mazbatalarını aldılar