Antalya

Antalya Ultra Maratonu, 720 sporcuyla yapılacak

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nden başlayıp Saklıkent’te bitecek olan Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu, 23-24 Aralık tarihlerinde, 39 ülkeden bin 720 sporcunun katılımıyla başlıyor.

Antalya Ultra Maratonu, 720 sporcuyla yapılacak

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nden başlayıp Saklıkent’te bitecek olan Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu, 23-24 Aralık tarihlerinde, 39 ülkeden bin 720 sporcunun katılımıyla başlıyor.
‘Dünya’nın en güzel şehrini koşarak keşfetmeye hazır mısın’ sloganı ve ’Maviden beyaza bir ultra maraton’ mottosuyla, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu 5km - 12 km - 31 km - 57 km ve 85 km parkurlarının yanı sıra uzun ve kısa parkurları ile her seviyeden sporcuya ev sahipliği yapacak. Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin kar ile denizi aynı parkurda birleştiren tek kış trail maratonu, Antalya Ultra Maratonuna, 39 ülkeden bin 720 sporcu katılıyor. Maratona katılan sporcuların yüzde 41’ini yabancılar oluşturuyor.

"Maviden beyaza"

Etkinliğin ilk startı 23 Aralık Cumartesi günü 85 km-57 km ve 31 km koşacak sporcular için verilecek. “Maviden Beyaza Bir Ultra Maraton” mottosu ile Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu’nda 85 km -57 km parkurunda yarışacak sporcular, Konyaaltı Sahili’nden Saklıkent’e koşarak çıkacak. Dört mevsimin bir arada yaşanacağı parkurda, Antalya’nın tüm mevsim ve doğa güzellikleri sporcular tarafından görülecek.
31 km parkurunda yarışacak sporcular, 23 Aralık Cumartesi günü dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nden start alarak yine dünyanın en önemli tırmanış bölgesinde biri olan Geyikbayırı’nda finish yapacak. 24 Aralık Pazar günü ise 5 km ve 12 km parkurların startı verilecek. Konyaaltı Sahili’nde koşulacak 5km’lik kısa parkurda sporu sevdirmek ve koşmaya yeni başlayanları motive etmek amaçlanıyor.

“Çocuklara parkur”

Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu’nda çocuklar için ise 24 Aralık Pazar günü yaklaşık 100 çocuk 5 km ve 12 km startı öncesinde koşacak.

“Köpekleriyle koşacaklar”

Maraton çerçevesindeki ‘Pati Run’ etkinliğinde katılımcılar köpekleri ile beraber koşabilme imkanı yakalayacak. Pati Run ile toplanacak olan mamalar ve gelirler patili dostlara aktarılacağı bildirildi. Organizasyon öncesi ilçedeki bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla bilgiler veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, maratonun her sene güçlendiğini ve katılımcı sayısını arttırdığına dikkat çekti.
Organizasyona hazır olduklarının altını çizen Esen, “ Cumartesi sabah 04. 20’da ilk startı vereceğiz. 100 çocuk için çocuk koşusu olacak. Pati run koşusunu da yapacağız. Bu seneki maraton geçen seneye göre daha da güçlendi. 39 ülkeden bin 720 sporcu katılıyor. Katılımcıların yüzde 41’ini yabancılar oluşturuyor. Bu senede Avrupa’daki spor kanallarında hem Konyaaltı’nın hem Antalya’nın güzelliklerini yansıtılacak. Dünyadaki emsallerinden farklı bir parkur, 0 rakımdan başlayıp 2 bin rakıma kadar değişiklerde gidecek. Parkurun en önemli kısmı karla kaplı olacak. Bu faaliyetlerin toplumun herkesi mi tarafından bilinmesi gerekir. Bizim Mavi Kelebekler’i bir amatör çocuklar kurdu, sonra bize büyük bir guru yaşattılar. Hentbolde hem Süper Lig’de mücadele eden takımız ülkemize Avrupa Kupasını getirdiler. Bu Türkiye’nin imajı ve bizim niyetimiz açısından önemlidir. Bu maratonda da, koşarak sadece parkuru keşfetmeyi değil, medeniyeti, anlayışı, kadın erkek eşitliğini ve sportif hazzı keşfetmektir” diye konuştu.

"Dünyanın önenli yarışları arasına katacağız"

Organizasyon Sorumlusu Ali Cem Aktaş ise dünyanın her tarafından çok farklı etkinlikler yapıldığına değinerek, Konyaaltı’nın mavi ve beyazını koşuculara tanıtmak istediklerini hatırlattı.
Antalya’nın sporda maviden beyaza sunulabilecek nadir kentlerden biri olduğunu ifade eden Aktaş, “Yabancı koşu sayımız giderek artmaya başladı. Gelenler bir hafta ile bir ay arası konaklıyor. Buda ülkemiz için katma değer oluşturuyor. Bu maratonu dünyanın en önemli yarışları arasına katmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da  Trafikteki kavgada canından oldu!
Yerel

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da Trafikteki kavgada canından oldu!

Antalya'da Eşi Kızının gözü önünde öldürüldü.

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yaşam

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş
Yerel

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla 19 ilçeye yayılan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine bir yenisi daha eklendi. 

Antalya  Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor
Yerel

Antalya Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor

Kadriye Aslı Göncü'nün İYİ Parti'de ve Antalya siyasetindeki etkinliği, siyasi kulislerde merakla takip ediliyor. Göncü'nün liderlik vasıflarıyla İYİ Parti'yi cazibe merkezi haline getirme potansiyeli, siyasetin geleceği açısından önem taşıyor.

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.