Mersin

Akkuyu NGS minikleri ağırladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa edildiği bölgedeki okullardan 150'den fazla çocuk, dünyanın en büyük nükleer şantiyesi olan Akkuyu NGS'yi ilk kez ziyaret etti.

Akkuyu NGS minikleri ağırladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa edildiği bölgedeki okullardan 150'den fazla çocuk, dünyanın en büyük nükleer şantiyesi olan Akkuyu NGS'yi ilk kez ziyaret etti. Geziye katılan çocuklara, en güvenli ve istikrarlı elektrik kaynaklarından olan nükleer enerjinin üretileceği Akkuyu NGS inşaat sahası gezdirildi. Çocuklara, gezi kapsamında nükleer enerjinin Türkiye'nin geleceği için taşıdığı önem de anlatıldı.

Gezi düzenleme fikri, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız arasında Akkuyu NGS'ye ilk parti nükleer yakıt teslimatının öncesinde Büyükeceli İlkokulu'nda yapılan toplantıda dile getirilmişti.

Saha turundan önce, iş güvenliği hakkında bilgilendirilen çocuklara baret ve yelekten oluşan kişisel koruyucu ekipmanlar teslim edildi. Akkuyu NGS'deki gezi, nükleer güç santraline ekipman ve malzeme getiren gemilerin boşaltıldığı Doğu Kargo Terminali'nden başladı. Her öğrenciye dünyanın en büyük paletli vincinin operatör koltuğuna oturma imkânı sunuldu. Saha turunun en akılda kalan duraklarından biri, itfaiye birimi oldu. Burada çocuklara arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verildi ve itfaiye erlerinin çalışmasında hızın ne kadar önem taşıdığı gösterildi. İtfaiye erleri çocuklara, acil bir durumda nasıl hızlı müdahale ve hareket ettiklerini de yerinde anlattı. Gezi, panoramik bir Akkuyu NGS inşaat sahası manzarasına sahip olan seyir tepesinde sona erdi.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva geziyle ilgili şunları söyledi: "Akkuyu NGS sahasındaki her çocuk gezisi, projenin tüm çalışanları için büyük bir mutluluk. Öğrenciler, inşaatın büyüklüğüne hayran kalıyor ve bu samimi duyguları bizi mutlu ediyor! Çocukların birçoğunun Akkuyu NGS'de çalışan ve bu işe büyük emek veren ebeveynleri var. Çocukların, ebeveynlerinin başarılar elde ettiği şirket hakkında bilgi edinmesi iyi bir şey. Dünyanın en büyük nükleer şantiyesinde göstereceğimiz şeyler var. Tur güzergahı da tesadüfen belirlenmedi. Bu, uzun süredir yürüttüğümüz kariyer rehberliği projesinin bir parçası. Bu güzergâh, çocukların çok farklı meslekleri öğrenmelerine imkân tanıyor. Burada inşaatçılar, mühendisler, tasarımcılar, ekologlar, vinç operatörleri, sürücüler, avukatlar, ekonomistler, NGS projesi yönetimi ve işletimi alanındaki uzmanlar çalışıyor. Öğrenciler, bu uzmanlık alanlarının özellikleri hakkında çok sayıda ilgi çekici sorular yöneltiyor ve bu alanlara ilgi gösteriyorlar."

Akkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladıAkkuyu NGS minikleri ağırladı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Akkuyu'nun ardından Rüzgâr Enerjisi Alanında Büyüyor
Bilim ve Teknoloji

Akkuyu'nun ardından Rüzgâr Enerjisi Alanında Büyüyor

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nin yapımını üstlenen Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, rüzgâr enerjisi pazarında da adından söz ettiriyor.

BAKA'dan projelere 1 milyar 400 milyon'dan fazla destek!
Yerel

BAKA'dan projelere 1 milyar 400 milyon'dan fazla destek!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda önemli kararlar alındı. Toplantıda 2023 yılı faaliyetleri ve 2024-2028 Bölge Planı ele alındı.

Burdur'da Yangın Çıktı, Ortalık Alev Aldı!
Yerel

Burdur'da Yangın Çıktı, Ortalık Alev Aldı!

Burdur'un Kışla Mahallesi'nde bulunan bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında ev ve garajda bulunan lüks otomobil kullanılamaz hale geldi. Detaylar haberimizde...

Seyir Halindeki Tır Devrildi! Sürücü Yaralandı
Yerel

Seyir Halindeki Tır Devrildi! Sürücü Yaralandı

Burdur Antalya karayolu üzerinde seyir halindeki tır devrildi. Tır sürücüsü kaza sonrasında yaralandı.

Süleyman Demirel Bulvarında Çarpışma!  1 Yaralı
Yerel

Süleyman Demirel Bulvarında Çarpışma! 1 Yaralı

Burdur'un Bucak ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

Antalya Burdur karayolunda Yol Kapandı! LPG yüklü tanker devrildi
Yerel

Antalya Burdur karayolunda Yol Kapandı! LPG yüklü tanker devrildi

Burdur Antalya karayolunda dün gece LPG yüklü tanker şarampole devrilmesi sonucunda yol trafiğe kapandı. Detaylar haberimizde...