Antalya

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tercihlerde Anadolu şehirleri arasında ilk sırada

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YSK) yerleştirme sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi’nde Turizm ve Ziraat Fakülteleri başta olmak üzere birçok fakülte en yüksek puanla öğrenci alan fakülteler arasında yer aldı. Devamı haberimizde...

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tercihlerde Anadolu şehirleri arasında ilk sırada

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YSK) yerleştirme sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi’nde Turizm ve Ziraat Fakülteleri başta olmak üzere birçok fakülte en yüksek puanla öğrenci alan fakülteler arasında yer aldı. Dünyanın ilk rahim, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakline imza atan Akdeniz Üniversitesi’nin sağlık alanındaki başarısı da tercihlere yansıdı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerin ardından en yüksek puanla öğrenci kabul eden fakülte oldu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi tercihlerde pek çok bölümü ile yükselişini sürdürüyor. Tarım ve turizmin başkenti olan Antalya’da Akdeniz Üniversitesi turizm ve ziraat eğitimi almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rehberlik Yönetimi olmak üzere 4 bölümde eğitim veren Turizm Fakültesi, devlet üniversiteleri içerisinde aynı puan türünden öğrenci kabul eden Turizm Fakültesi bölümleri arasında tüm bölümlerde ilk sırada yer aldı.

Ziraat Fakültesi 9 bölümü ile ilk 5’te
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi de 9 bölümü ile Türkiye’deki 46 Ziraat Fakültesi arasında en çok tercih edilen bölümler oldu. Tarımsal Biyoloji Bölümü Türkiye genelinde birinci olurken, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Toprak Bilimi-Bitki Besleme Bölümleri de ikinci sırada yer aldı. Yine Ziraat Fakültesi’nin 4 bölümü üçüncü ve 1 bölümü de beşinci sırada yer aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından geliyor
Dünyanın ilk rahim, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakline imza atan Akdeniz Üniversitesi’nin sağlık alanındaki başarısı da tercihlere yansıdı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerin ardından en yüksek puanla öğrenci kabul eden fakülte oldu. Diş Hekimliği Fakültesi de yine İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerin ardından alanında en çok tercih edilen fakülte oldu. Ayrıca Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi başta olmak üzere birçok fakülte de geçmiş yıllara göre başarı sıralamasında yükselişini sürdürdü.

MYO’larda da yükseliş
Lisans eğitiminin yanı sıra ön lisans eğitiminde de iddialı olan Akdeniz Üniversitesi, 2023 YKS yerleştirme taban puanlarına göre meslek yüksekokullarında da üst sıralarda yer aldı. Akdeniz Üniversitesi’nin en fazla öğrenciye sahip Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, tercih sıralamasında 8 bölümüyle ilk 3’te yer aldı.

“Turizmin başkentine yakıştı”
Turizmin başkenti olan Antalya’ya yakışır bir şekilde Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin öğrencilerin tercihinde zirveyi koruduğunu ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Turizm Fakültemiz en iyilerin tercihi olarak 2017 yılından beri bu geleneği sürdürüyor. Bu başarının arkasında fakültemizin dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birinde yer alıyor olması, öğrencilere uluslararası kariyer yapma imkanlarının sunulması, turizm sektörü ile yakın işbirliği, yabancı dil eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde 7+1 uygulamalı eğitim verilmesi önemli rol oynuyor” dedi.
Rektör Özkan, Dünya Turizm Örgütü'nün turizm eğitiminde kalite akreditasyonuna sahip olan Turizm Fakültesi’nin halihazırda 82’si uluslararası olmak üzere bin 530 öğrencisi ve bugüne kadar verdiği 7 bine yakın mezunu ile turizm sektörüne katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

“Tarımda modernleşmenin merkezi”
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümlerinin de Türkiye’deki Ziraat Fakülteleri arasında en çok tercih edilen bölümler olduğunu söyleyen Rektör Özkan, 8 bölümüyle ilk 3’te yer alan Ziraat Fakültesi’nin bu başarısında Türkiye’deki Ziraat Fakülteleri arasında ilk ve tek olan 7+1 uygulamalı eğitim sistemi, öğrencileri sektörle tanıştırdıkları mentörlük programları ve Antalya’daki 400’ün üzerindeki tarım firmalarıyla gerçekleştirilen özel sektör - üniversite iş birliklerinin katkısının büyük olduğunu belirtti.

“Tıp Fakültesi Anadolu şehirleri arasında ilk sırada”
Türkiye’de eğitim modelleriyle ilklere imza atan Tıp Fakültesi’nin de yine Türkiye’de en çok tercih edilen fakülteler arasında yer aldığını ifade eden Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Anadolu şehirleri arasında en yüksek puanla öğrenci kabul eden fakülte konumunda olduğunu kaydetti. Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere diğer fakültelerde de benzer bir tablo olduğunu belirten Rektör Özkan, “Bu açıdan bakıldığında Antalya’nın bir üniversite kenti haline geldiğini söyleyebiliriz. Hedefimiz tıp başta olmak üzere fakültelerimizi, fakültemizi İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerin arasına konumlandırarak ilk 5 fakülte arasına girmek. Bu hedefe göre Tıp Fakültemizde özellikle son dönemde önemli değişikliklere imza attık. Her biri Türkiye’de bir ilk olan Semptom Temelli Eğitim Modeli, Ters-Yüz Eğitim Modeli, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na hazırlık için hazırladığımız deneme sınavları gibi. Bu yenilikçi uygulamaların katkısı ortaya çıktıkça daha çok tercih edilen bir Tıp Fakültesi olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. İHA 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Yerel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Yerel

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
İş Dünyası

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya'da Tarımsal öğretiminin 178. yıl dönümü kutlandı
Yaşam

Antalya'da Tarımsal öğretiminin 178. yıl dönümü kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde Türkiye’de tarımsal eğitim-öğretiminin 178. yıl dönümü yoğun katılımla kutlandı.

Akdeniz Üniversitesi’nde 50 bin öğrenci iş dünyasıyla buluşturulacak
Yaşam

Akdeniz Üniversitesi’nde 50 bin öğrenci iş dünyasıyla buluşturulacak

Akdeniz Üniversitesi Güney Kariyer Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Üniversiteliler ASAT'ta
Yerel

Üniversiteliler ASAT'ta

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın işbirliğiyle genç mühendis adayları Serik Belkıs İçme Suyu Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu.