Antalya

ABB'den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü ve BETUYAB iş birliğinde 240 milyon TL yatırım bedelli çalışma gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

ABB'den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü ve BETUYAB iş birliğinde 240 milyon TL yatırım bedelli çalışma gerçekleştiriyor. Çalışma çerçevesinde yetersiz kalan içme suyu hatlarında yenileme yapılacak. Ayrıca Belek bölgesini besleyen TİGEM içme suyu üretim tesisi, 5 depo ve 3 terfi merkezinin elektrik mekanik ve inşai tadilatı gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ve Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) iş birliğinde Serik'in Belek Mahallesi oteller bölgesinde yeni içme suyu hattı çalışması başlattı. Otel tesisleri içerisinde kalan içme suyu borularının onarımı, bakımı ve güzergahlarda oluşan patlakların ve arızaların artması sebebiyle başlatılan çalışmada, ekonomik ömrünü tamamlayan yaklaşık 5 kilometrelik içme suyu hattı yenilenecek.

Altyapıya 110 milyon TL yatırım

Çalışmalar çerçevesinde 7 bin 500 metreküplük içme suyu deposu ile bin 500 metre 500’lük, 900 metre 350’lik ve 3 bin 600 metre 700’lük yüksek mukavemet değerlerine sahip düktil boru imalatı gerçekleştirilecek. Otel tesisleri içerisinde kalan ve müdahale edilmesi zorlaşan boru hatları 5 kilometrelik yeni içme suyu hattı deplase edilecek. 110 milyon TL yatırım bedelli proje ile bölge halkına ve turizm tesislerine sağlıklı ve temiz içme suyu temin edilecek.

ASAT’ın öz kaynaklarıyla yapılıyor

Çalışma çerçevesinde ayrıca ASAT Genel Müdürlüğü kendi öz kaynakları ile Belek bölgesini besleyen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) içme suyu üretim tesisi, 5 depo ve 3 terfi merkezinin elektrik mekanik ve inşai tadilatını gerçekleştirecek. KDV dahil 130 milyon TL olan bu proje ile birlikte ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Belek bölgesine toplamda 240 milyon TL’lik altyapı çalışması yapılacak.

ABB'den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırımABB'den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırımABB'den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırım

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Yaşam

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Yerel

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde eğlenceli etkinlik
Yaşam

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde eğlenceli etkinlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel bireylere anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki engelleri kaldırdı
Yaşam

Büyükşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki engelleri kaldırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tramvay hattındaki kot farkını gidererek engelleri ortadan kaldırdı.

Antalya  Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu
Türkiye

Antalya Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu

Büyükşehir'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Son günlerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze deniz yüzeyinde gemi ve deniz araçlarından kaynaklı atıkların boşaltıldığına 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli oldu
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli oldu

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlerde Muhittin Böcek başkanlığında Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri belli oldu