Antalya

ABB' den öğrencilere konforlu ve modern barınma hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için Ekim ayında Gülveren Mahallesi’nde açtığı kız öğrenci yurdu, öğrencilere sıcak yuva oldu.

ABB' den öğrencilere konforlu ve modern barınma hizmeti

Büyükşehir’den öğrencilere aile sıcaklığı ortamında yurt

Kız öğrenci yurdunda konforlu ve modern barınma hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için Ekim ayında Gülveren Mahallesi’nde açtığı kız öğrenci yurdu, öğrencilere sıcak yuva oldu. Üniversite öğrencilerine barınmanın yanı sıra yemek, internet ve çamaşır gibi birçok hizmet de veriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’da artan kira fiyatları sonrasında üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını çözmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda üniversite bölgesinde 330 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları ile Elmalı’da 90 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu hizmete açmıştı. Başkan Böcek son olarak Antalya Üniversite Destekleme Vakfı’ndan kiralanan 50 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu ile üniversite öğrencilerine destek sağladı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 50 öğrenci kapasitesi ile faaliyet gösteren yurttan üniversite öğrencileri büyük memnuniyet duyuyor.


YURTTA AİLE ORTAMI VAR


Kepez ilçesine bağlı Gülveren Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Üniversitesi’ne yakın olan kız yurdu, yüksek ev ve yurt kiraları karşısında öğrencilerin tercih noktası oldu. Yurtta kalan öğrencilere sabah ve akşam sıcak yemek, internet ve çamaşır hizmeti veriliyor. Yurtlara yerleşen öğrenciler sağlanan imkanlardan büyük memnuniyet duyuyor. Ev ve yurt ücretlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğrencisi Dilara Tutkun, ‘Barınma öğrencilerin en temel sorunu. Büyükşehir Belediyesi’nin yurdunda kalmak çok avantajlı ve konforlu. İnternet hizmeti var. Kütüphanede rahat şekilde ders çalışabiliyoruz. İki öğün sıcak yemeği, sıcak suyu ve doğalgazı var. Hasta olduğumuz zaman bile bize yardımcı oluyorlar. Yurtta bir aile ortamı var. Çok memnunuz. Öğrenci dostu Başkan Muhittin Böcek’e çok teşekkür ederim’ diye konuştu.


İNTERNET, SICAK YEMEK VE KÜTÜPHANE


Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletme son sınıf öğrencisi Şeyma Köksal, “Antalya’da ev kiraları çok yüksek. Barınma ihtiyacı öğrencileri çok zorluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bu yurt bize sıcak bir yuva oldu. Her türlü imkanımız var. Yurt çalışanları bize çok yardımcı oluyor ve sorunlarımızı hemen çözüyor. Öncelikle yurt üniversiteye çok yakın ulaşım kolay. Güvenli, odalarımız geniş ve konforlu, ders çalışabileceğimiz kütüphanesi var. Yemekler çok lezzetli hatta doymadığımız zaman tekrar yemek yiyebiliyoruz. Biz öğrencileri düşünüp böyle bir destek sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çok teşekkür ederim” dedi.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Büyükşehir’in yurdu üniversite öğrencilerine sıcak yuva oldu
Yerel

Büyükşehir’in yurdu üniversite öğrencilerine sıcak yuva oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için geçtiğimiz yıl açtığı kız ve erkek öğrenci yurdu öğrencilere sıcak yuva oldu.

Sondakika İsparta'da Feci kaza  Polis Şehit oldu
Yerel

Sondakika İsparta'da Feci kaza Polis Şehit oldu

29 Nisan 2024 pazartesi Sabah saatlerinde Eğirdir-Isparta karayolunda radar uygulaması yapan trafik aracına başka bir otomobil çarptı.

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu
Spor

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.

Burdur Çavdır'da Deprem
Yerel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da  Trafikteki kavgada canından oldu!
Yerel

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da Trafikteki kavgada canından oldu!

Antalya'da Eşi Kızının gözü önünde öldürüldü.

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.