Antalya

8 yaşındaki kız o anları anlattı, gözyaşlarına boğuldu

Antalya’da okula gittiği sırada, tadilat yüzünden kavga eden komşulardan birinin tabancasından çıkan kurşunla bacağından yaralanan 8 yaşındaki kız çocuğu, bacağında kalan kurşunun çıkartılmasının ardından taburcu edildi.

8 yaşındaki kız o anları anlattı, gözyaşlarına boğuldu

Antalya’da okula gittiği sırada, tadilat yüzünden kavga eden komşulardan birinin tabancasından çıkan kurşunla bacağından yaralanan 8 yaşındaki kız çocuğu, bacağında kalan kurşunun çıkartılmasının ardından taburcu edildi. O anları hatırladıkça gözyaşlarına boğulan küçük kız, “Çok canım yandı. O anları hatırlamak istemiyorum” dedi. Tutuklanan şahsın cezasını çekmesini isteyen anne ise, “Kızımın bacağına değil kafasına da gelebilirdi. Dehşet saçtı resmen” diyerek şikayetçi olduklarını belirtti.
Olay, geçtiğimiz Perşembe günü saat 13.00 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi 2103 Sokak üzerinde yaşandı. Sokak üzerinde tadilatı yapılan bir evden çıkan sesler üzerine Yılmaz S. ile karşı komşuları Ali Çağır F. ve babası Muhammet Muammer F. arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Yılmaz S., yanında bulunan silahla ateş etmeye başladı. Olayda Ali Çağrı F. ve o sırada annesi ve küçük kardeşiyle birlikte okula giden Sinem Uça (8) kurşunların isabet etmesiyle, Muhammet Muammer F. ise darp sonucu yaralandı.
112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı, ardından ise hastaneye kaldırıldı.

Tutuklandı

Polis ekipleri olay yerinden kaçan Yılmaz S.’nin bulunması için araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada alınan ihbarda şahsın yakınlarda bulunan bir petshop içerisinde saklandığı öğrenildi.
Yılmaz S., polis ekiplerince gözaltına alınınca olayda kullandığı silahı çöp kovasına attığını söyledi. Ekipler ellerine eldiven takarak uzun süre çöp konteyner içerisinde silahı aradı. 10 dakika süren aramada silah çıkmayınca şahıs silahı petshop içerisinde sakladığını itiraf etti. Ekipler şahsı gözaltı aracından indirerek silahı koyduğu yeri gösterdi. Silah polis ekipleri tarafından muhafaza altına alınırken, şüpheli de polis merkezine götürüldü. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bacağındaki kurşun çıkartıldı

Kavgada hiçbir suçu yokken sol bacağına isabet eden kurşunla yaralanan 8 yaşındaki Sinem Uça ise Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Burada operasyon geçiren Sinem’in baldır kısmından giren kurşun çıkartıldı. Yaklaşık 6 saatlik tedavinin ardından küçük kız taburcu olup evine gönderildi.

“İlk başta hissetmedi, ‘bacağım’ deyince vurulduğunu anladık”

Kızını okula götürdüğü sırada kavgaya denk geldiklerini anlatan anne Şule Uça, evden dışarı çıktıkları esnada olayın gerçekleştiğini söyledi. Uça, “İki komşu arasındaki kavga, bizimle hiçbir alakası yok. Birbirlerine küfür ediyorlardı. Birden bire silah çıkarttı. Hemen çocuklarımı önüme aldım. Biz giderken silahı bize doğru doğrultup sıktı. Kızımın bacağına geldi. İlk başta hissetmedi, sonra ‘ayağım’ deyince vurulduğunu anladık. Ya onun sıktığından sıçrayan kurşun ya da başka bir kurşun bilmiyorum. Yaralandıktan sonra ambulansa hastaneye götürdük. Kurşun içeride kalmış. Kurşunu çıkardılar ve 6-7 dikiş attılar” dedi.

“3 yaşındaki kızım korkudan altına kaçırdı”

Olay esnasında 3 yaşındaki küçük kızının da yanında olduğunu ifade eden Şule Uça, “Küçük kızım korkudan af edersiniz altına kaçırdı. Çok korktuk. Kızım artık dışarı korkudan çıkamıyor. Psikolojik yardım alacağız. Dün gece yanında yattım korkmamaları için. Kurşunun ne olduğunu bile bilmiyor” diye konuştu.

“Dehşet saçtı resmen”

Uca, şahıstan şikayetçi olduklarını da sözlerine ekleyip, “Şikayetçiyiz, ceza almasını istiyoruz. Bizim bir suçumuz yok ve tanımıyoruz. Kızımın bacağına değil kafasına da gelebilirdi. Dehşet saçtı resmen” ifadelerine yer verdi.

“Çok canım yandı”

Yaralanan küçük kız Sinem Uça ise o anları hatırladıkça gözyaşlarına boğularak sadece şu sözleri söyleyebildi: “Çok canım yandı. Adam birden bire gelip bacağıma silah sıktı, bacağıma ne olduğunu bilmiyorum. O anları hatırlamak istemiyorum.”

İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da ev alevlere teslim oldu
Yaşam

Burdur'da ev alevlere teslim oldu

Burdur merkeze bağlı Kocapınar köyünde çıkan yangında boş kerpiç ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

İzmir elektrik kesintisi! 22 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

İzmir elektrik kesintisi! 22 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara su kesintisi! 22 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! 22 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

22 Nisan Pazar Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

İstanbul su kesintisi! İstanbul 22 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

İstanbul su kesintisi! İstanbul 22 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler

22 Nisan Pazar günü İstanbul'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İstanbul'un hangi ilçelerinde sular kesilecek? İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Muğla elektrik kesintisi! 22 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Muğla elektrik kesintisi! 22 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İstanbul elektrik kesintisi! 22 Nisan İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

İstanbul elektrik kesintisi! 22 Nisan İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İstanbul'da 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..