Burdur

12 Yaşındaki İsmail Yılmaz, Boksta Parlıyor

Burdur'un genç boks yeteneği 12 yaşındaki İsmail Yılmaz, ablasının başarılarından ilham alarak boksa başladı. Boks İl Temsilcisi Merdane Bağrıyanık, İsmail'i Mike Tyson'a benzetti.

12 Yaşındaki İsmail Yılmaz, Boksta Parlıyor

Şampiyon ablasının başarılarından ilham alan 12 yaşındaki İsmail Yılmaz, Boks İl Temsilcisi Merdane Bağrıyanık’ın dikkatini çekti. Bağrıyanık, boks hareketleri, cesareti ve fiziksel gücü ile 12 yaşındaki İsmail Yılmaz’ı, Ünlü Boksör Mike Tyson’a benzetti. 

İsmail Yılmaz daha henüz 12 yaşında, Türkiye Beşincisi olan ablası Zahide Yılmaz’la birlikte antrenmanlara gelerek, sporcuların yaptığı hareketleri yapınca fizik gücü, bireysel yeteneği ve cesareti Merdane Bağrıyanık’ın dikkatini çekti. Boks İl Temsilcisi Merdane Bağrıyanık, boksa ilgili olan İsmail Yılmaz’a hemen boks eldivenlerini giydirdi.  Yaşıtlarından daha yüksek bir güç daha sert ve daha çabuk bir şekilde torbaya yumruk atmaya başlayan 12 yaşındaki İsmail Yılmaz, Tefenni Belediyesi Boks Takımı çatısı altında, Antrenör Merdane Bağrıyanık’ın kanatları altında, 3 aylık kısa bir sürece başarılar elde etmeye başladı. Çevik boksör İsmail Yılmaz, Burdur İl Birinciliği müsabakalarından büyüklerini nakavt ederek, üst miniklerde şampiyon oldu. 12 yaşındaki boksörden büyük başarılar beklediğini ve İsmail Yılmaz’a çok güvendiğini dile getiren Boks İl Temsilcisi Merdane Bağrıyanık, “İsmail’in attığı yumruklar kendi yaşıtlarına göre çok yüksek bir güç, çok sert ve çok hızlı. Üç aylık bir süreçte Burdur İl Birinciliği müsabakalarında kendisinden büyükleri yenerek, şampiyon oldu. Denizli ilinde yapılan İller Arası Boks Şampiyonasında bütün rakiplerini geçerek şampiyon oldu. Bir ay sonra Isparta’da yapılan müsabakalarda da yine şampiyon oldu. Şimdiye kadar çıktığı 6 maçın, 5’ini birinci rauntta aldı. Kendinden büyük üç rakibi de nakavt ederek, maçı kazandı. Kendisinden büyük başarılar bekliyorum.  2024 ve 2025 yılında ilk Türkiye şampiyonluklarını elde edecek inşallah. Tefenni Belediye ve Burdur Boksunun umudu olacak inşallah. Bu yıl üst miniklerde şampiyon olup, Milli Takım’da beraber olup sporcu ve antrenör olarak temsil edeceğiz. Burdur Milli Takım ve Tefenni Belediye Sorumlu Antrenör olarak, Boksörümüze illerdeki müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.

burdur gazetesi 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da gençler ferdi boks il seçmeleri tamamlandı
Spor

Afyonkarahisar'da gençler ferdi boks il seçmeleri tamamlandı

Afyonkarahisar Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen Gençler Ferdi Boks İl Seçmeleri tamamlandı.

Kemerli kick boksçulardan 8 madalya sevinci
Spor

Kemerli kick boksçulardan 8 madalya sevinci

Denizli’de bu yıl 5’incisi düzenlenen İller Arası Kick Boks Ligi’nin 2. Etap Müsabakalarında Kemer Belediyesi sporcuları 2 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etme başarısı gösterdi. Devamı haberimizde...

Isparta Eğirdir Kick Boks Gala Gecesi Nefesleri Kesti.
Spor

Isparta Eğirdir Kick Boks Gala Gecesi Nefesleri Kesti.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde bu yıl 3. sü düzenlenen Zafer Şampiyonası Kick Boks Türkiye – Dünya karması müsabakaları büyük heyecana neden oldu.

Mehmet Latif Boksör, ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi
Yerel

Mehmet Latif Boksör, ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi

Mehmet Latif Boksör, yıllarca amatör olarak söylediği şarkıların ardından ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi. Şarkı, Kürtçe olarak yayınlandı ve kısa sürede büyük beğeni topladı.

Yaz dönemi kursundan Avrupa Şampiyonluğuna
Yerel

Yaz dönemi kursundan Avrupa Şampiyonluğuna

Muratpaşa Belediyesi'nin yaz spor okullarında kursa başlayan 14 yaşındaki Daşkın altın madalyanın sahibi oldu. Detaylar haberimizde...

Tefenni'den Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı
Yerel

Tefenni'den Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Mardin'de devam etmekte olan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda Tefenni Belediye Spor oyuncuları büyük bir başarıya imza attı.