Manisa

Uzmanlardan ‘ su tüketin’ tavsiyesi

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, iftarla imsak arasında gerekli su tüketimini yapmasının önemine değindi.

Uzmanlardan ‘ su tüketin’ tavsiyesi

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
Ramazan ayında oruç tutanların iftarla imsak arasında gerekli su tüketimini yapmasının önemine değinen Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, “Hayati bir öneme sahip olan su, gün içinde mutlaka tüketilmesi gereken sıvılardan ilkini oluşturur. Su hayati fonksiyonlarımızın devam etmesi, vücut ısısının korunabilmesi, besinlerin sindirilebilmesi, vücudumuzdaki atık maddelerin uzaklaştırılabilmesi için gereklidir. Ramazan ayında vücudun sıvı ihtiyacı daha da artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar ile birlikte belirli aralıklarla gerekli olan su içimi büyük önem kazanmaktadır. Özellikle yaşlılarda, böbrek hastalığı bulunan kişilerde, kalp ve tansiyon hastalarında sıvı tüketiminin doktor kontrolü ve takibinde hesaplanması ve uygulanması daha sağlıklı olacaktır. İftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor” dedi.

“Diğer içecekler suyun yerini tutmaz
Çay, kahve, limonata gibi içeceklerin suyun yerini tutmadığını dile getiren Uzm. Dr. İnce, “Çay ve kahvenin fazla miktarda tüketimi vücutta sıvı kaybına neden olacaktır. Bu sebeple iftardan bir iki saat sonra tercih edilmesi uygun olacaktır. Ramazan’da yeterli miktarda su tüketmenin yanı sıra, iftar ve sahur öğünlerinde susuzluğa neden olacak sucuk, pastırma, turşu, şalgam gibi tuz ve baharat içeriği yüksek gıdalar tercih edilmemelidir. İftar ve sahur arasında tüketilecek suyun içerisine taze limon dilimleri, taze nane yaprakları veya rulo tarçın eklemek hem suya farklı bir aroma katıp içimini kolaylaştırır hem de mideyi rahatlatarak tatlı yeme isteğini bastırabilir” şeklinde konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu duyurdu! Öğrencimiz yalnız kalmayacak
Yerel

Yusuf Erdoğdu duyurdu! Öğrencimiz yalnız kalmayacak

Yusuf Erdoğdu, Eğitime ve Öğrenciye destek olacak! Bucak'a Modern Kütüphane - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'a modern bir kütüphane kazandıracağını açıkladı.

Ağlasun'da Başkan Adayı Gülsüm Güçlü duyurdu! "Adaylıktan çekildim"
Yerel

Ağlasun'da Başkan Adayı Gülsüm Güçlü duyurdu! "Adaylıktan çekildim"

Ağlasun'da son dakika kararı! Gülsüm Güçlü Adaylıktan Çekildi CHP Ağlasun Belediye Başkan Adayı Gülsüm Güçlü, ani gelişen bir sağlık sorunu nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Duranlar Süt'te Eleman İlanı! Dolgun Maaşlı İş İlanı!
Yerel

Duranlar Süt'te Eleman İlanı! Dolgun Maaşlı İş İlanı!

Duranlar Süt A.Ş., Burdur Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasında çalıştırmak üzere 18-45 yaş aralığında vasıflı ve vasıfsız bay-bayan personel alımı yapıyor.

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı
Yerel

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı

Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak'a  Hamam Sefası!
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak'a Hamam Sefası!

Yusuf Erdoğdu kültürel mirası koruyacak! Bucak'a Modern Hamam yapılacak MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'ın eksiklerinden biri olan hamamı yeniden inşa edeceğini açıkladı.

Yusuf Erdoğdu'dan Ata Sporları Kompleksi için Çalışma!
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Ata Sporları Kompleksi için Çalışma!

Yusuf Erdoğdu tarihi sporları popülerleştirecek! Ata Sporları Kompleksi yapılacak - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'a ata sporları kompleksi ve sosyal tesisleri inşa edeceğini açıkladı.