Hakkari

Üniversiteli gençler için gezi düzenlendi

Hakkari İl Müftülüğünce, üniversite talebelerine yönelik Şemdinli'ye gezi düzenlendi.

Üniversiteli gençler için gezi düzenlendi

Hakkari İl Müftülüğünce, üniversite öğrencilerine yönelik Şemdinli gezisi düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen gezi programına KYK manevi danışmanları Tahir Cindioğlu ile Zübeyde Seven rehberlik etti. Geziye katılan gençleri Hakkari erkek yurdu bahçesinden uğurlayan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Değerli öğrenciler; günübirlik bile olsa sizleri derslerin stresinden uzaklaştırıp ilimizin tarihine ışık tutan yeni mekanlar görmenizi, yeni tecrübeler edinmenizi ve yeni kişilerle tanışmanızı istedik. Zira üniversite hayatı ders ve eğitimle sınırlı değildir. İçerisinde çok fazla şey barındırır. Her zaman öğrenecek yeni şeyler, yaşanacak yeni anlar ve keşfedilecek yeni yerler vardır. Sizler istikbalimizsiniz. Geleceğimiz sizlere emanettir. Çağdaş ve müreffeh bir ülkede, gelecek kaygısı taşımadan yaşamak istiyorsak, daha bugünden elimizi sıkı tutacağız. Derslerimize önem vereceğiz. Öğretmen ve öğrencilerle iyi geçineceğiz. Milli ve manevi duygularımızdan taviz vermeyeceğiz. Doğruluktan ayrılmayacağız. Ahlaklı ve güvenilir olacağız. Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i (sav) rehber edineceğiz. Vatan ve millete düşmanlık yapan sapkın kişi ve örgütlerin ağına düşmeyeceğiz. Allah rızası için sizleri seviyoruz. Gezinin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Ayrıca gezi için araç tahsisinde bulunan İl Özel İdaresi Sekreterliğine teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenciler, Şemdinli ilçesindeki Bağlar (Nehri) köyünde medfun bulunan Seyit Taha-i Hakkari Hazretlerinin mezarı ile Kayme Sarayı, tarihi Taş Köprü ve diğer tarihi mekanları ziyaret etti. Akabinde geziye katılan kız öğrenciler, Hazreti Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursunda; erkek öğrenciler ise Hazreti Ali Yatılı Kur’an Kursu’nda Diyanet Hakkari İzcilik İl Lideri Yusuf Yanıç’tan izcilik eğitimi aldı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Peş peşe şehit haberi! Şehit sayısı arttı! Kahrolduk
Yerel

Peş peşe şehit haberi! Şehit sayısı arttı! Kahrolduk

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit, 4 asker yaralandı. MSB, bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı.

Son dakika haberi! Şehitlerimiz var! Resmi açıklama geldi
Yerel

Son dakika haberi! Şehitlerimiz var! Resmi açıklama geldi

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi sonucunda 5 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Detaylar haberimizde...

Şehidimiz var Türkiyem! 5 şehit 3'ü ağır 8 yaralı
Yerel

Şehidimiz var Türkiyem! 5 şehit 3'ü ağır 8 yaralı

Son dakika haberine göre, Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 5 asker şehit oldu. Detaylar haberimizde...

Şehit olan 6 Askerimizin İsim ve memleketi Belli olduc
Türkiye

Şehit olan 6 Askerimizin İsim ve memleketi Belli olduc

Hakkari Dağ Komando birliğinde görevli Akerlerimizin terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan 7 askerden 6 sı isim ve memleketleri

Şehidimiz var Türkiyem Hakkari'de 6 Şehit 6 Yaralı
Türkiye

Şehidimiz var Türkiyem Hakkari'de 6 Şehit 6 Yaralı

Hakkari Dağ Komando birliğinde görevli askerlerimizin terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada 6 askerimizin şehit olduğu, 6 askerimizin de yaralandığı öğrenildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı başladı.
Türkiye

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı başladı.

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve sis hayatı olumsuz yönde etkiledi