Antalya / Alanya

Turizmcilerden 2023’e olumlu beklenti

Koranavirüs salgının geçmesi ile birlikte sezonu verimli tamamlayan Alanyalı turizmciler, 2023 sezonuna olumlu bakıyor.

Turizmcilerden 2023’e olumlu beklenti

Korona virüs salgınının ardından olumlu bir sezon geçiren Alanyalı turizmciler, 2022 sezonunu mutlu kapattı. Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine rağmen olumlu bir sezon geçirdiklerini belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili, “Maliyet artışlarına rağmen geçmiş sene zararlarımızın bir kısmını kapattık. 2023 sezonuna olumlu ve umutlu bakma noktasına geldik” dedi.
Antalya’nın önemli turizm ilçelerinden Alanya’da 2022 turizm sezonu kapandı. Korona virüs salgını nedeniyle 2020 ve 2021 sezonunda ciddi sıkıntılar yaşayan turizmciler, 2022 sezonunda 2019 rakamlarını yakaladı. 2020’de tesislerin yüzde 70’inin kapalı olduğunu, 2021’de ise sezonun geç açılıp, erken kapandığını belirten ALTİD Başkanı Burhan Sili, 2021’de olumsuzluklara rağmen hareket olmasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. 2022 turizm sezonunun da geç başladığını ifade eden ALTİD Başkanı Sili, Rusya ve Ukrayna arasındaki krize rağmen 2019 sayılarını yakaladıklarını söyledi. Turizm alanında dünyada pozitif anlamda ayrışan bir ülke konumuna geldiklerini belirten Başkan Sili, “Burada; Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Güvenli Turizm Sertifikasyonu, STK’ların ve otelcilerimizin çok ciddi çalışması söz konusu. Pandeminin etkilerini azaltmak adına ülke olarak bir seferberlik yaşandı. Dünyada pozitif anlamda turizm alanında ayrışan bir ülke olduk” dedi.

“2023 sezonuna olumlu ve umutlu bakma noktasına geldik”

2022 turizm sezonunda Rusya pazarından beklenenden düşük oranda turist geldiğini vurgulayan Başkan Sili, Ukrayna pazarının ise hiç olmadığını söyledi. Bu olumsuzluğa rağmen Avrupa ülkelerinden Almanya, Hollanda, İngiltere ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen talepler doğrultusunda olumlu bir sezon geçirdiklerini belirten Başkan Sili, “Bu süreçte en büyük sorunumuz maliyetlerdi. Bu maliyet artışlarına rağmen geçmiş sene zararlarımızın bir kısmını kapattık. 2023 sezonuna olumlu ve umutlu bakma noktasına geldik. 2023 ile alakalı görünen Rusya-Ukrayna süreci hala belirsizliğini koruyor ama biz yine diğer kaynak pazarlarımızla birlikte bu seneden bir tık daha iyi geçireceğiz diye genel kanaatimiz söz konusu” ifadelerini kullandı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi
Yaşam

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi

Türkiye'nin en çok turist ağırlayan üçüncü ülkesi Antalya'da Ramazan Bayramı'nda antik kentler yoğun ilgi gördü. Olympos, Aspendos, Side ve Phaselis'i 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor
Yaşam

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği yerli ve milli ürünleri ile savunmaya destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Antalya'da kaza! kamyon refüje devrildi
Yaşam

Antalya'da kaza! kamyon refüje devrildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde toprak yüklü kamyonun kamyonete çarptıktan sonra devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kamyondaki toprağın etrafa saçıldığı kazada, kamyonun çarptığı sokak köpeği de telef oldu.

Halk Otobüsünde Unutulan Poşeti Muhafaza Altına Alan Şoför: "Helal Paraymış"
Yerel

Halk Otobüsünde Unutulan Poşeti Muhafaza Altına Alan Şoför: "Helal Paraymış"

Antalya'da tır şoförü Hakan Demirel, halk otobüsünde unuttuğu poşette bulunan 100 bin TL'yi dürüst şoför Ali Türk sayesinde geri aldı.

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!
Yerel

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde müşterilerin hesaplarından 205 milyon TL çalınmasına yönelik başlatılan soruşturmada aralarında banka şube müdürü, müdür yardımcısı ve 2'si banka çalışanı olmak üzere gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fare Aracın Kablolarını Yiyerek 8 Bin TL'lik Zarara Yol Açtı!
Yerel

Fare Aracın Kablolarını Yiyerek 8 Bin TL'lik Zarara Yol Açtı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde otomobilin içine giren fare aracın kablolarını yiyerek araç sahibini 8 bin TL’lik zarara uğrattı.