Antalya

Turizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttı

Turizm kenti Antalya'da, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte yabancılara yönelik konut satışlarının artması, konutların estetiğinin de değişmesine neden oldu. İşte detaylar...

Turizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttı

Turizm kenti Antalya'da, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte yabancılara yönelik konut satışlarının artması, konutların estetiğinin de değişmesine neden oldu. Yabancı müşterilerin daha çok havuzu, otoparkı ve özel güvenliği olan konutlara rağbet ettiği öğrenildi. Oda başkanı ise konut satışlarının artması ile dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı.

Turizm kenti Antalya, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara yönelik konut satışında zirvedeki yerini korudu. Kentte Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte konutlara en çok Rus ve Ukraynalı vatandaşlar rağbet gösterdi. En çok tercih edilen ilçeler ise denize yakınlığı ile bilinen Konyaaltı ve Muratpaşa oldu. Antalya’nın yabancıya konut satışında Türkiye’de zirvede olması konutlardaki estetiği de değiştirdi. Yeni yapılan konutların havuz, otopark ve güvenliğinin olmasına dikkat edildi.

"Nisan ayında yabancılara bin 24 konut satıldı"

Konut satışında şu an için bir durgunluk olduğunu belirten Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Şu anda konut yok, seçimin sonucunun netleşmemesi de satışları etkiledi. Yabancılara yönelik de bir ikametgah sınırlaması geldiği için satışlar yüzde 20’ye yakın duştu. Nisan ayında yabancılara bin 24 konut satıldı. Herkes bütçesine göre ev almaya çalışıyor. En çok tercih edilen iki ilçe Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesidir” dedi.

"Ömür boyu kazandıkları kazançlarını çöpe atmasınlar"

Konut satışında ikinci el konuta daha fazla rağbet gördüğünü belirten Çağlar, dolandırıcılık olaylarına karşı ise şöyle uyardı:

"İlan sitelerine girerek ev alıp satıyorlar, ucuz alacağım derken dolandırılıyorlar. Ev alırken mutlaka ruhsat sahibi olup olmadıklarına baksınlar, ‘emlakçıyım’ diyenlerin maliye kaydının olup olmadığını sorsunlar. Yoksa alışveriş etmesinler, bugünlerde çok fazla dolandırıcılık var. ‘Başkanım biz dolandırıldık’, kime dolandırıldıklarını soruyorum, verdikleri isimlerin bende kaydı yok. Vatandaşlardan rica ediyorum lütfen ama lütfen ömür boyu kazandıkları kazançlarını çöpe atmasınlar. Alışveriş yaptığınız kişilerin kim olduğunu iyice öğrenin."

"Sahil bölgesinde artık konut yapılacak yer kalmadı"

Konut satışında Antalya’nın önce çıkmasını değerlendiren Çağlar, “Antalya’mızın denizi, insanı, havası sıcaktır. Antalya bundan 2 yıl önce emekli şehriydi. Antalya’da kışın 30 dakikada karla buluşup kayak yapıyorsun, 30 dakika sonra da denize giriyorsun. Fiyatlar enflasyondan dolayı arttı, bir de arz talep meselesi var. Sahil bölgesinde artık konut yapılacak yer kalmadı. Bunun yanında Rusya-Ukrayna savaşının da etkisi oldu. Bunlar fiyatların artmasına neden oluyor. Bu konuda bir denetleme olması lazım, ben denetlemenin de olacağını biliyorum” diye konuştu.

“Şu anda konutlar küçülmeye gidiyor”

Konutta algının değiştiğini belirten Çağlar, “Yıllar önce 1+1 ev görünce garipserdik, şimdi her yer artık 1+1 oldu. Şu anda Antalya’da yapılan dairelerin yüzde 90’ı bu çizgide yapılıyor. Şu anda konutlar küçülmeye gidiyor. Her geçen gün teknoloji gelişiyor, konutların da mimari yapısı daha modern yapılıyor. Estetiğe daha bir önem verilir oldu. Bahçe düzenlemesine önem veriliyor” şeklinde konuştu.

“Konfor alanlarımız güzelleşti, havuzundan otoparkına kadar bir detay var”

Gayrimenkul Danışmanı Hatice Kargı ise şu açıklamalara yer verdi:

“Konut satışlarında şu an bir durgunluk var. Yatırımcının beklediğini görüyoruz. Antalya’da yabancılara konut satışının artması konutların mimari estetiğini değiştirdi. Konfor alanlarımız güzelleşti, havuzundan otoparkına kadar bir detay var. Bunlara dikkat ediyorlar, kendi halkımızın da bu konforu istediğini görüyoruz. Alıcılar maliyetine değil konforuna bakıyor. Otopark, havuz ve güvenlik olup olmadığına çok dikkat ediyorlar. Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesinde konut azlığının olmasından dolayı Kepez’de de ciddi bir yatırım var. Önümüz sezon yabancı yatırıcımız yine gelecektir.”

Turizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttıTurizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttıTurizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttıTurizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttıTurizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya’dan konutlar alan yabancılar  daireleri otel gibi işletmiş
Yaşam

Antalya’dan konutlar alan yabancılar daireleri otel gibi işletmiş

Yabancılara konut satışında 108 bine ulaşan Antalya’nın özellikle Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde yabancıların toplu konut alımı yapıp bunu amacı dışında kullandığı görülüyor

Antalya'da konut kalmayacak Yabancılara satışta 1'nci sırada
Yerel

Antalya'da konut kalmayacak Yabancılara satışta 1'nci sırada

Yabancılara yapılan konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,7 azalarak 3 bin 415 oldu. Antalya'da ise birinci oldu.

Antalya yabancılara konut satışında Aralık ayında zirvede
Türkiye

Antalya yabancılara konut satışında Aralık ayında zirvede

Yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artarak 67 bin 490 oldu. 2022 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 24 bin 953 konut satışı ile İstanbul aldı.

Yabancılara konut satışında Antalya zirvede
Yerel

Yabancılara konut satışında Antalya zirvede

Türkiye genelinde yabancılara konut satışında Antalya listenin en başında yerini aldı.

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi
Yaşam

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi

Türkiye'nin en çok turist ağırlayan üçüncü ülkesi Antalya'da Ramazan Bayramı'nda antik kentler yoğun ilgi gördü. Olympos, Aspendos, Side ve Phaselis'i 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor
Yaşam

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği yerli ve milli ürünleri ile savunmaya destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...