Trabzon / Çaykara

Trabzon Uzungöl beyaza büründü

Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içindeki Uzungöl, kar yağışı ile beyaz örtüyü örttü.

Trabzon Uzungöl beyaza büründü

Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içindeki Uzungöl, kar yağışı ile beyaz gelinliğini giydi.

Yaz aylarında bölgeyi kaplayan çam ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü ile ilgi gören Uzungöl, kış aylarında ise beyaz örtüsüyle ayrı bir güzelliğe büründü. Son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl’de tatilini geçiren turistler de yağan karın tadını çıkardı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği beyaz örtüyle kaplı Uzungöl’de kimi göl manzarası ile birlikte bol bol fotoğraf çektirirken, kimi ise kar yağışı altında yürüyüş yapmanın keyfini yaşadı. Her mevsim turistlerin ve doğa tutkunlarının cazibe merkezi olan Uzungöl’de Arap turistler yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da Uzungöl’ü mesken tuttuğu gözlenirken, az sayıda yerli turist eşsiz doğanın tadını çıkardı.

Kar yağışı yerli turistlere sürpriz oldu

Uzungöl’ü çok sevdiklerini belirten İsmail Küçük, “Soğuk olacağını tahmin ediyorduk ama yine de geldik. Tahmin ettiğimiz gibiydi. Uzungöl çok güzel. Buranın turist amaçlı kullandığını gördük. Yerli turist amaçlı kullanılmıyor. Pahalılık var. Daha öncesinde de gelmiştim” derken, Kadriye Yılmaz ise “Bizim için sürpriz oldu. Uzungöl’ü yazın tercih ediyorum. Yaz aylarında gelmiştim çok hoşuma gitmişti” şeklinde konuştu.

Arap turistler Uzungöl’ün karlı görüntüsünü beğendi

Uzungöl’ü havasını çok beğendiklerini dile getiren Abbas Ali, “Uzungöl güzel bir bölge. Kar ve soğuk hava var. Uzungöl’e daha öncede gelmiştim. Havası çok güzel” diye konuştu.
Cafer Yusuf ise Uzungöl’ü üçüncü kez ziyaret ettiğini kaydederek, doğanın güzel olduğunu dile getirdi.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ise, "Uzungöl’de özlemle beklediğimiz bir gelinlik havası oluştu. Gerçekten herkesin gelipte görmesini istediğimiz bir havaya büründü" ifadelerini kullandı.

Trabzon Uzungöl beyaza büründü

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Trabzon Araklı  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Yusuf Akın kimdir?
Yerel

Trabzon Araklı kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Yusuf Akın kimdir?

Araklı ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Artvin Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın ,Trabzon Araklı Kaymakamı olarak atandı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Valiliğine Atandı
Türkiye

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Valiliğine Atandı

Resmi Gazete 'de yayımlanan atama kararıyla Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ,Trabzon Valiliğine atandı. İşte Aziz Yıldırım'ın kariyeri ve atama detayları.

Trabzon yeni Emniyet Müdürü Murat Esertürk Kimdir ?
Yaşam

Trabzon yeni Emniyet Müdürü Murat Esertürk Kimdir ?

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde görev değişikliği. İşte detaylar...

Trabzon’daki Ayasofya Camisiden kartpostallık görüntü
Yerel

Trabzon’daki Ayasofya Camisiden kartpostallık görüntü

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki tarihi Ayasofya Camii , çiçeklerle güzel görüntü sunuyor.

1461 Trabzon FK’da Batuhan Kör’ün performansı dikkat çekiyor
Spor

1461 Trabzon FK’da Batuhan Kör’ün performansı dikkat çekiyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından 1461 Trabzon FK’da top koşturan 22 yaşındaki santrfor Batuhan Kör, görev aldığı 5 maçta sergilediği 4 gol, 2 asistlik performansıyla ön plana çıkıyor.

  Dr. Yavuz Özoran'dan kanserle ilgili açıklama yaptı
Sağlık

Dr. Yavuz Özoran'dan kanserle ilgili açıklama yaptı

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası münasebetiyle Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran, açıklama yaptı.