Konya

Sosyal medyadan satışa çıkarılan telefonu bıçakla gasp etti

Konya'da sosyal medya üzerinden satışa çıkarılan telefonu müşteri gibi almaya gelen şahıs bıçak zoruyla telefonu gasp etti.

Sosyal medyadan satışa çıkarılan telefonu bıçakla gasp etti

Konya’da sosyal medya üzerinden satışa çıkarılan 30 bin lira değerindeki cep telefonunu müşteri gibi almayan gelen şüpheli şahıs, telefonu bıçak zoruyla gasp etti.

Güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, H.Ç. 30 bin TL değerindeki cep telefonunu satmak için sosyal medya üzerinden ilana koydu. Bir süre sonra H.Ç. ile müşteri olarak irtibata geçen bir şahıs cep telefonunu satın almak istediğini ve merkez Karatay ilçesi Akşemsettin Mahallesinde buluşarak teslim alabileceğini söyledi. Bunun üzerine saat 16.30 civarında adrese giden H.Ç., telefonu almak isteyen şahısla buluştu. Bir süre telefonu inceleyen şahıs bıçak çekerek H.Ç.’nin bacağına dayadı ve ardından telefonu alarak olay yerinden kaçıp kayıplara karıştı. H.Ç.’nin olayı polis ekiplerine bildirmesiyle Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Olay yeri ve çevresindeki onlarla güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri olayın şüphelisinin yağma, gasp, kasten yaralama gibi birçok suçtan kaydı olan S.Y. (19) olduğunu, telefonu gasp ettikten sonra ileride araba ile bekleyen arkadaşlarıyla kaçtığını tespit etti. Şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri, saatler içinde şüphelilerden telefonu gasp eden S.Y.’yi suç aleti bıçak ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli S.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri tarafından el konulan cep telefonu sahibine teslim edildi.

Emniyet e-ticaret konusunda uyarılarını yeniledi
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde art niyetli şahısların ve dolandırıcıların özellikle bu platformları takip ediyor, bu nedenle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için yapılan alışverişlerde temkinli davranması gerekiyor. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde para veya ürünü almadan alış-satışın yapılmaması ve elden yapılan alışverişlerde kalabalık yerlerin, AVM’lerin ve güvenli ortamların tercih edilmeli” denildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.
Yerel

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.

Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi
Yerel

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi

Antalya Konyaaltı Belediyesi işçi ve memur ücretlerinin ödenememesini bankalar arası sıkıntı derken belediyenin battı iddiası gündeme geldi

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı
Yaşam

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı

Konyaaltı Belediyesi’nde kalp sağlığı ve sağlıklı beslenme semineri düzenlendi. Seminerde vatandaşlara ve belediye personeline, kalp sağlığına yönelik en güncel bilgiler ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının koruyucu etkisi anlatıldı.

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, başkanlığa koşuyor
Yerel

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, başkanlığa koşuyor

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, rakiplerine karşı verdiği yarışta zirveyi zorluyor... Konyaaltı halkı tarafından büyük destek gören Meryem, koşar adım başkanlığa yürüyor...

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı
Yaşam

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı

Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Kadın Oyunları Festivali “Yan Rol” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

KÖK Ödülleri  21 nisan da Antalya AKM de
İş Dünyası

KÖK Ödülleri 21 nisan da Antalya AKM de

Yeşilçam Medya olarak 21 Nisan 2024 pazar günü AKM’de 22.sini düzenleyecek olduğumuz ödül gecemizde, sizlere de ödül vermek istiyoruz.